Sådan gør du din hestestald klar til vinteren

Sådan gør du din hestestald klar til vinteren

6. nov 2020

Fra naturens side, er heste ikke skabt til at bruge timevis i en stald, uden særlig meget bevægelse. Når vinteren er på vej, gælder der derfor om at forberede sig og gøre hestestalden klar, så det bliver så komfortabelt som overhovedet muligt for din hest, at skulle tilbringe mange timer i stalden over vinteren og mindre timer på græs og på diverse rideture. Denne guide giver dig derfor et par gode råd til, hvordan du gør din stald klar til den kommende vinter. Hvis du trænger til en pause fra forberedelserne, kan du læse en artikel på det digitale magasin senses eller se et afsnit af din yndlingsserie.

Sørg for et godt indeklima

På samme måde som os mennesker, har heste brug for frisk luft og et godt indeklima. Det er derfor vigtigt at du sørger for, at sikre en god ventilation inde i hestestalden. Hvis ikke stalden bærer præg af et godt indeklima, kan det blive ubehageligt for din hest og samtidig give en rigtig dårlig lugt i stalden, hvilket hverken er rart for dig eller din hest. Et godt indeklima et derfor et godt sted at starte, når du skal gøre stalden klar til vinteren. Dog kræver et sundt og godt indeklima også, at du dagligt søger for at gøre stalden ren, for eksempelvis at undgå sygdomme eller lignende. 

Giv din hest foder udenfor

Eftersom at din hest bruger et utal af timer inde i stalden over vinteren, er det en rigtig god idé hvis du vælger at fodre din hest udenfor. På denne måde tvinger du din hest til at bevæge sig lidt, hvilket både er sundt og vigtigt for dens helbred. Dette er derfor en god måde hvorpå, at din hest kan få lidt ekstra motion hen over vinteren. 

Nytårsaften og fyrværkeri

Vinterperioden og også lig med nytår, hvilket er lig med store mængder fyrværkeri. Når tiden er inde til årsskifte, er det derfor vigtigt, at din hest kommer ind i stalden i god tid, så den ikke bliver skræmt af fyrværkeri og andet larm. Her kan du også med fordel hænge noget op foran vinduerne i stalden, så hesten ikke oplever de mange lysglimt, som kan være med til at gøre hesten meget bange og utilpas ved situationen. Hvis din hest har tendens til at blive meget bange nytårsaften, findes der også nogle tabletter, som den kan få i ugen op til. Disse tabletter virker beroligende og kan derfor få hesten til at slappe af.

En masse kærlighed

På trods af, at vinteren betyder, at din hest ikke kommer lige så meget ud som normalt, må du ikke glemme at bruge meget tid sammen med hesten. Tag din hest med på tur i det smukke snelandskab, hvilket er en fantastisk oplevelse for jer begge, eller brug massere af tid i stalden på at børste og nusse om din hest. Dette er nemlig rigtig vigtigt for, at din hest har det godt.


Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Annonce