Trænger dit rideudstyr til en upgrade? Her finder du k...

Trænger dit rideudstyr til en upgrade? Her finder du k...

11. okt 2021

Hos Almas Park & Fritid i Nordjylland kan du købe alt i rideudstyr fra nogle af markedets mest populære kvalitetsmærker. Uanset om du mangler ridetøj, støvler eller handsker, eller om dine stigbøjler eller det slidte stalddækken skal skiftes ud, så har Almas alt det udstyr, du drømmer om og kunne tænke dig.

Uundværligt udstyr og andre must haves

Rideudstyr er et ualmindeligt vidt begreb, og det er derfor ikke overraskende, at mange anser ridning som en af de dyreste sportsgrene. Men når det er sagt, så er der en grund til, at man som rytter vælger at investere i udstyr i en vis kvalitet.


For det er vigtigt, at man er klædt godt og sikkert på, når man ridder. Er du f.eks. springrytter, er en sikkerhedsvest en vigtig del af udstyrspakken, ligesom dine stigbøjler bør have en sikkerhedsfunktion, der gør, at du ikke hænger i bøjlen, hvis uheldet er ude.


Der findes imidlertid mange versioner af både sikkerhedsveste og -bøjler, og det er langt hen ad vejen individuelt, hvilken type man foretrækker. Grundlæggende er det funktionen, der er afgørende, men når det er sagt, er fleksibilitet, mobilitet og komfort stadig væsentlige overvejelser at have med, inden man investerer i nyt rideudstyr af denne type.

Pas altid godt på hovedet

Som med mange andre sportsgrene, er ridning desværre ikke helt ufarligt. Derfor er det som rytter vigtigt, at man er beskyttet bedst muligt, hvis uheldet er ude. Og af alle sikkerhedsforanstaltninger, man kan tage, så er brugen og valget af ridehjelm afgørende for konsekvenserne af uheldet.


Hjernerystelser, hovedskader og lignende ses for mange gange i statistikkerne over rideulykker. Selvom de færreste ridder og færdes i stalden uden hjelm, forekommer der stadig alvorlige skader som følge af, at hjelmen ikke har ydet den optimale beskyttelse.


En god ridehjelm slutter ordentligt til hovedet - uden at sidde stramt og genere. Derudover skal din pande, tindinger og baghovedet være dækket ordentligt, og det er kun muligt, hvis hjelmen har den rette størrelse og pasform.


Når du investerer i godkendte ridehjelme til børn og voksne, er du som rytter sikker på, at din hjelm lever op til de gældende sikkerhedsregler, og at den besidder de nødvendige egenskaber, hvis du skulle du falde af eller styrte fra hesten.


Det er imidlertid vigtigt at være opmærksom på, at hvis din ridehjelm har fået et hårdt slag eller er blevet tabt på staldgulvet, kan det påvirke beskyttelsesmekanismerne i en sådan grad, at hjelmen bør kasseres. 


Kontrollér derfor jævnligt din ridehjelm for skrammer og skader, og sørg for at opbevare den sikkert under transport.Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Annonce