Sådan vedligeholder du effektivt en hestestald

Sådan vedligeholder du effektivt en hestestald

22. jan 2021

Ridning er en helt igennem fantastisk fritidsinteresse. Både når det kommer til selve ride-delen og den daglige omsorg for hestene som dyr. Som læser af denne artikel, kunne du tænkes at være en af dem, der er blevet ret besat af heste og ridning. At holde hest er en fantastisk hobby, og du kan ikke undgå at udvikle et ganske særligt bånd til den eller de heste, du tager dig af. Om du er ny eller erfaren inden for hesteverdenen, så ved du allerede nu, at heste kræver utrolig meget arbejde. De skal passes og plejes, og så er der en masse praktiske ting derudover. Det er nemlig vigtigt, at der er visse ting, der kommer styr på i og omkring, der hvor din hest bor for, at hesten kan have det godt og leve et anstændigt liv. Uanset om du kører med din egen stald i baghaven eller er tilknyttet en lokal rideklub, stald eller lignende, så er det altså alfa omega, hvordan forholdene er i stalden. Du eller i kan ganske enkelt ikke tillade jer ikke at bestræbe jer på, at jeres heste har det så godt som overhovedet muligt. Men måske har i kørt på samme rutine i mange år? Eller også, så er i ganske enkelt ikke vant til at drive stald? Derfor hjælper vi nu på vej med en kort og overskuelig liste over en række ting, i eller du kan gøre for effektivt at vedligeholde en hestestald. Så er i sikre på, at hestene har det fantastisk.

Et nyt underlag til hovene? 

Måske trænger hestene hos dig allermest til et nyt underlig at gå rundt på? Selvfølgelig er underlaget dækket med hø og alt muligt andet. Men et smuldrende og halvråddent gulv kan både være ubehageligt og dårligt varmeisoleret for hestene. Derfor kan du overveje at lægge et nyt gulv i stalden. Se meget mere om gulvlægning her, hvor du kan finde gode tilbud på lægning af nyt gulv til din stald.

Uden mad og drikke...

En anden ting, der absolut altid bør være til stede i hestens stald-bås, er foder og vand. Måske giver det sig selv, at det er dyreplageri ikke at fodre sin hest, men der vigtigt, at du ikke glemmer det. Der skal være vand nok til en hel nat, så hesten altid kan stille tørsten. Derudover skal foderet også være doseret således, at hesten får den næring den skal have. Basale ting som disse er vigtigt for god vedligeholdelse af stald-miljøet for hestene.

Det beskidte arbejde

Det siger næsten sig selv, at hesten skal kunne sove trygt og rart om natten. Derfor er det nødvendigt, at du sørger for at muge ordentligt ud i stalden så ofte som muligt. På den måde er det både rarere for dig og hesten at tilbringe tid i stalden uden stank og bakterier.Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Annonce