Lav din egen sikkerhedsgrime! - del 1

Lav din egen sikkerhedsgrime! - del 1

4364visninger 4 svar | 8. maj 2016

Hej allesammen! Jeg har haft rigtig travlt på det sidste, en af grundene er at mine ponyer er blevet flyttet til et nyt sted. For første gang siden jeg var på efterskole kan jeg nu selv bestemme om de skal have grime på eller ej. Der er fordele og ulemper ved begge dele, og det gør det svært at beslutte sig. For lang tid siden rumsterede en historie med en hest der havde kvalt sig selv i sin halsrem. De fleste virkede dog til at have glemt at det lige så godt kunne være sket med en grime. Det er en meget trist historie, og til trods for at jeg havde glemt alt om det så kom jeg igen til at tænke på det med sikkerhedsgrimer, og her er mine bud på hvordan man kan gøre det selv uden at skulle ud og investere en helt masse i nye grimer. Der findes mange typer sikkerhedsgrimer. Lige fra den dyre 'Charlie's Safety Halter' til dem der koster lidt mere end 100 kr. I denne blog starter jeg med at vise nogle af flere muligheder, og i del 2 vil i så høre mere om mulighederne.


Den første mulighed er at købe nogle sikkerhedsloops til karabinhagen. De hedder Safe Gum sikkerheds loops. Man kan dog også snige sig til at bruge en køkkenelastik, hvilket er langt billigere. Det fungerer fint, men det redder ikke hestens nakke fra skader hvis hesten sidder fast. Den bliver bare nemmere for hesten at få af hvis det skulle blive nødvendigt. Denne mulighed er dog rigtig smart hvis ens karabinhage allerede er knækket og man har erstattet den med en brandmandshage. Brandmandshagerne går nemlig ikke bare sådan lige i stykker, men det gør elastikken!


Man kan også lave en efterligning af de mest typiske sikkerhedsgrimer, med en ring i nakken som knækker hvis hesten sidder fast.

Til dette skal du bruge:

- En nøglering (gerne den gamle type som ikke er 'flad', da de flade virker mere solide end den normale slags.) (Man kan muligvis også købe sikkerhedsringene til de 'originale' grimer.)

- En saks

- Nål og tråd

- En grime

- Eventuelt nylonbånd hvis man har lyst.Så klipper man grimen over i nakken det sted man synes ringen skal sidde:Derefter syer man enderne op således at der bliver dannet så "holdere" til ringen.  Her kan man også bruge nylonbånd og sy ekstra ovenpå, hvis man er bange for at nakkestykket bliver for kort.


HUSK at tjekke at bøje nakkestykket væk fra hesten så det ikke kommer til at generere! 


Således ser det ud, og det fungerer som det skal!


 

Hvis hullet i ens mundkurv bliver så stort at man ikke længere kan bruge den som græsbegrænser så kan den bruges som sikkerhedsgrime! Alt du skal gøre er at klippe "skålen" af resten af grimen:

På de fleste mundkurve er der foret med neopren eller lignende rundt i kanten, klip lige under det forede stykke. Man kan brænde den nederste kant så det ikke går op, men pas på ikke at gøre det for meget, så det ikke bliver for hårdt en kant som kommer til at skarve.

Det gode ved denne sikkerhedsgrime er at i tilfælde af uheld  så går enten velcroen i nakken op eller også så sprænger plastik-spænderne! Derudover kan grimen pga spænderne spændes ud og ind så den passer hesten eller ponyen perfekt!

Sådan ser det ud. Her prøver jeg min nye sikkerhedsgrime på inden jeg tilpasser den.  

Specielt her om sommeren var der ikke altid er så meget opsyn med hestene på sommerfolde, men de skal gå med grime/ikke må gå uden for opstaldningsstedet.

Jeg håber at synes det var spændende, jeg glæder mig rigtig meget til del 2, hvor jeg vil fortælle om min yndlings af mulighederne for at lave sine egen sikkerhedsgrime! Jeg glæder mig rigtig meget til at se jeres kreationer! I skal være meget velkomne til at sende mig billeder herinde, på Facebook eller min Instagram: Metzci , eller oploade dem på væggen på min Facebookside: Det Kreative Hestemenneske!

Rigtig god fornøjelse! 


Del 2 kan findes her!


Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Kommentarer på:  Lav din egen sikkerhedsgrime! - del 1
Kommentér på:
Lav din egen sikkerhedsgrime! - del 1
Annonce