Ridning er den dyreste sportsgren i Danmark

Ridning er den dyreste sportsgren i Danmark

28. nov 2023

Mange unge piger og drenge drømmer om at gå til ridning, og om en dag at have deres egen hest, enten derhjemme eller opstaldet i nabolaget. For mange er det en helt uopnåelig drøm. Alene fordi det er den dyreste sport man overhovedet kan vælge.

 

Man kan gå til håndbold for under det halve af, hvad det koster at gå til ridning. Eller, man kan spille mange timer på NetBet eller en anden spilleside. Endnu billigere, og dermed opnåeligt, bliver det, hvis man vælger en sportsgren som gymnastik.

De mange udgifter i ridesporten

Ridesporten har rigtig mange omkostninger. Det er ikke en sportsgren som eksempelvis badminton, hvor du bare skal have en rimelig god ketcher, shorts og en t-shirt som udstyr og så ellers huske at betale kontingent.

Ridning er meget mere omfattende og har en lang række af udgifter, som tilsammen er meget bekostelige.

Betaling for medlemskab

For overhovedet at komme til at ride på en hest, er der krav om medlemskab. Enhver rideklub opkræver medlemskontingent af alle medlemmer. Nogen steder betaler man for et helt eller et halvt år af gangen. Andre steder er det på månedsbasis. Prisen varierer fra klub til klub.

Betaling for undervisning

Når medlemskabet er i hus, kommer betaling for selve undervisningen. Har man sin egen hest, bliver undervisningen lidt billigere.

Ridehuskort koster også penge

Mange klubber opkræver også et gebyr for benyttelse af selve ridehuset. I vinterhalvåret foregår den meste undervisning indendørs. Så, hvis man vil have undervisning, kommer der altså også et gebyr for benyttelse af ridehuset oveni. Nogen klubber bruger et fast gebyr, andre laver klippekortsystem.

Udstyr til både rytter og hest

Ridning kan ikke klares i cowboybukser og stråhat. Der er lovkrav om både ridehjelm og ridevest. Begge dele er dyre. Derudover kan det ikke rigtigt lade sig gøre at ride uden gode ridestøvler og ordentlige ridebukser.

Stævneudstyr

En stor del af det at ride, handler naturligvis om at blive så dygtig at man kan deltage i ridestævner. For at kunne deltage i stævner er der krav til udstyret. Så længe man er begynder, er kravene ikke så strenge, men så snart man kommer lidt op i klasserne, er det nødvendigt med det rette udstyr, som naturligvis heller ikke er billigt.

Stævnegebyr

Selvfølgeligt koster det også penge at deltage i stævner. Selve tilmeldingen koster et gebyr. Derudover koster det et beløb for hver klasse man deltager i. 


Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Annonce