Sådan gør du boligen bedre til at slappe af i

Sådan gør du boligen bedre til at slappe af i

17. dec 2020

Efter en lang dag tilbragt udendørs eller i en stald, er det rigtig rart at kunne komme hjem og koble helt af. Og her har vores omgivelser faktisk mere at skulle have sagt, end man måske skulle tro. Hvis man tilbringer meget tid i rodede eller usammenhængende omgivelser, kan det nemt komme til at påvirke ens evne til at slappe af. Derfor gælder det om at prioritere både orden og hygge i boligen, så du hurtigt kan komme ned i gear, når du træder ind ad døren.

Tænk over belysningen

En ting, som mange har det med at overse, er vigtigheden ved god belysning i hjemmet. Faktisk kan lyset i høj grad påvirke vores humør, men også hvordan vi har det fysisk. Dårlig belysning, der enten er for skarp eller for mørk kan betyde, at vi kommer til at anstrenge vores øjne, og det kan føre til hovedpine eller i værste fald skader ved vores øjne.

Det er en rigtig god idé at sørge for, at din bolig både har arbejdslys og hyggelys. Arbejdslyset skal helst være en hvid farve, der oplyser hjemmet helt så alt kan ses tydeligt, men uden, at det er hårdt for øjnene. Dette lys kan bruges, når der skal gøres praktiske ting i hjemmet som at støvsuge eller male en væg. Her kan du med fordel anvende LED pærer, der giver et godt lys og på samme tid ikke bruger særlig meget strøm.

Hyggebelysningen i din bolig er den, du kan tænde, når du kommer hjem efter en lang dag og bare vil slappe af. Den må gerne have en mere varm farve og kan med fordel skabes ved at have flere forskellige lamper fordelt omkring i boligen.

Bliv færdig med hængepartier

Er der noget i din bolig, som du burde ordne, men som du har udskudt? Så er det med at få det gjort. Hængepartier i boligen kan nemt virke stressende, selvom du måske ikke er bevidst omkring det. Når du går ind i et værelse, hvor der er noget, der skal repareres eller som mangler at blive ordnet, vil du højst sandsynligt registrere det, selvom det måske kun er på et underbevidst niveau. Det kan faktisk gøre det svært for dig at slappe fuldstændigt af i din egen bolig.

Så hvis du en dag har lidt ekstra tid, så få fat i en værktøjskasse og få ordnet det, der trænger til at blive ordnet. Ofte er det faktisk noget, der ikke tager særlig lang tid, men som man bare ikke har gidet at bruge energi på. Når det er ordnet, vil du uden tvivl bemærke det hver eneste gang, du træder ind i det værelse, og det vil nu give dig en positiv energi, der gør det nemmere at slappe af.


Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Annonce