Show Træning

Show Træning

1. aug 2016
Så gik vi ind i august måned, og den måned betyder for mig én ting og KUN én ting!
SHOW TRÆNING!

Vi nærmer os Store Heste Dag i Roskilde, som DrumHorse Denmark deltager i hvert år, og år 2016 er ingen undtagelse!
Hvad vi gemmer på, og arbejder med må i have til gode, men lidt tips og tricks vil jeg gerne afsløre, og hjælpe med.
Jeg modtager ofte spørgsmål omkring hvordan jeg arbejder op til et show, og hvorfor mine heste er så afsindig rolige under sådan en weekend.

Som udgangspunkt er jeg meget priviligeret, at have haft alle mine heste fra de var ret unge. Det vil sige at uddannelse og opdagelse har jeg og min familie selv gjort, og det betyder en hel del.
At kende sin hest, og vide dens stærke og svage sider er en kæmpe factor ved et stort show, og en travl weekend. Mine heste er enormt forskellige, og jeg vil derfor fortælle lidt og hver enkelt, så kan i selv spejle jer lidt i det :)


Lord Korpus King Keen
Dette er min 11årige hingst Lord Korpus, i daglig tale Korpus.
Korpus og jeg har lavet adskillige shows, fremvisninger, fotoshoots og meget andet sammen.
Vi kender hinanden ud og ind, og stoler på hinanden.
Jeg træner Korpus meget målrettet, men ligger stor vægt på at have slappe-dage med løsgørende og skovture. Jeg træner altid med musik i ørene når jeg rider på Korpus, så jeg altid har takten i min krop, som slår ned i ham. Det giver en god sammensmeltning, og gør os til ét.
Op til show træner jeg målrettet efter at alting er perfekt, men træner kun hele showet få gange inden. Ellers træner jeg hver enkelt øvelse igen og igen til jeg opnår det ønskede mål.

Med Korpus er rutiner vigtige, og jeg går op i at holde mine rutiner når jeg er ude med ham. Om vi er til fremvisning for et mindre publikum ved en kåring, eller om vi er i Sverige til en stor hingstesamling, er det vigtigt for mig at rutinerne omkring Korpus bliver opretholdt.
Jeg sadler helst selv Korpus op, eller lader min Groom Nadia som er vant til at sadle hestene op gøre det, men det er altid vigtigt for mig at have kontakt med Korpus inden jeg stiger op.
Jeg snakker meget til Korpus under opvarmningen, og klapper og nusser ham meget.
Det er vigtigt for mig at han ved at jeg er her, og at jeg er rolig ved det hele.
Jeg nøjes som oftest med at varme Korpus kort op. Jeg skridter godt varm, og ligger derefter godt dyb. Jeg træner mine øvelser til showet en enkelt gang i gennem inden showtime.
Jeg ved at jeg har trænet mine ting hjemmefra, og derfor er jeg sikker i min forberedelse.
Jeg ved hvor jeg har min makker, og ved at han er dybt koncentreret når det går løs.

Prince Chato Come-On Cool
Dette er 12årige Prince Chato i daglig tale Chato.
Chato er en stor dreng på 170cm, han er godheden selv, men også forsigtigheden selv.
Jeg har de senere år haft nogle dygtige ryttere til at fremvise Chato for mig, da jeg selv har redet Korpus. MEN...Èn ting kan jeg afsløre, i år rider jeg ham selv! ;)
Chato er en forsigtig dreng, og derfor træner jeg ham altid med hjertet. Hvis jeg kan mærke at han ikke er 100% optimal at være på, så passer jeg lidt på ham, og giver ham en mere afslappet træning.
Chato er samtidig også en ægte 'pleaser' som elsker at gøre sin rytter glad, og viser sig tydeligt når publikum klapper højt!
Op til show træner jeg Chatos stærkeste sider, så selvsikkerheden er i topform, for det får han brug for. De svage sider rør jeg ved sidst i træningen, så bliver han nemlig lidt ekstra klar på, at vise mig at han godt kan, når nu han har gjort sig så godt resten af træningen.

Når vi er ude til show har jeg Chato ude og græsse en del, han elsker at se omgivelserne og få en masse opmærksomhed fra folk. Jeg snakker meget til ham hele dagen, og nusser om ham. Han skal vide at jeg er der for ham, også skal hans selvtillid skures helt op, så han er klar til at give den max gas!
Chato er en stor hest, og kræver derfor lidt ekstra opvarmning. Der er meget hest at ride, og derfor bruger jeg ca. en halv time på at varme ham godt op. Jeg skridter ham godt varm, og bruger meget tid på at ligge dyb og få ham til at vente.
Og vigtigst af alt med ham her, så roser jeg ham hele tiden, for hver en ting han gør rigtigt. For han skal nemlig gøre sin entré med en følelse af at han er en verdens mand!
Så giver han jer nemlig det bedste af det bedste....Bare i klapper ;)


King William Wings Of Wulcan
Dette er 4årige King William, i daglig tale Wulcan.
Wulcan er søn af Korpus, og nu min kommende dressurstjerne.
Wulcan har været med til show som håndhest 2 gange, da han var 1måned gammel og da han var 3år, altså sidste år. Ud over det har han været til kåringer og fotoshoots.
Jeg har haft Wulcan helt fra føl, så han er noget helt specielt.
Da han ikke er så gammel, træner jeg ham ret rutinepræget, og går efter de små succeser.
Det er vigtigt for mig at han lærer rutinen ved dressureren, og derfor er grundridningen i højsæde her.
Jeg ændre ikke min træning mod show, tværtimod holder jeg mig til de ting han kender!

Når jeg har Wulcan med ude, sørger jeg for at han kan se hvad der forgår, så han finder ro og tryghed. Jeg sørger for at gøre de ting jeg plejer, og have de mennesker omkring ham som altid omgås ham.
Her er min Groom Nadia igen uundværlig, til at gå ind og give hestene deres sædvanlige pleje.
Wulcan bliver ikke varmet op som sådan, jeg stoler meget på ham og ved at han er sød selvom han er ung. Han bliver derfor skridtet godt og lagt dyb, også er det det.
Jeg forventer mig ikke meget af så ung en hest, men ved at han kan levere, trods han kun kan få ting.

__________~*~__________


Det er de 3 heste jeg skal have med i år, og som jeg træner hårdt med for at vi igen kan levere varen om en måneds tid.
Overordnet vil jeg sige af mange års erfaring, at det er vigtigt hvis man skal ride show, at man stoler på sin hest, og derved kan opretholde sine vanlige rutiner både i staldene og i ridningen når det går løs.
Erfaring med sin hest ude på forskellige baner og omgivelser, er vigtigt hvis det skal lykkes at få det hele til at gå op i en højere enhed.
Samtidig er det vigtigt at vise hesten at alle de ting der sker er okay, du som rytter skal nok vise vejen. Tryghed har hesten brug for ved så store shows, uanset alder og erfaring.Vi ses på Store Heste Dag 2016
Vi glæder os til at se jer alle sammen

Spørgsmål er altid velkomne, og jeg skal gøre mit bedste for at svare hurtigt og grundigt!Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Annonce