Jordarbejde:Grundtræningen af den nye hest

Jordarbejde:Grundtræningen af den nye hest

2282visninger 7 svar | 4. aug 2016

I dette blogindlæg vil jeg gerne fortælle lidt om hvordan jeg starter grundtræningen af mine showheste. Grundtræningen er for mig meget vigtig uanset hvilken race hesten er, eller til hvad den skal bruges til.

Jeg har netop fået en ny shetlandspony som skal bruges til show så jeg vil her fortælle om nogle af de ting jeg er gået i gang med at lære ham:

Orion som min pony hedder er 5 år gammel. Han har lært at man kan trække med ham, men han har en tendens til at "falde bagud". Altså han går ikke oppe på siden af mig men bagved. Så når jeg går tur med ham beder jeg ham om at blive oppe på siden af mig ved at slå klik med tungen når han begynder at gå meget langsomt. Han er allerede nu blevet meget bedre til at følge pænt med mig når vi går.

Han er også ved at lære at blive longeret. Han skal lære at stoppe op, skridte, trave og galopere på min stemmekommando. Lige nu har han lært at skridte og trave og komme ind til mig når jeg beder ham om det.

Når jeg skal lære ham at komme ind til mig når han bliver longeret så gør jeg sådan at jeg siger hans navn, går lidt baglens og inviterer ham på den måde til at vende fronten mod mig. Derfra trækker jeg så blidt i longen hvorefter han så stille og roligt kommer hen til mig. Når han er helt henne hos mig får han så en godbid som belønning. Det er ingen hemmelighed at Orion allerede nu synes at det sjoveste ved longeringen er når han må komme hen til mig og holder pause :)

Det næste han skal lære når longeringen er på plads, er at han skal kunne flytte forpart og bagpart når jeg beder ham om det. Derefter skal han lære at bakke væk fra mig og komme hent til mig igen.

Så langt er han ikke nået endnu men når han kan alle disse ting så har han den grundtræning jeg skal bruge når jeg skal gå videre med hans tricktræning.

Det allervigtigste når man får en ny hest er dog at man bruger en masse tid på at lære sin hest ordentligt at kende så man får et godt forhold til hinanden.


-Så kort sagt består mine hestes grundtræning af:

-De skal kunne føres/trækkes med

-De skal kunne longeres og reagere på verbale kommandoer

-De skal kunne berøres over det hele

.De skal kunne flytte forpart og bagpart på kommando.


Der findes selvfølgelig mange forskellige former for grundtræning og hvad man opfatter som grundtræning, men dette er hvad jeg lærer alle mine heste både dem som skal bruges til frihedsdressur, tricktræning og den høje skole. For mig danner denne form for træning et rigtig godt fundament for hestens videre uddannelse :)

  


Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Kommentarer på:  Jordarbejde:Grundtræningen af den nye hest
Kommentér på:
Jordarbejde:Grundtræningen af den nye hest
Annonce