Ting du skal kende til hvis du overvejer ridning

Ting du skal kende til hvis du overvejer ridning

3. feb 2021

Dette indhold er sponsoreret 

Ridning er en fed sport, hvor du både får luft, motion, tid med dyr og nye venner. Det er dog også en sport som kræver tid, og du kan altså ikke bare komme og gå som det passer dig. Der er mange ting du skal være opmærksom på, hvis du vil starte til ridning. Læs med her, og få nogle gode tips, både til ting du skal være opmærksom på inden du starter, men også ting du skal huske undervejs. 


Få styr på udstyret 

Ridestøvler, -hjelm, -bukser, -vest og så videre, og så videre. Der er en del udstyr du skal have styr på, hvis du skal starte til ridning. Ofte kan du til at starte med låne udstyr af rideskolen, men det kan være rart at få dit eget, efterhånden som du kan mærke at det er en sport du gerne vil fortsætte med. Ridning er en dyr sport, og har du brug for lidt hjælp til at kunne få det helt rigtige udstyr, kan du finde et billigt lån, så du ikke behøver gå ned på kvalitet. En god ridehjelm og en ridevest er en rigtig god måde at sikre, at du ikke kommer til skade mens du rider. 


Find den rigtige rideskole 

Bor du et sted, hvor der kun er en rideskole i nærheden, er der selvfølgelig ikke så meget du skal tage stilling til. Kan du vælge mellem flere rideskoler, er det dog en rigtig god idé, lige at tage en tur rundt, og se hvordan hestene har det de forskellige steder. De skal se velpljede ud og selvfølgelig have adgang til vand der hvor de står. Find et sted hvor du kan mærke at der er styr på dyrene, og hvor du føler dig tilpas. På den måde er du sikret den bedste oplevelse. 


Vær klar på ansvaret 

En vigtig ting du skal huske at overveje og være opmærksom på, inden du starter til ridning, er det ansvar der følger med. Det er ikke bare en sport hvor du kun har dig selv at tænke på. Her er der altså også et dyr til stede, som du skal være opmærksom på. Omgå hesten med respekt og forsigtighed. Du lærer efterhånden at kende de forskellige signaler den sender, men en generel regel er blot at huske at have respekt for det dyr du arbejder med. 


Husk hesten

Det førnævnte ansvar betyder også, at du skal huske at tage dig godt at hesten. Det er ikke nok blot at møde op og forvente at din hest er klar, og smutte hjem igen, så snart du er færdig med at ride. Hesten skal gøres klar inden ridning og skal specielt strigles der hvor sadlen skal sidde, og under maven hvor gjorden skal sidde. Når du er færdig med at ridde, skal hesten strigles igen, og du skal samtidig også huske at rense dens hove. Her vil der samle sig skidt og møg, og det kan blive utrolig ubehageligt for din hest, hvis det ikke bliver fjernet. 


Mærk efter undervejs 

Når du er startet til ridning, er det en god idé at mærke efter hvordan du har det undervejs. Du skal føle dig tryg ved din instruktør, og føle at du er tilpas og sikker. Det kan også være, at du efter noget tid kan mærke, at du ikke bliver udfordret i høj nok grad på din rideskole. Eller måske bliver du udfordret for meget. Det er meget forskelligt hvordan undervisningen foregår på forskellige rideskoler, så hvis du efter noget tid ikke længere føler at måden det foregår på passer til dig, så se dig om efter et nyt sted at ride. Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Annonce