Vælg den rigtige hest

Vælg den rigtige hest

29. jul 2020
Dette er sponsoreret indhold

Er du på udkig efter en ny hest - og er det måske første gang, du skal købe en hest?
Der er rigtige mange overvejelser du bør gøre dig, inden du skal købe hest, og ikke mindst mange spørgsmål du bør stille dig selv. I denne artikel gennemgår vi de vigtigste - så du kan blive klædt på til at købe netop den hest, der passer til dig og ikke mindst din økonomi. 


Undersøge dine behov
Det første sted du bør starte, er ved dine behov, for det er nemlig dem der skal bane vejen for dit valg. 

  • Hvem skal ride på hesten?
  • Hvor ofte skal der rides på hesten?
  • Skal hesten bruges til stævner, eller er det blot til hygge?
  • Skal hesten have en stamtavle? 
  • Hvilken race passer til dit temperament?

Og der er mange flere - men uanset om du skal investere i bolig, bil eller hest, er det vigtigt at fastslå sine behov inden, da man ellers risikerer at søge for bredt, og i værste falde ende med en hest der kræver mere tid, end du kan tilbyde - eller som omvendt ikke kan ride ligeså meget, som du har brug for. 

Har du fundet svaret på dine spørgsmål, er du næsten klar til at lede efter din nye hest. Men husk desuden at tære på dine bekendtes erfaringer, for måske nogen har stået i den samme situation som dig, og dermed kan komme med gode råd til processen, og hvilken hest der vil passe til dig?

En anden, og meget vigtig faktor, som du bør overveje er den økonomiske del. 


Økonomien
Helt afgørende for dit køb af en hest, er økonomi. Heste kommer i et hav af forskellige prisklasser, og ofte afhænger prisen netop af hvad hesten skal bruges til, og om der er en stamtavle tilknyttet hesten. Dog skal du allerede nu forberede dig på, at spare sammen til en hest, og her kan det være en god idé at kigge på dine likvider. Har du ikke råd til en ordentlig investering bør du måske allerede nu investere i aktioner, og her kan exchange traded fund være en fordelagtig investering for dig, som ønsker at spare penge men samtidig øge dit årlige afkast. 

Husk turen forbi dyrlægen
Inden du køber en hest, bør du få foretaget en handelsundersøgelse af en dyrlæge. Dennes opgave er naturligvis at bestemme standen af hesten, så du undgår at få fingrene i en hest, der desværre kommer med sygdomme eller andre medfødte komplikationer. I forbindelse med det, skal du huske at udarbejde en kontrakt mellem sælger og køber, så ingen af jer kommer i klemme i købet. 

Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Annonce