Skal du også til at renovere gårdspladsen?

Skal du også til at renovere gårdspladsen?

16. aug 2019

Hvis du er heldig, sidder du lige nu på en gård. Som par er i lige blevet enige om, at I skal bo på en gård. Et ægte hyggeprojekt med plads til heste, urtehave, hønsehus og hvad end ellers, du og I begærer. Når du overtager en gård, kan det ofte være, at du skal lægge en del arbejde i det. Der skal ofte renoveres. Det kan være fordi, at gården er slidt, og trænger til en opgradering, men det kan også blot være fordi, du mener noget mangler. Det kan være elementer der gør gården lidt skønnere at kigge på, lidt mere hyggelig at være på. På den måde bliver det ægte Morten Korch-romantik. Noget der hurtigt kan give en gård eller stald lidt mere skønhed og æstetik er noget så simpelt som grus. På markedet findes der et væld af forskellige typer grus, som kan få din gård til at se helt perfekt ud - eller måske bare din indkørsel eller bed, hvis du ikke har gården endnu.

Typen Hyperit 

Hos lhm kan man få Hyperit, som også kendes som sorte granitskærver. Denne type granit kommer fra øen Kragerøe i Norge. Størrelsen på denne type er alt fra ⅖ millimeter til store sten på 200 millimeter. Derfor egner den sig perfekt til noget som bede eller gangstier, hvor der er fint og blødt. Samtidig er den også rigtig fin til indkørsler. Oveni dur de større sten til skråninger, Farven på stenene er mørk og sort. Derfor er det en god sikker farve, der passer til mange forskellige stilarter, hvis det skal matche dit hjem også. Samtidig er sort også en nuance der har et eksklusivt udtryk. 

Typen Vikans

Ønsker du et lidt mere spændende udtryk, kan du overveje Vikans, som også kaldes grå granitskærver. Her kommer der et lidt mere spændende udtryk på grund af farvespillet. Du vil nemlig kunne se et mix af forskellige grå nuancer, men der er også hvide sten i blandt, og ikke mindst også røde granitsten. Den primære farve er mørkegrå, men der er små overraskelser i blandt. Denne type fås fra 0/2 millimeter, og helt op til 16/32 millimeter. Derfor kan du selv bestemme, om det skal være fint, blødt og levende, eller skal være mere hårdført. Denne type kommer fra Sydsverige, omkring Göteborg. 

Typen Lysit 

Drømmer du om et eksklusivt udtryk, men ikke er vild med den sorte nuance, så skal du klart overveje Lysit, som også blot kaldes hvide granitskærver. Denne type kommer fra et område der hedder Hellvik syd for Stavanger i Norge. Her får du skønne hvide granitskærver, som virkelig kan lysne op på enhver gård. Det er en ultimativ måde at få lyse farver ind, og derfor perfekt både til belægning i indkørslen og pynt i haven. Den kommer i en størrelse helt ned i 0/4 millimeter og op til 11/16 millimeter. Skal det være lyst og lækkert, kan det være en fordel at overveje en granitsten som Lysit. Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Annonce