Vælg en varmepumpe til hjemmet og spar penge

Vælg en varmepumpe til hjemmet og spar penge

16. aug 2019
Hvis du vælger at investere i en varmepumpe, vil du med garanti spare mange penge årligt på din varmeregning. Det er, hvad enten det er en luft til luft varmepumpe, luft til vand varmepumpe eller jordvarmepumpe, du investerer i. Der er store fordele ved alle typerne. Og det følgende er en vejledning og beskrivelse af de forskellige typer, samt fordelene ved især luft til luft varmepumpen. Det kan være svært at danne sig et klart overblik over de forskellige varmepumper og finde ud af hvilken type, der dækker dine behov og passer til dit forbrug. Hvis du har svært ved at finde rundt i de forskellige varmepumper, kan du se mere her

Luft til luft varmepumpen
Den første type varmepumpe, som klart kan anbefales er luft til luft varmepumpen, som opvarmer udeluft og skaber varme inde i rummet. Dette er en miljøvenlig og energi vedvarende løsning, som mindsker det massive CO2-aftryk andre energikilder såsom oliefyr og gasfyr sætter på verdenen. Dette opnås nemlig ved at gøre brug af den luft, der er udenfor og omdanne den til varm luft, som kan bruges indendøre. Inden luften bliver lukket ud i rummet, skal den igennem nogle avancerede filtre i pumpen, som renser luften. Det er altså helt ren luft, der kommer ud. Denne proces er med til at forhindre, at der kommer skimmelsvamp, fordi luften bliver cirkuleret rundt i rummet. Den skaber altså et bedre og sundere klima indendøre. Denne løsning er ganske nem og simpel at få installeret i sit hjem, da den blandt andet ikke kræver, at der i forvejen er installeret radiatorer. Det bedste ved det hele er, at varmepumpen er selvkørende, hvilket vil sige, at du ikke skal føre opsyn med den. Denne type varmepumpe er ideel i fritidshuse, sommerhuse eller små huse, der er beboet med korte visitter i løbet af året. 

Luft til vand varmepumpen
Den anden anbefalelsesværdige type varmepumpe er luft til vand varmepumpen, der, som navnet angiver, omdanner luft til varmt brugsvand. Denne kan bruges i almindelige huse, der er i brug hele året rundt, til at opvarme vand både til varme og brugsvand. På samme måde som den forrige pumpe udnytter denne løsning også udeluften og genbruger den til at opvarme boligen og vandet, og skaber på den måde en rigtig bæredygtig energi til gavn for dig og miljøet. En stor fordel er, at luft til vand varmepumpen er utrolig støjsvag, hvilket vil sige, at du næsten ikke lægger mærke til, at den er i gang med at varme din bolig og dit vand op. En luft til vand varmepumpe er ofte løsningen, hvis man ikke har mulighed for at få installeret jordvarme, og bruges derfor som den eneste varmekilde i boligen. 

Jordvarmepumpe
Jordvarmepumpen er den tredje type varmepumpe, hvilket også er en meget miljøvenlig samt billig løsning. Jordvarmepumpen bruger den solenergi, der er oplagret i det øverste lag af jorden ved hjælp af en væskefyldt slange, der er nedgravet i jorden. Det kræves derfor, at du har en forholdsvis stor have til at få gravet slangerne ned i. Nogle store fordele er, at jordvarmepumpen udnytter en stor del af den passive solvarme samtidig med, at den er meget støjsvag og kan derfor nemt installeres og placeres i haven. Denne løsning har en meget lang levetid, så du er garanteret en god investering samt reduktion i varmeregningen.                 

  

Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Annonce