Kom dine smerter til livs og få en smertefri ridetur

Kom dine smerter til livs og få en smertefri ridetur

14. okt 2019
Der findes få ting så irriterende, som når smerter kommer i vejen for, at du kan dyrke din yndlingssport. Når først du er blevet bidt af riding, bliver du lynhurtigt afhængig af motionen og den ro, du oplever på hesteryggen. Men døjer du med smerter i ben, ryg, sener, led eller et helt andet sted, kan rideturen være smertefuld og endda gøre så ondt, at du må stoppe. Heldigvis er der hjælp at hente. På Natures-health kan du finde gode råd og vejledning til, hvordan du kommer dine smerter til livs ved hjælp af kosttilskud.

Ridesport træner og aktiverer mange muskler

Mange tænker måske, at det er hesten, der laver arbejdet, når man går til ridning. Men ridesport aktiverer faktisk rigtig mange af dine muskler, og det er derfor vigtigt, at bruge kroppen rigtigt, når du rider. Det er ikke kun hesten, der skal være i form til ridning - det gælder også dig som rytter. Og eftersom du sidder på hesten i langt de fleste former for ridesport, er det først og fremmest alfa omega, at du sidder rigtigt. Sørg for at have en god sadel, og tilpas den efter din krop, så du får den rigtige holdning. På den måde kan du undgå mange smerter i lænd og ryg. 


Opvarmning, udstrækning og øvelser

Har du pådraget dig skader eller smerter i forbindelse med andre aktiviteter end riding? Det kan også påvirke dig under din ridesport. En spænding et sted i kroppen, kan nemlig få dig til at spænde flere andre steder under ridning, hvor hele kroppen bruges. Ligesom ved andre sportsgrene er det derfor altid en god idé at varme op inden rideturen og strække ud efter. For mange ryttere er knæ, ryg og lænd ekstra udsatte steder, hvor de typisk kan få smerter, fordi disse kropsdele bruges specielt meget under ridning. Siger din erfaring dig, at du er ekstra sart bestemte steder i kroppen, kan det være en stor hjælp at lave forebyggende øvelser, der styrker musklerne i området. 

Har du længe og forgæves ventet på, at alt fra opvarmning og udstrækning til øvelser og hvile skal lindre dine ømme områder, kan du på Natures-help få råd til, hvordan CBD kan hjælpe dig af med dine smerter.


Husk også hesten, så I begge kan nyde rideturen

Et god tommelfingerregel er, at hvis du har ondt et sted, når du rider, har hesten den formentlig også. Vidste du, at en sadel, der sidder forkert, eksempelvis kan give hesten adfærdsproblemer, rygsmerter og gøre den halt? Det er selvfølgelig vigtigt at huske hestens velbefindende, men det kan være svært at vide, hvornår et dyr har ondt. Heldigvis er der nogle specifikke symptomer du kan gå efter, og en af de nemmeste måder at tjekke, om din hest har smerter på, er at kigge efter, om ansigtsmuskulaturen er spændt og ørerne lave. Har hesten ondt, kan du nemlig ofte læse det ud fra ansigtsudtrykket, der kan give øjnene et trekantet udseende, mens næseborene bliver mere firkantede og mulen kantet. Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Annonce