VIDENSKABEN BAG TELEPATI

VIDENSKABEN BAG TELEPATI

1187visninger 0 svar | 21. jul 2020

Jeg møder rigtig mange, der er skeptiske overfor telepati. Når folk har fået en telepati session med deres dyr, så er de som regel ikke længere skeptiske, og de siger, at der ikke er anden forklaring på at jeg ved de ting, jeg gør, end at jeg har talt med deres dyr. Når det er sagt, så vil jeg i dette blogindlæg fortæller om videnskaben bag telepati. 

De fleste skeptikere forklarer, at de ikke tror på telepati, da der ikke findes beviser for telepati, og at videnskaben ikke kan støtte op om telepati. Med en bachelor i biologi i bagagen er der derfor mange, der ikke forstår min interesse for telepati. Men hvor mange har rent faktisk læst de artikler og den research der findes, angående eksistensen af telepati? Jeg vil gennemgå nogle af dem og noget af videnskaben bag telepati for dig her.  

Hvor det hele starter

Jeg tror en del af grunden til, at folk har svært ved at tro på telepati er, at de ikke ved hvad det indebærer. De tror det er ’tankeoverførsel’, og det kan jeg godt forstå, lyder lidt mærkeligt. Så lad os starte ved begyndelsen.

Grundet Albert Einsteins arbejde er det nu normalt accepteret i videnskaben at alt, fysisk og ikke-fysisk, er skabt af den samme energi (elektriske ladninger). Energi kan ikke ødelægges eller forsvinde, det kan kun skifte form. Det betyder, at alting – fysisk og ikke-fysisk – er lavet af energi, med en unik ’frekvens’, der gør, at denne energi tager enten en fysisk form (som en stol eller din krop), eller ikke-fysisk (som en tanke eller en følelse) (3)(6).

Som telepatør specialiserer vi os i at samle op på disse energier, når vi eksempelvis kommunikerer med dyr. Men det er det samme, du gør, når du ved, hvem der ringer eller mærker dig tiltrukket af eller afskrækket af et menneske, du ikke engang kender. Vi kan fornemme disse energier, uanset om de tager form som fysisk ubehag i kroppen, følelser eller tanker (6).

Intuitionen og dens rolle

I telepati har intuitionen den rolle, at den hjælper med at oversætte de ’beskeder’ (altså den energi), vi kommer i kontakt med, til et sprog som vi kan forstå. Så en energi der udtrykker ’glæde’ kan blive til en følelse af glæde i vores krop eller en tanke om glæde. Der er efterhånden masser af beviser for menneskelig intuition og som bliver defineret som ’at vide noget uden at vide hvor det kommer fra’.

Fra 1880-1940, blev 142 artikler publiceret med mere en 3.6 millioner forsøg med positive resultater med telepati og intuition, der viste statistisk betydning (det vil sige, der er 95% sikkerhed for at de positive resultater ikke er tilfældige. Det er samme måde man bedømmer om en ny medicin virker, og derfor er det en meget troværdig måde at bedømme resultaterne på) (3).

Der er eksempelvis fundet beviser på, at både hjernen og hjertet (som har sit eget nervesystem, og et elektromagnetisk felt 60x stærkere end hjernens), kan forudsige og reagere på ukendte events i fremtiden – altså ved noget, uden at der er en forklaring på, hvordan dette kan forudsiges (jf. definitionen på intuition). Dette blev testet ved at vise voldsomme billeder og afslappende billeder for testpersoner, som ikke vidste hvad eksperimentet gik ud på. Det var fysiologisk muligt at måle, at hjertet reagerede flere sekunder før de voldsomme billeder, blev vist, trods de blev vist i tilfældig rækkefølge på tilfældige tidspunkter. Dette indikerer at hjertet og hjernen er med til at modtage og afkode intuitive beskeder hele tiden (4).

Der er også fundet beviser på at alt information, intuitiv eller opnået igennem sanser, gennemgår samme proces og analyse i hjernen efterfølgende. Dette kan forklare hvorfor, det kan være svært at adskille en intuitiv besked fra en almindelig tanke, eller noget vi eksempelvis husker (5).

Intuition er relativt anerkendt i dag, og der er endda fundet forklaringer på, hvordan intuitionen fungerer i hjernen – hvilke centre, hjernehalvdele mm. der bruges (6). Beviserne lige nu peger på at vores krop har adgang til et energifelt af information som ikke er begrænset af tid og sted (5). Dette er baseret på eksperimenter i kvantefysikken. Vi vender altså tilbage til der hvor vi startede – vi kan aflæse energi.  

Hvad så med telepati?

Lad os starte med at kigge på nogle af de eksperimenter, der er lavet på telepati. Ét eksperiment gik ud på at to mennesker, der havde mediteret sammen, blev separeret i to forskellige rum, og som begge fik EEG-målere på hovedet (som måler hjernens elektriske aktivitet). Da én af personerne blev præsenteret for en stimulus (et lysglimt) som resulterede i en specifik aktivitet i hjernen, kunne samme aktivitet måles i hjernen på den person, som ikke havde set stimuli, men som ubevidst modtog besked herom, fordi de to personer var mentalt forbundne. Et fysiologisk tegn på at hvad der foregår i én person, kan blive transmitteret til en anden person (3).

Hvad så med dyrene? Mange dyreejere oplever, og tror på, at deres dyr er intuitive. Et eksempel på dette er hunde, der kan reagere på, hvornår deres ejere kommer hjem. Flere eksperimenter har testet dette, og fundet frem til, at selv når ejerne kommer på uventede tidspunkter, ingen i hjemmet ved hvornår ejer kommer hjem eller ejerne kommer i andre køretøjer end de plejer, så kan hunde forudsige og reagere på, at deres ejere er på vej hjem (1).

Det samme gælder hunde der ved, når deres ejer tænker på at fodre dem eller tage dem på gåture. Et eksperiment havde placeret en flok hunde isoleret fra deres ejer i et separat hus. Ejeren blev bedt om at have intentionen om at tage hundene på en gåtur på uventede tidspunkter, og vente 5 minutter fra hun havde tanken til hun hentede dem. I de 5 minutter stillede hundene sig klar ved døren, selvom ejeren stadig befandt sig på en helt anden lokation.  Begge eksperimenter tyder på at dyrene telepatisk kan samle op på ejerens intentioner (måske bedst kendt fra katte der forsvinder, når de skal til dyrlæge) (1).

Et andet eksperiment lavet med en talende papegøje gik ud på, at papegøjen sad i et andet rum end dets ejer. Ejeren blev præsenteret for et ukendt billede af en genstand. Papegøjen havde 2 minutter til at bruge ord til at beskrive, hvad billedet, som ejeren kiggede på i et andet rum, illustrerede. Papegøjen var i stand til at fortælle med ord, hvad ejeren så på dette billede, på trods af at papegøjen ikke var i rummet, ikke kunne se billedet og aldrig havde set billedet før. Et bevis på at dyrene kan samle op på vores tanker (energier) (2).

For alle tre eksperimenter blev der fundet positive beviser på at telepati findes, og resultaterne havde statistisk betydning (resultaterne opstod med 95% sikkerhed ikke igennem chance).

I disse eksperimenter har man fjernet alt der hedder kropssprog, sanseindtryk, rytmer og rutiner eller andet der kan påvirke dyrene til at være i stand til at aflæse deres ejer. Der er ingen andre foreslåede forklaringer i disse eksperimenter, end at det må være telepati, og dyrenes evne til at aflæse vores intentioner. I flere af papirerne er det endda foreslået, at det i fremtiden bliver helt almindeligt anerkendt, at telepati findes, og at vi kan kommunikere på denne måde med dyrene. Kigger vi på videnskaben bag telepati, så er der beviser for det, som mange dyreejere faktisk mærker og allerede tror på.

Kilder: 

  1. Sheldrake R. Dogs That Know When Their Owners are Coming Home, and Other Unexplained Powers of Animals. New York: Three Rivers Press, 2000. https://books.google.nl/books?id=xyTKyWY-WokC&printsec=frontcover&hl=da&source=gbs_ge_summary_r&cad=0#v=onepage&q&f=false
  2. Sheldrake, R., & Morgana, A. (2003). Testing a language-using parrot for telepathy.Journal of Scientific Exploration17(4), 601-616. https://www.sheldrake.org/files/pdfs/papers/Testing-a-Language-Using-Parrot-for-Telepathy.pdf
  3. Erickson, D. L. (2011). Intuition, telepathy, and interspecies communication: a multidisciplinary perspective.NeuroQuantology9(1).https://pdfs.semanticscholar.org/1684/a799d5d5cfd660b439941c630105e705f8df.pdf
  4. McCraty, R., Atkinson, M., & Bradley, R. T. (2004). Electrophysiological evidence of intuition: Part 1. The surprising role of the heart.The Journal of Alternative & Complementary Medicine10(1), 133-143. https://www-liebertpub-com.ezproxy.ub.unimaas.nl/doi/pdf/10.1089/107555304322849057
  5. McCraty, R., Atkinson, M., & Bradley, R. T. (2004). Electrophysiological evidence of intuition: Part 2. A system-wide process?.The Journal of Alternative & Complementary Medicine10(2), 325-336.https://www.heartmathbenelux.com/doc/intuition-part2.pdf
  6. Lisa, K. (2017).Intuition on Demand: A step-by-step guide to powerful intuition you can trust. Simon and Schuster.

Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg
  • Der er endnu ikke skrevet kommentarer

Kommentér på:
VIDENSKABEN BAG TELEPATI
Annonce