Overvejelser før du skal købe hest

Overvejelser før du skal købe hest

14. dec 2018

At købe sin egen hest er et stort skridt. Der er en masse, der skal på plads inden og nogle af de vigtigste overvejelser, man skal tage, kan du læse om her.

 

Har du råd til det?

Om man overhovedet har råd til at købe og eje en hest, er det første og nok vigtigste spørgsmål, man skal kende svaret på. Der er ingen tvivl om, at det er utrolig dyrt at have hest, så derfor skal man være helt sikker på, at man har råd til det. I første omgang er den største udgift selve købet af hesten, og når den er helt ung, skal man regne med, at den er en smule dyrere at have, end når den bliver ældre. Man skal derfor være forberedt på, at det første år med hest koster langt mere end de resterende år. Det betyder dog ikke, at det bliver billigt med tiden, for der er stadig en masse udgifter, man løbende skal tage sig af, og som i den grad kan mærkes på pengepungen, hvis man ikke har lagt pengene til side og er godt forberedt. Vil du vide mere om de økonomiske overvejelser, man skal have med i tankerne, før man køber hest, så kan du her læse mere om økonomien ved at have hest.

 

Har du erfaring nok?

En hest kræver den helt rette pleje, og den har et stort sundhedsmæssigt behov for, at du som ejer ved præcis, hvordan den skal passes. Har man ikke haft egen hest før, skal man derfor særligt overveje, om man har erfaring nok. Hvis man kun har minimal erfaring, skal man være sikker på, at det er det rette tidspunkt at købe hest på, da det i starten er ret tidskrævende at sætte sig ind i alle hestens behov. Det er en stor fordel at have haft part på en hest før man går skridtet videre og køber sin egen. Så kan man langsomt vænne sig til at skulle passe hesten, og man er ikke helt alene om det.

 

Anskaf dig alt det nødvendige udstyr

For både din egen og for hestens skyld, er det vigtigt, at man sørger for at have det helt rette udstyr. Det skal være i ordentlig kvalitet, og så skal det vigtigst af alt være behageligt for hesten at bruge. 

Udstyret er dog en af de helt store udgifter, så det kan godt blive dyrt i længden. Man kan dog ikke komme udenom at skulle købe det, så det er en af de ting, man bør have et budget til. Heldigvis er ride udstyr et af de mest oplagte gaveønsker når man har hest.

 

Valg af den rette hest

Før man køber hest, bliver man nødt til at tage stilling til, hvilken type hest man skal have. Der er stor forskel på heste – nogle er rigtig dygtige til en bestemt disciplin men knap så gode til en anden, og nogle er sværere at ride end andre. Man skal først og fremmest kende sit eget niveau som rytter, så det, når det er for sent, ikke viser sig, at man egentlig ikke kan ride hesten. Derudover er der stor forskel på prisniveauet alt efter, hvilken hest man vælger. Før man køber hest, er det vigtigt, at man sætter sig godt ind i markedet, så man ved, hvad man skal kigge efter. Det sikrer også, at man ender med at træffe det helt rette valg.

 

Hvor skal den holde til?

Før man går ud og undersøger markedet for den helt perfekte hest, bliver man nødt til at have en plan for, hvor hesten skal opholde sig. Medmindre du bor på en gård, hvor der er masser af plads samt de rette faciliteter, skal du finde en løsning på dette, før du køber hesten. Den skal have et sted at holde til, og siden det er din egen hest, skal det, for din egen skyld, være så tæt på dit hjem som muligt. Du skal nemlig besøge den hver dag, så det skal være nemt at komme dertil.

Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Annonce