Lav din egen træningsgrime!

Lav din egen træningsgrime!

2826visninger 6 svar | 17. feb 2017
Hej igen allesammen! Nu har jeg efterhånden skrevet blogindlæg herinde i et år! Her i det nye år har vi en tendens til at være fyldt med nye gode ideer og mål, som desværre falmer lidt i løbet af året. Jeg synes I skal prøve at skrive dine mål og ideer ned i det nye år! Jeg så engang en TED talk hvor foredragsholderen sagde at hvis ikke du knytter din idé til en handling indenfor 5 sekunder, så dør den! Det er blevet med mig og det er altså super brugbart. Det behøver ikke at være en stor handling, men noget så simpelt som at skrive den ned gør en forskel. Kigger man forbi nogle af mine tidligere indlæg kan man finde inspiration til noget man måske skal prøve i det nye år? Jeg vil gerne starte det nye år med at vise hvordan man laver en træningsgrime! I har måske kigget på billedet og tænker at det ligner en Monty Roberts Dually grime ret meget, og det er rigtig nok sådan én som er inspiration til indlægget. 
Jeg købte engang brugt herinde en kopi-model til billige penge (endnu engang længe leve HG😄)!
Her er et billede af min kopi-grime:
Læg mærke til hvordan næsestykket ser ud. Både en ægte Dually grime og min kopi-grime er justerbar flere steder: både i nakken, under mulen og over næseryggen.


Du skal bruge:
- En grime som helst er regulerbar så mange steder som muligt. Man kan dog også bruge en uden. Vælg gerne en grime der er lidt stor i størrelsen eller et nummer større, længere nede kan du se hvorfor. Grimen skal helst have ringe med tre "huller" ved mule og næseryg. Altså et stor "rum" og et lille både ved sidestykkerne og over mulen.
- reb
- ekstra runde grimeringe
- saks
- når og tråd
- eventuelt isolertape

Man kan bruge ens træningsgrime til flere forskellige ting. Nogle rider i dem, andre trailertræner eller rider med håndhest. Det er forskelligt fra person til person og hest til hest. Man skal dog huske at hesten IKKE må have den på, på fold, eller stå opbundet i ringene med reb, fuldstænding på samme måde som med en rebgrime.

Her ses materialerne udover saks, nål og tråd. Du behøver dog ikke nødvendigvis de ekstra "ringe" med 3 "rum"

Først klipper du forsigtigt stykket over næseryggen af  ude i siderne hvor de sidder fast i "ringen". Klip kun den ene del af nylonbåndet over, da vi ikke har lyst til at gøre dette stykke kortere. Det skal nemlig genbruges.

Så syr man det stykke over næsen man lige har klippet af, på igen lige over "ringene" i siderne.
Sådan ser det ud tæt på.

Du tager nu dit reb og dine grimeringe. Mål hvor langt din grime er også næsen og læg 15 20 cm eller mere, alt efter hvor lange du gerne vil have dine ender i siden, men pas på ikke at lave dem for korte.
Herefter sætter du en ring på rebet og folder det midt over.
De to ender fører du igennem "ringene" på grimen, over næsen.
Du sætter den sidste grimering på, og.hvis du bruger tykt reb så skal du nu bruge isolertapen. Du bøjer enderne af rebet tilbage og lukker med isolertapen. Hver grundig og sørg for at det sidder godt. Isolertape fåes i mange farver hvis man ikke vil have sort som mig.
Bruger du tyndere reb så kan du binde en lille knude ude i enden, det kan ses hvordan jeg har gjort det længere nede.

Her er et billede af en anden træningsgrimmw jeg har lavet. Her har jeg brugt nogle bedre "ringe" i siderne, nemlig nogen med 3 "rum". Jeg har her klipper dem af, vendt dem om, og syet dem på igen. 

Jeg endte med at skifte det tykke gule reb med et tyndere hvidt, da jeg til denne grime brugte en "ring" med 4 "rum" i stedet for 3 og derfor gerne ville have revet igennem det forreste lille rum, dette var det gule reb for tykt til.
Man kan her også se hvordan jeg med det tynde reb valgt at binde en lille knude ude i enden i stedet.

Hvordan ser man så om ens grime passer? Jeg vil anbefale at man kigger på tilpasningsvideoer på YouTube, med Monty Roberts,  af Dually grimen. Men her kommer et par små fif med på vejen.
Her kan man se hvordan den røde træningsgrime jeg lavede er for lille over næseryggen. Den trækker sidestykkerne frem i stedet for at gå lige ned, og det dur ikke. Så selvom grimen var str pony og Dolly bruger str pony, så skulle jeg have brugt en str cob til at lave grimen i stedet for.
Denne grime vil højest sandsynligt passe en shetlænder eller miniature bedre end den passede Dolly.
Med den gule grime nedenfor er der samme problem. Den gule grime var dog lidt lille i kæben i forvejen, det vigtigst når man vælger grimen er selvfølgelig at ens hest ikke svømmer i den, men der skal være ekstra kæbeplads.

Igen ser man samme problem med min kopigrime på min vallak. Man skal dog prøve at indstille på spænderne før man beslutter den ikke passer. I nogle tilfælde vil det kunne fixes hvis man spænder den om i næse og nakke. Derudover er rebet over næsen lidt kort til ham.

Her kan man se at efter at have indstillet frem og tilbage på grimen så passer min kopigrime til Dolly. Den sidder korrekt placeret, hiver ikke sidestykkerne frem, og rebet over næsen er ikke for kort.


Når du skal tilpasse træningsgrimen kan det være en god idé at smutte forbi YouTube og finde de videoer som ligger derinde om hvordan man tilpasser en Dually grime. De samme ting gælder nemlig for den hjemmelavede træningsgrime.

Lad være med at forsøge på at sælge en masse hjemmelavede træningsgrimer, der er patent på Dually grimen, og det skal respekteres.
Jeg vil rigtig gerne se jeres hjemmelavede træningsgrimer, og hvad i bruger dem til !😍 Dette kan gøres på min Instagram: Metzci, eller oploade dem på væggen på min Facebookside: Det Kreative Hestemenneske! 😄I kan også oploade jeres billede på instagram og bruge #kreativhyp

Hvis I har ønsker til guides så skriv endelig til mig! 😄

Rigtig god fornøjelse!


Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Kommentarer på:  Lav din egen træningsgrime!
Kommentér på:
Lav din egen træningsgrime!
LineOlsen
LineOlsen (Kommerciel blogger)
Oprettet i går kl. 14:10
LineOlsen
LineOlsen (Kommerciel blogger)
Oprettet 23. mar
x