Oplev spanske vildheste i Andalusien

Oplev spanske vildheste i Andalusien

23. mar 2020

Spanien er et mageløst land, som har meget at byde på. Landets store størrelse betyder at kulturen er mangfoldig og naturen varierende. Der er noget at se og opleve for enhver smag, også hvis man er betaget af dyreriget og alt hvad der hører med. I regionen Andalusien i Spanien kan man nemlig møde et pragtsyn; nemlig vilde heste i naturen.

Her får du en guide til hvad du bør vide om Spaniens vilde heste samt hvordan du kan indfri drømmen om at se hestene selv.

En tur i nationalparken; billeje og eventyr i det fri

Hvis man drømmer om at se de vilde hestes sprudlende fremfærd og unikke liv i et af Spaniens nationalparker, så vil det ofte kræve at man lejer en bil for at kunne komme fra den pågældende by man lander ud til det naturområder hvor hestene befinder sig.

Man kan finde den rette billeje hos Easyterra i Spanien, hvor man kan sammenligne den forskellige biludlejning i nærområderne og finde den bil der bedst matcher ens personlige præferencer såvel som budget.

Har man styr på bilen, så er man ikke afhængig af offentlig transport eller guidede tur, og man kan frit og uden bekymringer køre afsted og blive i naturen i selskab med dyrene så længe man ønsker.

At se Spaniens vilde heste i nationalparker såsom Doñana er en anderledes måde at opleve landet på, og det kan være en fornøjelse som hele familien sent vil glemme.

Hestenes fortid og historie

De smukke heste som man kan støde på i Andalusiens skønne naturområder, har betrådt de samme sletter i næsten 500 år.

Når man har fundet den rette lejebil her, er ankommet til Sydspanien og nu begiver sig mod en af de nationalparker hvor hestene lever deres daglige liv, så vil man opdage at dette er hestenes land og at de trives i disse opgivelser.

Men hestene er faktisk ikke vilde heste, de er det man kalder vildtlevende heste, hvilket betyder at de nedstammer fra tamme dyr. De er således arvinger af tamme dyr, som så er blevet sat ud i naturen igen. Dette gør dog ikke synet af hestene mindre mageløst eller vidunderligt, og det er det tætteste man kommer på vilde heste i nutidens natur.

De spanske vildheste nedstammer fra to racer som er nogle af de ældste i Europa, og det er de selvsamme hesteracer som har været forfædre til de famøse nordamerikanske mustang-heste.

De fascinerende dyr som lever i nationalparken Doñana i Sydspanien bliver hvert år indfanget under en speciel begivenhed ved navn ‘Saca de las Yeguas’, hvor de mange tilskuere kan nyde det mærkværdige syn af tusindvis af heste samlet et sted. Efter begivenheder bliver de sat fri igen og kan leve det kommende år i fuldkommen frihed indtil de atter skal indfanges når dagen nærmer sig.

Det er en ældgammel tradition som kan synes pudsig eller unødvendig, men ikke desto mindre finder den stadig sted hvert år den 26. juni, så er man i området i denne periode, så kan det meget vel være at man kan opleve den lokale festival.

 

 


Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Annonce