Tre gode råd til, hvordan du bygger din egen hesteboks

Tre gode råd til, hvordan du bygger din egen hesteboks

11. jun 2020
Dette indhold er sponsoreret

At have en hest på matriklen styrker båndet mellem hest og rytter, mens det samtidig gør, at du er tættere på hesten, når der skal trænes, muges ud, eller når du blot vil strigle den. Der er heldigvis mange måder at komme i mål med at bygge sin egen båd til hesten på egen matrikel, og derfor får du i denne artikel tre gode råd til, hvordan du kommer bedst i gang med processen. 

For eksempel er den en god ide, at du får udarbejdet en tilstandsrapport efter byggeriet, da du så er sikker på, at du nemt og enkelt kan sælge dit hus med tilhørende hesteboks efterfølgende uden, at du hæfte for eventuelle skader eller ulykker. Se mere omkring tilstandsrapporter på bygga.dk.

Tjek dit budget
Det kan være en dyr affære at bygge sin egen hesteboks, specielt hvis du først skal bygge en mindre hestestald på din matrikel, og derfor er det vigtigt, at du kigger på dit budget for projektet inden, at du tager det første spadestik eller den første tur til byggemarkedet. Her er det en god ide, at du ser på, hvad du selv kan gøre, og hvor du skal have professionel hjælp, da dette kan blive en større post. 

Det er også vigtigt, at du gør dig helt klar over, hvilke materialer, som du vil få brug for, når det kommer til at give hesten de bedste levevilkår, mens du samtidig holder øje for holdbare materialer, som kan modstå slid. 


Kig ud i fremtiden
Inden du begynder at bygge din hesteboks, så er det vigtigt, at du tænker ud i fremtiden. Her skal du tænke på, hvor mange hestebokse, der skal være plads til i stalden, og hvor mange heste, som potentielt skal flytte ind. Her er det en god ide, at du tænker minimum fem år ud i fremtiden, da dette sikrer dig, at du ikke skal igang med et større byggeprojekt senere. 


Tænk på stalden, inden du sælger huset videre
Når du skal bygge en hesteboks, så er det vigtigt, at du tænker på, hvor længe du gerne vil blive boende på matriklen. En hesteboks, som skal hav en længere levetid, skal være hårdfør og plantet i et solidt fundament, og det er derfor en god ide at benytte mere permanente byggemetoder. Skal du dog sælge huset inden for en forholdsvis kort periode, så er det her en god ide at bygge boksen i et mere løst design, så den kommende ejer efter dig har muligheden for at fjerne boksen igen. 

Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Annonce