Nervøs til stævner? Sådan takler jeg en stævnesituatio...

Nervøs til stævner? Sådan takler jeg en stævnesituatio...

770visninger 1 svar | 28. jan 2016

Hej alle sammen!

Er du ligesom mig, som nemt bliver nervøs når man slæber hesten med ud på stævnepladsen? - Så læs med her. Jeg ville forklare hvordan jeg takler en stævnesituation.

Når man er springrytter har man ikke mulighed for at træne den bane man skal ride, ligesom man har i dressur. Så man ved aldrig hvad man kan blive udsat for. Som min træner siger "Man spiller skat med banebyggeren"

Jeg sørger altid for at komme ind og gå bane i god tid, hvis ikke jeg går den sammen med min træner, så ville jeg helst gå den sammen med en som også skal ride klassen, så man kan planlægge sammen hvordan man skal løse banen.  Jeg sørger altid for at gå afstandene, uanset om jeg kan se om der er 1, 2 osv galopspring. Hvis jeg er i tvivl om afstanden spørger jeg enten banebyggeren eller en anden der går banen. Er man genert og ikke tør at spørger andre, så kan man få en smart app som hedder Spring app, her kan du både på direkte til DRF Go og Live, men man kan også gå ind og beregne afstanden. Den brugte jeg rigtig meget i starten og det gjorde også at jeg lærte afstandene forholdsvis hurtigt.

Nok om det.

Er jeg først i klassen har jeg selvfølgelig opvarmet i forvejen, men er jeg i midten af klassen eller sidst, så plejer jeg at se 2-5 ryttere, bare for at se hvor folk har problemer, og om de kommer fint ud på afstandene. Jeg bruger ca. 10-15 ryttere på at opvarme, når jeg opvarmer sørger jeg for at ride massere af temposkift, så jeg har styr på om min hest kan gå frem og tilbage. Jeg springer meget få spring når jeg opvarmer, men intet bestemt antal, 3-4 ryttere inden jeg skal ind, afslutter jeg på en forholdsvis bred okser. Når der i højtaleren bliver sagt at jeg skal holde mig klar, så springer jeg en høj lodret, og det er kun godt hvis hesten slår bommen ned, for så plejer hesten at løfte sin ben højere næstegang.

Når jeg holder klar i slusen sår gennemgår jeg banen inde i mit hoved uden at kigge på springende, jeg gennemgår springene i de farver de er så jeg er sikker på at jeg kan banen 100%, jeg oplever selv at de gange jeg har haft travlt, at så har banen ikke været 100% klar for mig oppe i hoved, og det har resulteret til at jeg har fokuseret mere på banen end på mit ridt, og det er der fejlende opstår. Når man har redet banen er det vigtig at gennemgå ridtet så man ved hvad man skal gøre bedre til næstegang, det er sundt at få sit ridt filmet, så man kan se sine fejl ”igen” men også få en til at fokusere på det gode. Ser oplever tit at jeg fokusere mest på det dårlige lige når jeg kommer ud fra banen, men lige så snart jeg ser videoen kan jeg se alt det gode jeg også fik lavet.

Alt i alt er det vigtig at man har styr på tingende, og at man har en plan. Og man har husket alle sine ting, jeg gennemgår altid en remse inde i mit hoved inden jeg tager afsted, i den remse indgår alle de ting jeg skal bruge.

Det er vigtig at træne på sine og hestens svagheder, og at man til træning får øvet de linjer eller de spring der volder problemer ude på stævnepladsen, så man er 100% klar til næste gang

I er velkommen til at stille spørgsmål :-)

-          God fornøjelse 


Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Kommentarer på:  Nervøs til stævner? Sådan takler jeg en stævnesituatio...
Kommentér på:
Nervøs til stævner? Sådan takler jeg en stævnesituatio...
Annonce