Tre tips til at få varmen efter en kold session med di...

Tre tips til at få varmen efter en kold session med di...

3. apr 2019

Når du bor i Danmark, kan du godt regne med, at der til tider er koldt og vådt, når du er ude med din hest. Efter du er kommet hjem, vil du naturligvis have lyst til at varme dig selv lidt op. Det kan være alt lige fra en varm kop kakao til brug af en varmepumpe. Her har du tre tips til at blive varmet op.


1. Tag et varmt bad

Du kender det garanteret godt. Du har været ude med din hest en efterårsdag, vejret har været koldt og vådt, og det har blæst så meget, at du var lige ved at falde af. Når du så kommer hjem, har du bare lyst til at smide det kolde og våde tøj og tage et langt varmt bad. Dét er netop den perfekte måde at få sat gang i blodstrømningen igen, så du kan få noget varme ud i lemmerne. Husk dog på at skåne miljøet, og pas på med at tage alt for lange bade!


2. Lav noget varmt at drikke

Efter du har taget et dejligt varmt bad, kan du passende sætte dig ind i stuen med en varm kop kakao. Du kan selvfølgelig også vælge at drikke te, kaffe eller andre varme drikke. Det at få noget varmt ned igennem kroppen kan give dig en følelse af at varmen kommer indefra og breder sig ud gennem kroppen. Lige så vel som det varme bad, kan en varm kop at drikke være med til at sætte gang i kroppens egen produktion af varme, og denne varme vil være stærkere og holde længere, end hvis du påfører dig varme udefra, for eksempel ved hjælp af et tæppe.


3. Pak dig ind i et tæppe

Ja, du har helt ret, vi har lige anbefalet dig ikke at bruge et tæppe. Men som et tredje skridt – efter du har sat gang i varmen fra kernen af din krop – så kan du passende pakke dig ind i et varmt tæppe, mens du nyder resten af din kop kakao. Det kan være smart at få fat i alle de ting du skal bruge, imens du sidder under tæppet foran dit tv. Herved skal du ikke rejse dig flere gange, så du mister effekten af dit varme tæppe. Alternativt kan du benytte dig af en varmeblæser eller varmepumpe, hvor luften i dit hjem bliver varmet op af apparatet. Så er du fri for at tænke på at blive siddende det samme sted – eller du kan kombinere det med også at pakke dig ind i et tæppe for maksimal opvarmning.


En sidste note: Det er altid en god idé at undgå at blive kold, i mens du er ude med din hest. Derfor skal du selvfølgelig huske at tage godt med tøj på, når du kan se at vejret ikke er varmt. Her er det vigtigt at huske på, at det ofte er koldere, end man lige tror. Og med det danske vejr kan det sagtens gå fra solskin til overskyet til regn og blæst!Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Annonce