Sådan finder du den bedste a-kasse til din økonomi

Sådan finder du den bedste a-kasse til din økonomi

7. jun 2021

Selvom det ikke er sjovt at bruge penge på en a-kasse, så er det altså en nødvendighed. En a-kasse giver dig økonomisk sikring, hvis du pludselig ikke længere har et arbejde, eller hvis din SU ophører. Det er især livsnødvendigt for folk med ekstra dyre hobbyer som eksempelvis at være hesteejer. Det er ikke en hemmelighed, at en hest er en dyr hobby ligegyldig, om du ejer din egen hest eller blot låner rideskolens heste. Det kræver en stabil indkomst, da der er månedlige udgifter til pasning, foder og udstyr, og derfor er det vigtigt at have et økonomisk sikkerhedsnet.

Overvej at skifte a-kasse

Det er en god idé at overveje at skifte a kasse, hvis du gerne vil finde et billigere, og endda bedre, alternativ til din nuværende a-kasse. De fleste har højst sandsynligt overvejet at skifte a-kasse på et eller andet tidspunkt i deres liv, men der er knap så mange, der rent faktisk får det gjort. Det kan virke uoverskueligt at skulle skifte a-kasse, men der kan altså være mange fordele at hente, hvis du gør det. Der kan især være penge at spare, hvis du skifter fra en faglig a-kasse til en tværfaglig a-kasse, for der kan være stor forskel på servicen og medlemsfordelene ved de forskellige a-kasser.

Valget er ene og alene dit

Man hører ofte fra sin arbejdsgiver, at de anbefaler en bestemt a-kasse, der er særligt egnet til lige netop dét arbejde og dét faglige område, du arbejder inden for. Men valget vil altid være dit, da du har ret til at udskifte din a-kasse, hvornår du vil - både som arbejdsløs eller i job. Det vil altså sige, at hvis du har undersøgt samtlige a-kasser og har fundet frem til en langt billigere end den, din arbejdsgiver anbefaler, så er der intet, der binder dig til din arbejdsgivers anbefalede a-kasse. Hvis du skifter a-kasse, vil alle dine tidligere optjente rettigheder fra din gamle a-kasse nemlig blive flyttet med over til den nye a-kasse. Man skal eksempelvis optjene en såkaldt ret til at modtage dagpenge, og denne ret vil altså blive overflyttet til din a-kasse, selvom du skifter.

Sådan skifter du hurtigt og simpelt

Det er slet ikke så besværligt at skifte a-kasse, som de fleste tror, da det rent faktisk er muligt at skifte med blot én dags varsel. Du skal bare sende en ansøgning til den nye a-kasse, og så træder overflytningen ellers bare i kraft den samme dag, den nye a-kasse modtager din ansøgning. Den nye a-kasse vil også sørge for at få styr på alle dine tidligere rettigheder fra den gamle a-kasse, og de vil også stå for at afmelde den gamle. Der bliver altså taget hånd om dig fra start til slut, og du vil opleve en overskuelig og nem overflytning.Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Annonce