Valg af rideudstyr

Valg af rideudstyr

868visninger 0 svar | 25. jan 2016
Som rytter, eller hesteejer, så er der altid plads til mere rideudstyr, og gerne det nyeste og det bedste. Gerne noget lidt fancy når man er springrytter. Jeg ville gerne fortælle lidt om mit valg af rideudstyr, jeg har to springsadler, en Passier og en Prestige. Min passier er min yndlingssadel, men begge sadler er valgt udelukkende, fordi de ligger bedst på hestene, og det burde være første prioritet. Jeg har to dressursadler, som jeg ikke bruger… :) Jeg rider altid med enten geleunderlag, eller lammeskind under sadlen for at skåne hestens ryg så meget som overhovedet muligt! Med hensyn til valg af underlag, er jeg selv forelsket i RBH og Cristina Sport, men det er jo smag og behag.
 
Trenser har jeg et uendeligt antal af, primært rider jeg med et almindeligt kombineret næsebånd når jeg springer, men i det daglige arbejde hjemme på banen, er det rart at kunne skifte næsebånd engang imellem. Ellers er jeg selv helt forelsket i Equipe’s trenser, og har selv to eksemplarer, en til hver. Læderet er god kvalitet, og trensen er enkel, pæn og nem at vedligeholde. Selv er jeg bedst til smalle næsebånd, da huden mellem næsebåndet og bidet altså kommer unødvendigt i klemme når man springer. (Og helst med tilbagetræk, men det er smag og behag)
 
Jeg rider stort set altid med fortøj med martingal, mest fordi det er blevet en vane, og at trense og martingal bare sidder sammen. Jeg bruger trepunkt, med lavt fæste på den ene, og højt på den anden. Højt fæste betyder, at man sætter fortøjet fast øverst på sadlen, og lavt fæste betyder, at man sætter fortøjet fast samme sted, som man spænder gjorden. Jeg har selv redet med et 5 punkt, og syntes også at det ser rigtig pænt ud, men det tager simpelthen for lang tid at spænde fast, og det er irriterende at stå at fumle med ude på stævnepladserne.
 
Gamacher har mine heste altid på, når de er ude. Det eneste tidspunkt de ikke har gamacher på, er når de står i boksen. Jeg har mange forskellige gamacher. Jeg kan bedst lide de helt almindelige som lukkes med velcro (det er nemmest), Det eneste tidspunkt jeg rider med bagbensgamacher, er til stævner. Grunden er, at bagbensgamacherne gør, at hesten løfter sine bagben højere over springene, når de ikke har dem på så ofte. På folden og i traileren bruger jeg RBH’s Dressur gamacher, som går hele vejen rundt om benet og derfor beskytter mere.
 
Dækkener er vigtige at have styr på. Jeg kan personligt ikke lide fleecetæpper, fordi de giver stød, når vejret bliver lidt koldt. Det gør ulddækkener ikke. Når mine heste bliver transporteret i de kolde måneder, så står de med ulddækkener. Jeg bruger dem også, hvis hesten har svedt meget, fordi sveden transporteres væk fra hesten. Jeg er personligt selv mest til Horseware, fordi det bare holder bedre end alle andre dækkener + det er god kvalitet (men igen er det smag og behag) Til de meget varme sommerdage, har jeg mit cooler dækken, men det er sjældent, det bliver brugt. Når jeg rider/opvarmer, bruger jeg et lændedækken, her fortrækker jeg termatex, igen pga. den gode kvalitet, men også fordi det ligger godt på hesten.
 
Det er det, jeg bruger allermest, men selvfølgelig er der meget mere, man kan komme ind på. 

Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg
  • Der er endnu ikke skrevet kommentarer

Kommentér på:
Valg af rideudstyr
Annonce