Sådan får du udearealerne klar til sommeren

Sådan får du udearealerne klar til sommeren

2. jan 2018

Når solen atter begynder at titte frem, og sommeren nærmer sig, skal haven og diverse udearealer naturligvis gøres klar. Her får du en liste over ting, der skal klares, inden sommeren er over os.  

Plej dine havemøbler

Sol og sommer betyder masser af timer udenfor. Derfor skal havemøblerne selvfølgelig også være i god stand, så I rigtigt kan få nydt den friske luft. Det betyder blandt andet, at de skal vaskes og rengøres. Derudover skal de også gerne plejes, så de bliver flotte og kan holde sig fine længere. Har du træmøbler, skal de nemlig have olie eller andre plejende produkter. Hvis slet ikke du har nogen havemøbler, skal du have fat i nogen, så I kan komme ud og nyde solen og de lune sommeraftener i haven.

Gør terrassen ren

Det er en lidt træls opgave, men terrassen skal gerne gøres ren inden sommerens grillfester og kaffestunder. Efter en lang og hård vinter ligger der typisk forskellige sager på terrassen, og der er sandsynligvis også lidt ukrudt imellem fliserne. Vil du have opgaven klaret hurtigt og nemt, så kan du overveje at investere i en højtryksrenser fra BAUHAUS, hvorved rengøringen af diverse udearealer bliver klaret i en fart. En højtryksrenser kan ikke blot bruges til at gøre terrassen ren, men kan også bruges til for eksempel at gøre maskiner og bygninger rene i en fart.

Plant blomster i god tid

Inden sommeren for alvor begynder, er det en god idé at få plantet blomster og planter. Så kan de nå at blive store og fine, så snart solen melder sig på banen. Du skal selvfølgelig lige sikre dig, at der er varmt nok til de blomster og planter, du nu måtte vælge, men hvis blot der er det, er der intet i vejen for at plante i god tid. Derudover er det smart at få luget og tilpasset diverse bede så tidligt som muligt.

Gør grillen ren

Inden sommerens mange grillaftener skal grillen naturligvis også lige have en kærlig hånd. Efter at have været pakket væk i årets kolde måneder, trænger den typisk til en lille rengøring, så den er helt klar. At gøre en grill ren kan godt være noget af et projekt, men når først det er klaret, bliver du glad for det. Hvis den er helt ren og fin, inden grillsæsonen starter, er det nemlig meget nemmere at gøre den ren løbende, og så holder den sig pæn og lækker hele sommeren.

Plej dine planter

Efter en lang vinter med frost og nedbør har græsplænen muligvis brug for lidt ekstra kærlighed. Derfor kan det være en god idé at gøde græsset, så det igen bliver frodigt og fint. Ligeledes kan det være, at der er nogle buske og træer, der skal beskæres, hvis ikke det blev gjort i efteråret. Det er smart at gøre på forhånd, så alle planterne kan vokse og sprede sig på ny, når solen rigtigt kommer frem. Hvis du har drivhus eller køkkenhave, kan det også være, at der her skal plantes og sås på ny, inden sommeren for alvor kommer i gang. 


Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


x