Sådan bliver din have forårsklar

Sådan bliver din have forårsklar

31. maj 2021

Foråret er over os, og det betyder havetid. Foråret er rigtig vigtigt, hvis du vil have en god sæson i haven. Det er her fundamentet skal lægges for alle de ting, du gerne vil have ud af din have i år. Det kribler helt sikkert i de grønne fingre, og der er massere af ting, du kan gå i gang med i år. 


Start et nyt bed

Det er om foråret, du skal starte nye bede. Så får du de smukkeste resultater. Der er forskellige ting, du skal planlægge. Først skal du beslutte, hvilken type bed, du ønsker dig, og hvilke planter du vil have. Planterner afgør nemlig både placeringen af bedet og jord typen. Nogle typer blomster og planter kræver speciel jord. Det kan eksempelvis være spagnum eller surbundsjord.


Mange stauder trives bedst i jord med lav pH-værdi. Det kan være en god idé, at tegne en plan over dit kommende bed, så du kan finde ud af, hvilken jord det kræver. 


Oprydning og udlugning

Foråret er også den bedste årstid til at få ryddet op. Over vinteren lader mange bare haven stå, men for at få mest ud af den, så skal du rydde op. Få stillet tingene væk, vasket havemøbler og fliserne, så alt er pænt, rent og inviterer til udendørs samvær. 


Det er også om foråret, at ukrudtet begynder at spirer. Så du skal igang med lugejernet. Hvis først ukrudtet får fat, så bliver det et kæmpe arbejde. Hvis du derimod holder ukrudtet nede og dine bed rene, så kræver det ikke så meget af dig pr gang. Samtidig er foråret også tid til at klippe roser og stauder ned, så der er plads og lys til en ny sæsons vækst. 

Dræbersnegle

Dræbersnegle er mange haveejeres værste fjender. De æder og ødelægger, og det er ikke sjovt, når man nu har lagt så meget energi i den smukke have. I april måned, når temperaturen er omkring 10 grader, begynder dræbersneglene at komme frem. Det er små snegle og snegleæg, der har overlevet frost og kulde. Når først det bliver varmere, så vil sneglene være store og begynde at formere  sig. Det er nemmest at begynde at bekæmpe sneglene, mens der endnu ikke er så mange. Hvis du kan finde snegleæggene, så er det det allerbedste. Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Annonce