Stævne for Islænder?

Stævne for Islænder?

25. mar 2019
Hvad er det der gør den islandske hest til noget helt særligt?
Jo, det er dens utroligt store alsidighed - der også gør den til en formidabel ridehest for store som små. Det afspejles naturligvis også i konkurrencerne for islændere.
Her kan du læse om konkurrencer for islandske heste. Og hos https://www.islaender.dk finder du alt i rideudstyr til din islandske hest.

Sportsklasser
I sportsklasserne rides der på ovalbane - samt evt. passpor i pasdisciplinerne. Der konkurreres enten i særlige tølt-klasser, 4 gang, 5 gang eller pas-klasser. Der er klasser i flere sværhedsgrader.
De 3-5 dommere vurderer hestens takt, tempo, smidighed, form  og bevægelse. Sportsklasserne er nok den mest almindelige konkurrenceform i Danmark.

Alrid
En slags millitary for Islændere. Konkurrencen består af 5 opgavedele som alle skal bestås for at gennemføre. 
Ekvipagen skal igennem udholdenhed, terræn, lydighed, gangarter og hurtighed.

Gædingakeppni
På trods af det lidt specielle navn, er denne konkurrenceform blevet ret populær - også udenfor Island.
Den islandske hests særlige karakter kommer nemlig særligt godt til udtryk i denne konkurrenceform, hvor der er fokus på hesten. Der rides på ovalbane og efter et særligt regelsæt. Hesten skal udstråle kraft, energi og samarbejdsvilje - være en rigtig "Gædingur".

Gædingafimi
Denne konkurrenceform er ret ny i Danmark og består af lige dele dressur OG gangarter. 
Her fremviser rytteren hesten i et program som skal indeholde bestemte gangarter og dressurøvelser. Nogle gange rides der til musik - som man kender det fra Kür dressur. Fokus er på hestens træningsniveau og ekvipagens udførelse af opgaverne. Der rides ofte på 20x40 ridebane.

Kåring
Her fremvises hesten på et langt lige spor. Kåringsdommerne giver karakterer fra 5-10 for rideegenskaber og bygning. Rideegenskaber tæller 60% - bygning 40%.
Heste som har fået over 8,00 i snit klassificeres som 1. klasse.

Alt det Andet!
3 gangsstævner, Spring for islændere, Kratluskerstævner, Punktamot, Ringridning... og meget andet!
De mange lokalklubber under DI er rigtigt gode til at lave nye tiltag og arrangere mindre sammenkomster og konkurrencer for Islandske heste. 
Her kan du også læse reglementet for hvilket rideudstyr der må bruges i de forskellige discipliner.

Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Annonce