Værd at vide om a-kasser

Værd at vide om a-kasser

5. jun 2018

Du tror måske, at du aldrig får brug for at være medlem af en a-kasse - og derfor ved du måske ikke så meget om, hvad en a-kasse egentlig kan og gør? Derfor har vi lavet denne artikel - den indeholder alt, hvad der er værd at vide om a-kasser, hvis du står og skal melde dig ind i én for første gang.


Hvad er en a-kasse?

A-kasse er en forkortelse for arbejdsløshedskasse. Det er en forening, man kan melde sig ind i, og så tager de “hånd om” én, hvis man skulle gå hen og blive arbejdsløs. Det er en form for sikkerhedsnet, som man kan få gavn af, hvis man for eksempel bliver fyret. Som medlem af a-kassen har man mulighed for at modtage dagpenge imens man er ledig, så man ikke skal gå uden indtægt, eller så man evt. Kan undgå at skulle søge om at komme på kontanthjælp.


Hvad er dagpenge?

Dagpenge er en ydelse, man kan få udbetalt, hvis man er medlem af en a-kasse. Det er en ydelse, man får som kompensation, hvis man bliver arbejdsløs. Dette kan både være, hvis man bliver fyret eller ramt af sygdom, eller evt. Graviditet. Man har også mulighed for at modtage feriedagpenge og sygedagpenge, hvis det bliver aktuelt i ledighedsperioden. Satsen for dagpenge er noget højere end satsen for kontanthjælp.


Hvad gør a-kassen for mig?

Som medlem af a-kassen betaler man et månedligt beløb, som kan sikre én i tilfælde af arbejdsløshed. Til gengæld sørger de for, at du kan få dagpenge. Desuden kan de hjælpe dig med at komme hurtigt tilbage i job. Dette kan de blandt andet gøre ved at give dig professionel karrierevejledning og personlig rådgivning. De ansatte i a-kassen har mange års erfaring med at rådgive ledige personer, så de kommer hurtigst muligt tilbage på arbejdsmarkedet. Mange a-kasser tilbyder desuden attraktive medlemsfordele, som for eksempel indebærer rabatter på oplevelser, ferier og forsikringer.


Hvad koster a-kasse?

Priserne for a-kasse er som udgangspunkt reguleret af staten - dette vil sige, at der er et bestemt beløb af prisen for a-kasse, som går til staten og ATP. Dette beløb ligger på cirka 340 kr. pr. måned. Dog vil det altid koste mere end dette at være medlem af en a-kasse, fordi a-kasserne selv lægger et vist beløb oven i som går til administration osv.


Der kan være rigtig mange penge at spare, hvis man vælger den billigste a-kasse frem for den dyreste. Månedsprisen for den billigste a-kasse er omkring 430 kr., og den dyreste koster omkring 570 kr. Så hvis man regner sammen på det, løber det op i mange hundrede kroner, man kan spare hvert år, ved at vælge en billigere a-kasse.


Hvordan finder jeg den billigste a-kasse?

Hvis du vil finde den billigste a-kasse, kan du med fordel besøge TjekAkasse.dk. De har samlet Danmarks billigste a-kasser, og viser dig kun de bedste og billigste. Det er nemt at finde rundt på sitet, og du kan samtidig finde masser af information, som kan hjælpe dig, når du skal finde en billig a-kasse.

Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


LineOlsen
LineOlsen (Kommerciel blogger)
Oprettet 25. aug
x