Lav din egen sikkerhedsgrime! - del 2

Lav din egen sikkerhedsgrime! - del 2

4095visninger 3 svar | 5. jul 2016

Hej igen allesammen! Her kommer så del 2 om hvordan man laver sine egne sikkerhedsgrimer. En af mine absolutte yndlings gør-det-selv tricks! Del 1 kan findes her! Jeg er ked af at det har taget så længe siden sidst. Jeg har været optaget af eksamener og har endelig fået min studenterhue. Som plaster på såret arbejder jeg på at komme med det næste indlæg efter dette indenfor den næste uge.

Min erfaring med grimer fortæller mig at det første der springer på en grime er karabinhagen. Selve grimen er overraskende solid. Jeg havde endda en grime hvor det var metalringen til træktovet som sprang før resten af grimen. Det finder jeg ikke særligt betryggende. Det er ikke kun for at spare penge, at det er smart at sy sine egne sikkerhedsgrimer. Jeg laver mine egne da jeg så også kan lave dem i letvægt, med ekstra foring, eller hvad jeg nu ellers har lyst til. Kort og godt får jeg altså muligheden for at ændre min yndlingsgrime om til en sikkerhedsgrime, i stedet for at affinde mig med en der måske ville gnave og så døje med at løse det. 


Min yndlingsmulighed er inspireret af en anden type sikkerhedsgrime og, underligt nok, de traditionelle mundkurve. Det er rimelig simpelt, da det blot indebærer at sy velcro fast på grimen!

Til dette skal du bruge:

- Velcro

- Nylonbånd (en rest fra en gammel grime kan også bruges)

- En saks

- Nål og tråd

- En grime 


Først klipper man nakkestykket over der hvor man ønsker sikkerheden skal sidde (eksempler på hvor man kan placere sikkerheden kan ses længere nede)
Dernæst syer man den hårde velcro på den side af grimen som vender væk fra hesten.


Dernæst syer man et ekstra stykke nylonbånd på ydersiden af grimen. 
Således bør det se ud.

Derefter syer man det bløde velcro på det ekstra stykke nylonbånd, således at det vender med siden ind mod hesten.


Man kan også gøre det uden det ekstra stykke nylonbånd, man skal dog være opmærksom på at grimen så bliver mindre i nakken i størrelsen.

Man kan også lade den bløde velcro overlappe med grimen således at det både sidder på det ekstra nylonbånd og grimen.


Her er et eksempel hvor sikkerheden sidder midt i nakken, og jeg har dækket det med en nakkepolstring (hvilket også gør at det kan holde til lidt mere træk, dog ikke meget ekstra). Det hårde velcro sidder på siden af grimen væk fra hesten, og det bløde velcro er sat på et ekstra stykke nylonbånd som dækker ind over.


Her er et andet eksempel hvor jeg har sat sikkerheden i den modsatte side af grimen fra karabinhagen og spændet. Det kan ses med sort inde i den røde ring på billedet nedenunder. Her har jeg brugt en rest fra en gammel grime i stedet for nyt nylonbånd. Derudover sidder velcroen både på indersiden af grimen og på nylonbåndet.



Man kan selvfølgelig også gøre det samme og lave en sikkerhedshalsrem. De fleste sikkerhedshalsremme er med et spænde som sprænger hvis hesten sidder fast i noget, men så går de også helt i stykker og kan ikke genbruges. Men det kan de med velcro!

Til dette skal du bruge:

- Velcro

- Nylonbånd (en rest fra en gammel grime kan også bruges)

- En saks

- Nål og tråd

- En grime


Jeg har klippet alt alt andet end nakkestykke og kæbestykke af grimen. (På billedet har jeg fjernet alle grimeringe og man kan kun se nylonbåndet tilbage fra resten af grimen.)









Sådan her fandt jeg halsremmen en dag. Den har virket fuldstændig som den skal. Jeg gætter på at Zache har smidt/tabt den i et forsøg på at klø sig, da jeg fandt den lige ved siden af en fritstående hegnspæl.



En af grundene til at velcro er min yndlingsløsning er at der ikke skal så stort et træk i grimen før velcroen går op. Hvis hesten skulle sidde fast i noget og velcroen går op, så er det nemt bare at lukke velcroen igen og give hesten grimen/halsremmen på igen! På den måde undgåes nakkeskader også. 

Man skal dog være opmærksom på at sikkerhedsgrimerne ikke er det mest optimale at gå med hypperen i, da de som sagt nemt går "i stykker" og man dermed risikerer pludselig at stå med en hest uden grime.

Om man synes det er smart på staldgangen vil jeg ikke bedømme da det har både fordele og ulemper. En af fordelene er at hvis hesten bliver bange og hiver tilbage i kæderne så risikerer man ikke at den forvolder store skader på sig selv da grimen når at "springe" inden. En af ulemperne er at man pludselig kan stå med en løs hest.

Jeg er stor tilhænger af sikkerhedskarabinhager, da de er hurtige at åbne. Derudover bryder jeg mig ikke om tov af reb da man ikke kan holde fast hvis hesten spræller lidt, men man får derimod brændt nallerne (det er prøvet!).

Noget andet rigtig smart er at binde ens hest i et træktov hvor man binder en sikkerhedsknude. På den måde er det hurtigt at løsne hesten hvis der skulle ske noget.


Jeg håber at det var brugbart! Jeg glæder mig rigtig meget til at se jeres kreationer! I skal være meget velkomne til at sende mig billeder herinde, på min Instagram: Metzci , eller oploade dem på væggen på min Facebookside: Det Kreative Hestemenneske!

Rigtig god fornøjelse! 


Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Kommentarer på:  Lav din egen sikkerhedsgrime! - del 2
Kommentér på:
Lav din egen sikkerhedsgrime! - del 2
Annonce