Træning behøver ikke være kedelig for at være effektiv

Træning behøver ikke være kedelig for at være effektiv

1181visninger 2 svar | 20. mar 2016
Nogen gange må man være ekstra kreativ som terapeut, da deltagerne i ridefysioterapien godt kan få for meget af de samme øvelser. Man må tænke ud af boksen og ikke være bange for at tage nogle chancer, så længe man har deltagernes og ikke mindste hestenes velbefindende og sikkerhed i mente. 

Men... man behøver ikke at lave øvelserne kedelige for at de er effektive. Det samme gælder for træning af hestene. Hvis øvelserne er for ens, for svære eller for mange, så vil hesten slå fra, og det samme sker med deltagerne i ridefysioterapien. Her den sidste måned har jeg heldigvis været kreativ og det samme har mine ansatte. I Ridefysioterapi træner vi specifikt mod et mål som patienten/deltageren har valgt i samarbejde med ridefysioterapeuten. Man kan nå dette mål på forskellige måder. Balance kan trænes ved at stå op i stigebøjlerne, styrken kan træne i trav og letridning og man kan træne koordination ved at lade deltageren styre hesten selv eller balance med et objekt i hånden. Herover var det eksempelvis en dreng som havde en dårlig dag. Så fandt min ansatte Kristine på at klæde sig ud som en pruttepude og sætte deltageren på en også. Dette bevirkede at det var noget nemmere og nærmest en fornøjelse for deltageren at træne sine ben i at rejse og sætte sig på hesten, da pruttepudens lyd var enormt sjov! Vi havde inden da sikret os at hesten ikke reagerede på pruttepuden, og vi træner heletiden vores heste til at være forberedt på brugen af sådanne hjælpemidler.Det næste billede er et der bringer mig meget personlig glæde! Yosif som her sidder på Filur har gennemgået en utrolig udvikling på meget kort tid. Yosif har længe redet med en Bagrytter som sidder bag han på hesten. Men i sidste uge besluttede jeg at han skulle prøve noget nyt. Det var tydeligt for mig at han kedede sig og ikke blev udfordret nok når han sad med en Bagrytter. Og selvom han var ganske skeptisk, så gik det fantastisk godt, og han endte med at være helt stolt. 

Selvom dette ikke var en enkel eller nem løsning, så er det en løsning som giver Yosif udfordring og ikke mindst sikre at hans træning er effektiv og ikke mindst spændende. For mig som ridefysioterapeut er det vigtigt at deltagerne kan følge deres egne fremskridt og derfor har jeg også indført træningsplaner som er tilpasset den enkelte. På den måde er jeg også sikker på at effektiviteten heletiden er i højsædet... Men det skal samtidig være sjovt!

Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Kommentarer på:  Træning behøver ikke være kedelig for at være effektiv
  •   23. mar 2016 Fantastiske små solstrålehistorier. smiley Det er så rart at kunne gøre noget godt for andre på den måde!

    Min egen hest går selv som "terapi"-hest for en dreng på 8 år, som desværre lider af en voldsom gigt.
    Fra dag 1 har de to bare været helt vilde med hinanden og der går meget tid for dem med at nusse, strigle og nyde skovens dejlige natur. smiley
    At det hjælper drengen med at klare noget af sin dagligdag er jo bare et super plus, som gør det hele endnu mere værd.

    Fortsæt det gode arbejde!


Kommentér på:
Træning behøver ikke være kedelig for at være effektiv
Annonce