Kunsten at vælge den rette hestetrailer

Kunsten at vælge den rette hestetrailer

3. apr 2019

Som hesteejer er man ikke kun nødsaget til at bruge penge på rideudstyr, ridetøj og hestefoder. Det er typisk også nødvendigt at investere i en hestetrailer, ifald man har planer om at deltage i stævner rundt omkring i landet. Er du netop på udkig efter en ny trailer til din hest, så er du havnet på den rette side. Kunsten at vælge den rette hestetrailer kan være svær, men ikke umulig, at mestre. Du bliver hjulpet godt på vej her. Måske er din ideelle hestetrailer kun få klik væk.


Krav og ønsker

 

Som forbruger på jagt efter en hestetrailer skal du først og fremmest definere dine krav og ønsker. Dette skal du hovedsageligt gøre for at hjælpe dig selv, men også for at hjælpe den givne forhandler. Det vil nemlig være betydeligt lettere at spore dig ind på den rette løsning, hvis du kan sætte nogle ord på, hvad du leder efter. Da hesteejere har vidt forskellige præferencer, når det kommer til hestetrailere, er det alfa og omega, at du gør dig nogle grundige overvejelser, inden du udforsker markedet.

 

Din kravspecifikation bør som minimum indeholde krav til følgende:

 

·       Totalvægt

·       Længde

·       Bredde

·       Budget

 

Disse faktorer vil blive uddybet yderligere i de kommende underafsnit.


Totalvægt

 

I dag forhandles der hestetrailere i en verden af forskellige størrelser og vægtklasser. Netop totalvægt er en af de faktorer, man bør være særligt opmærksom på. Det er nemlig af afgørende betydning, at traileren byder på en tilstrækkelig høj totalvægt. Ydermere skal du være opmærksom på, hvor meget selve traileren vejer, da det har betydning for, hvor meget vægt der er tilbage til hesten / hestene. Bemærk derudover at der er grænser for, hvor meget vægt biler kan trække. Dette skal der derfor også tages højde for.

 

De fleste hestetrailere har en totalvægt på mellem 1.500 og 2.999 kg. Der findes dog også mindre trailere med en totalvægt på blot 750-999 kg. Henholdsvis totalvægt og egenvægt bør altid fremgå af produktbeskrivelsen, ifald du handler online.


Længde og bredde

 

Dernæst bør du kigge efter trailerens mål, som typisk består af længde og bredde. Den rette længde og bredde til en hestetrailer vil af gode grunde afhænge af hestens størrelse, da det ikke er helt underordnet, om der er behov for at fragte en lille pony eller en araber.

Hvad angår længde og bredde har det betydning, om der er tale om indvendige eller udvendige mål. De fleste forhandlere er dog flinke til at oplyse, om der er tale om det ene eller andet.


Budget

 

Slutteligt bør man lægge et budget. Når budgettet er lagt, skal det så vidt muligt overholdes, så man ikke bliver ruineret. Da hestetrailere fremstilles i mange forskellige størrelser og materialer, er det ikke så mærkeligt, at prisen kan variere markant fra trailer til trailer. Heldigvis forholder det sig sådan, at der er rig mulighed for at få fat i en sikker og moderne hestetrailer trods et beskedent budget.

 

Med hensyn til finansiering af en hestetrailer, så skal du være bekendt med, at du som regel selv vælger, om du vil købe traileren kontant, eller om du vil leje den. Har du ikke mulighed for at lægge en større kontantbetaling her og nu, bør du benytte dig af nogle af de mange aktuelle lejetilbud. Det koster ikke en formue at leje en hestetrailer, hvorfor det bestemt er værd at tage til overvejelse.

 

 


Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Annonce