Sådan deltager du i et internationalt hestestævne

Sådan deltager du i et internationalt hestestævne

12. mar 2019

At deltage i et internationalt hestestævne er en spændende udfordring, og man får mange oplevelser med hjem i bagagen, når man har oplevet at stille op med deltagere fra hele verden. Det kræver planlægning at få sådan en tur til at hænge sammen, men det kan sagtens lade sig gøre relativt smertefrit. Hvilke ting, der er vigtigst at have styr på, kan du læse om her.

 

Tilmelding og krav

Skal man deltage i et internationalt stævne, skal tilmeldingen foregå gennem Dansk Ride Forbund. Kravene for en hests deltagelse i et internationalt stævne lyder på, at den skal have et FEI-pas. 


Det fås også gennem Dansk Ride Forbund, og her skal man også registreres i FEI. Hvis man allerede har deltaget i et internationalt stævne før, og hesten derfor i forvejen er registreret i FEI, behøver man ikke at gøre det igen. Det er også et krav, at hesten skal have de rette vaccinationer for at kunne deltage i et internationalt hestestævne. Som udgangspunkt skal hesten være vaccineret mod influenza.

 

Flytransport af din hest

Hvis destinationen er for langt væk til, at det kan betale sig at køre hesten til stævnet, så skal den transporteres med fly. Heste bliver typisk transporteret i enten et fragtfly eller et kombineret fragt- og passagerfly, alt afhængigt af hvor mange heste, der skal transporteres samtidig samt, hvor turen går hen. Flere informationer om flyrejser finder du hos Primeraair.

 

Hesten transporteres i en hestecontainer, som er fastspændt og sikrer, at hesten har det trygt og godt under hele turen. De fleste heste tager flyveturen pænt, så længe de ikke overfodres inden afrejse og har hø og vand at spise og drikke under turen. Hvis turen er rigtig lang, får hestene jævnligt vand af en heste-”flight-attendant” som er med sammen med hestene undervejs og til for at hjælpe dem og tage sig af dem. 


Det kan ske, at nogle heste bliver en smule nervøse, når flyet letter, men som udgangspunkt bliver de ikke givet beroligende midler, medmindre flight-attendant mener, at hestens uro bliver et problem. Det anbefales, at hesten ankommer til lufthavnen i god tid, så den har gode muligheder for at vænne sig til omgivelserne og støjen.

 

Koordiner din egen flyrejse med hestens

Hvis der ikke er et stort antal heste, som skal transporteres samtidig og til samme destination, kan det sagtens lade sig gøre, at din hest kommer med samme fly som dig. Det gør hele flyrejsen en del lettere, da hele selskabet på den måde ankommer på samme tid.

 

Det er dog også muligt, at hesten skal med et fragtfly. I dette tilfælde kan du sørge for selv at finde en flyrejse, som ankommer før eller nogenlunde samtidig som det fly, hesten kommer med, så du er til stede i lufthavnen, når hesten lander. Som udgangspunkt kan hesten godt transporteres videre direkte efter ankomst, og det er altså ikke altid et krav, at hesten skal i karantæne, når den ankommer til slutdestinationen.

 

Når du planlægger din egen flyrejse, er det en god idé at få styr på siddepladser på flyet og afrejse- og ankomst-tidspunkt i god tid, så det er på plads. Det er ligeledes vigtigt at undersøge, hvordan du bedst og nemmest muligt får fragtet alt det nødvendige udstyr til både dig selv og din hest med til destinationen.

 

Transport af udstyr

Om et stævne finder sted i ens hjemby eller halvvejs rundt om kloden har ikke nogen betydning for, hvor meget udstyr der skal bruges. Man har med andre ord brug for det samme udstyr til at pleje hesten, når man er i udlandet, som når man er hjemme. Derfor skal det hele også transporteres med til destinationen, når man skal deltage i et internationalt stævne. 


Har man rigtig meget med, kan man samle det hele og få det transporteret sammen med hesten, hvis den transporteres med fragtfly. Ellers er det muligt at tage det med som ekstra bagage, når man selv rejser.


Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Annonce