Skift tandremmen på din bil

Skift tandremmen på din bil

13. mar 2020

Vores bil giver os frihed til at komme land og rige rundt, også når vi har hest og deltager i adskillige stævner. Når vi bruger vores bil meget, bliver den med tiden naturligvis slidt, og vi får af og til brug for at skifte dele af bilen ud. En bils tandrem skal også udskiftes på et tidspunkt, men priserne varierer med flere tusinde kroner. Find et godt tilbud på skift af tandrem her


Hvad er en tandrem og hvornår skal den udskiftes?

En bils tandrem er, for mange bilejere, ikke noget, som man går og tænker over i dagligdagen. Dette skyldes muligvis, at modsat mange af bilens andre dele, er tandremmen ikke synlig. Det er derudover langt fra alle, der ved, hvilken funktion en tandrem har. En tandrem er, kort fortalt, en rem af solidt gummi. Tandremmen har små takker på indersiden, hvilket kaldes tænder, som går ned i tandremshjulene.


Tandremme sørger for, at de to aksler, som er placeret i motoren, arbejder synkront. Hvis akslerne ikke kører i takt, vil ventilerne i motoren støde ind i hinanden og potentielt gå i stykker. Det er derfor uhyre vigtigt at skifte tandremmen ud, så din bils motor ikke får alvorlige skader. Hvornår du skal skifte din bils tandrem afhænger af hvilken bil, du har, men du kan cirka køre mellem 6.000 og 12.000 kilometer mellem hvert tandremsskift. Få hjælp til tandremsskift her


Tjek din bil inden syn

Fra tid til anden skal din bil til syn, og der er noget du kan gøre for at forberede dig bedst muligt på et succesfuldt bilsyn. Sørg først og fremmest for, at alle bilens lygter virker, som de skal. Dernæst kan du undersøge mønstrene på bilens dæk, hvor spordybden minimum skal være 1,6 milimeter. Ruderne skal også tjekkes for skader, og alle revner og stenslag skal være repareret inden syn.


Når du er ved ruderne, så tjek bilens vinduesviskere og fyld sprinklervæske på bilen. Inden i bilen er det væsentligt at tjekke, om lamperne i instrumentbrættet virker, som de skal. Det giver også et godt indtryk af bilens stand, hvis bilen er rengjort, både udenpå og indeni.



Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Annonce