Sadelunderlag til Islænderen - Hvad skal man vælge?

Sadelunderlag til Islænderen - Hvad skal man vælge?

26. sep 2019
Sadelformet? Antiskrid? eller måske bare en gelpad?
Hvilken type sadelunderlag skal du vælge til din Islandske hest? Læs med her og bliv klogere.

Der findes mange forskellige sadelunderlag til den islandske hest på markedet og det kan let virke uoverskueligt at vælge det rette. Og faktisk kan det være en god idé at have flere forskellige sadelunderlag afhængigt af årstiden OG hesten - selvfølgelig.
Da den Islandske hest både er kort og har brug for stor skulderfrihed, er det en god idé at købe et underlag som er fremstillet specielt til islænderen. 

Det flotte;
Ønsker du dig både nogle flotte farver og samtidigt at passe på din sadel, skal du vælge et sadelformet underlag. 
De sadelformede underlag fås i mange forskellige farver og modeller. Har du problemer med at sadlen glider frem, kan du vælge et med "antiskrid" materiale på bagsiden og evt. neopren på oversiden mod sadlen. 
Husk at underlaget skal vaskes jævnligt og hæng våde sadelunderlag op (uden sadlen) efter ridning.


Det Lette;
Gelpad´en er det ultimativt letteste sadelunderlag du kan have med at gøre. Det fordeler tryk fra sadlen og har også en anti-skrid effekt. Det fås med frontrise eller backrise som kan korrigere sadlen en lille smule. Og når underlaget bliver beskidt, skyller du det bare i en spand lunkent vand.
MEN Gelpad´s beskytter IKKE sadlen mod sved og snavs fra hesten, så du skal være omhyggelig med at pudse din sadel på undersiden. Du finder den helt almindelige gelpad her:


Det Praktiske;
Rider du ofte lange ture, er dette underlag noget for dig. Det er i virkeligheden et sadelformet underlag som er udvidet med lommer i begge sider. Her er lige plads til en flaske vand, en telefon, en hovrenser.... eller hvad man nu lige har brug for på turen. Du kan se underlaget her:

Det Innovative
Er din hest stiv, ældre eller måske øm efter en gammel skade? Så skal du prøve FIRtech underlaget. 

Det særligt udviklede keramiske materiale omdanner og reflekterer hestens kropsvarme som elektromagnetisk infrarød varmestråling, der trænger ind i vævet og udvider blodkarrene. Det betyder øget blodcirkulation og tilførsel af ilt til vævet, hvormed spændinger, ømheder og inflammationer mindskes, samtidig med at sene- og ledfunktioner forbedres i de områder, hvor FIR-Healing produkterne anvendes.

Du kan se FIRtech underlaget her:

https://islaender.dk/catago-fir-tech-underlag.html?options=cart


Tak fordi du læste med. Husk at du også kan finde https://islænder.dk på facebook og Instagram.

Og rigtig rigtig god ridelyst.


Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Annonce