Sådan kommer du godt i gang med ridningen

Sådan kommer du godt i gang med ridningen

25. jan 2021

Ridning er en herlig sport, hvor man kommer til at spendere en masse tid sammen med et levende dyr, der kan fylde én med en masse kærlighed. Det er dog samtidig en relativt dyr sport - specielt, hvis man har sin egen hest - og derfor kan det være svært at finde ud af, hvordan man bedst kommer i gang med at ride, når man elsker heste.

Her er det vigtigt at huske på, at man sagtens kan finde rideskoler over hele landet, der har både heste og udstyr, så man kan prøve tingene af - og hvis man derefter får mod på mere, så kan man investere i både ridestøvler og en hest på længere sigt.

Tag kontakt til en god rideskole

Ridning er ikke en billig sport - og det gælder sådan set uanset, om man har sin egen hest eller ej. Det koster nogle penge at have med levende dyr at gøre, og derfor kan man lige så godt henvende sig hos en rigtig god rideskole, hvis man gerne vil i gang med at ride. Her er man sikker på, at hestene har det godt, og selvom det måske er en smule dyrere end andre steder, så er holdningen meget mere professionel, og man vil få et meget bedre forløb, hvis man aldrig har prøvet at ride før.

Der findes mange gode rideskoler over hele landet, og her handler det i høj grad om at lede blandt dem, der bliver anmeldt bedst af medlemmerne på nettet. Herudover kan det betale sig at lede efter en lokal rideskole, da det dermed bliver meget lettere at komme til at ride oftere, og man har mulighed for at hjælpe lidt til omkring hestene, hvis man gerne vil det.

Vær rolig og tillidsfuld omkring hesten

Hvis man aldrig har redet i sit liv, så kan nervøsiteten være stor, når man sætter sig på en hest for første gang. Her er det dog utrolig vigtigt at huske på, at hesten også bliver nervøs og bange, hvis den kan mærke, at man selv er bange. Derfor handler det om at være så rolig og tillidsfuld omkring hesten, som det er muligt, hvis man gerne vil komme sikkert og godt i gang med at ride. Alt dette vil man naturligvis kunne lære meget mere om, når man møder sin ridetræner for første gang, og selvom det kan være en lidt nervøs første optræden, så bliver man meget hurtig tryg sammen med hesten bagefter.

Ridning er en herlig sport, så det er bare med at komme ud i den friske luft, hvis man vil prøve det unikke fællesskab sammen med et prægtigt dyr.


Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Annonce