Lav dit eget fluepandbånd

Lav dit eget fluepandbånd

1200visninger 2 svar | 17. aug 2017

Hej igen allesammen! Insekter kan være en pestilens når sæsonen rammer. Nogle steder er folk ramt værre end andre lige for tiden. Min bette pony smider sin fluemaske hvis hun får én på, og da hendes pandelok ikke virker til at ville gro længere end den er, har jeg før givet hende fluepandebånd på med succes. Hun har desværre ødelagt to fluepandebånd på ingen tid og jeg synes godt det kunne ende med at blive lidt dyrere end jeg havde lyst til i det tempo. Derudover kan det være svært at finde den rigtige str fluepandebånd hvis ens hest ikke lige passer perfekt til str pony eller full.


Du skal bruge:

  • Saks.
  • Stof af den ene eller anden art, jeg har brugt et par gamle bukser som var gået i stykker.
  • Lineal eller målebånd til at måle med.
  • Kuglepen, tusch eller andet til at markere målene på stoffet.
  • Eventuel hobbykniv.

Jeg havde Dollys gamle fluepandebånd til at måle op med, men jeg skal nok give jer nogle mål at gå efter.
Når man laver sit fluepandebånd er det vigtigt at huske at der er længere mellem de to sider af nakkestykket på grimen end der er på ens trense, fluepandebåndet skal hellere være lidt for stort end lidt for lille, er det for lille så kan det komme til at stramme og være ubehageligt. Er du i tvivl om hvor stort du skal lave det så gør det hellere lidt længere.

Mit gamle fluepandebånd er 2,5 cm bred.
Mit gamle fluepandebånd i str full var 42 cm, ligesom et normalt pandebånd i full og det overraskede mig egentlig. Dette fluepandebånd passede min lille pony der bruger str pony godt og jeg er overrasket over hvordan det skulle passe en faktisk str full ordenligt.
Jeg lagde et billede op af pandebåndet med et målebånd så I selv kan se målene hvis min forklaring ikke rækker.
Hullerne i pandebåndet hvor grimen skal igennem er hver 3 cm lange men skal muligvis laves kortere afhængig af materialet.
De yderste huller skal forestille at være full, og de inderste skal forestille at være str pony. De yderste huller starter 1 cm inde. Der er 1 cm mellem de yderste og inderste huller. Så 1 cm kant, 3 cm sprække, 1 cm mellemrum og 3 cm sprække. Der er 26 cm mellem de inderste sprækker. Ialt 42 cm.

Her er mit udvalgte stof i form af et par gamle hullede bukser og min skabelon. Vil du gerne lave en skabelon selv så foreslår jeg at man gør det i papir. Målene på min skabelon står ovenover. Ellers kan ens valgte mål tegnes på stoffet med en tusch eller kuglepen.
Originalt havde jeg tænkt mig at bruge voksdug for at undgå at det blev helt så vådt i regnvejr, men jeg endte med at bruge bukserne.


Jeg udvalgte stedet på bukserne hvor jeg ville lave pandebåndet.


Så klippede jeg bredden af så det passede.


Herefter klippede jeg til så der kun var ekstra stof hvor strimlerne skulle være. Dette er 9 cm inde fra siderne ifølge min skabelon på 42 cm. Tænk gerne også over hvor lange strimlerne skal være. På min skabelon var de 24 cm, og på et andet ødelagt fluepandebånd jeg havde (den flettede røde strimmel) var de 34 cm lange.


Derefter klippede jeg stimlerne. Som det kan ses er de ikke lige lange hvilket jeg rettede til bagefter.


Herefter var det tid til at lave sprækkerne til grimen. Jeg brugte et ekstra stykke stof som underlag (et bedre underlag anbefales) og ved at bruge min lommekniv skar jeg to ca. 3 cm lange sprækker 1 cm fra kanten. Her kunne man også bruge en saks til at klippe sprækkerne, pas på ikke at lave dem for store.


Sådan ser mit endelige fluepandebånd ud.


Her på grimen.


Sådan ser det ud på min lille pony, Dolly. Som man kan se bør det ikke have været mindre end de 42 cm jeg lavede det, selvom det skulle være str full og hun bruger pony.


En af fordelene ved at lave ens fluepandebånd selv er at, udover at det er super billigt, så kan man lave det i lige den str man ønsker, og lave frynserne lige så lange som man selv ønsker. Typisk kan fluepandebånd købes i pony eller full, og indimellem cob, men det kan være svært at finde størrelser større, mindre eller midt imellem. 

Jeg vil rigtig gerne se jeres hjemmelavede udstyr, også i brug på jeres heste ! Dette kan gøres på min Instagram: Metzci, eller oploade dem på væggen på min Facebookside: Det Kreative Hestemenneske! I kan også oploade jeres billede på instagram og bruge #kreativhyp

Hvis I har ønsker til guides så skriv endelig til mig! 

Rigtig god fornøjelse! :D


Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Kommentarer på:  Lav dit eget fluepandbånd
Kommentér på:
Lav dit eget fluepandbånd
LineOlsen
LineOlsen (Kommerciel blogger)
Oprettet i går kl. 14:10
LineOlsen
LineOlsen (Kommerciel blogger)
Oprettet 23. mar
x