Vild med Vildhesten?

Vild med Vildhesten?

21. feb 2019
- Ja, så kan du godt glæde dig! 

For d. 22 og 23 februar er Odense Congress Center nemlig fyldt med Islandske heste i verdensklasse når der afholdes World Tølt 2019. Islænder.dk  er selvfølgelig blandt de mange udstillere. Og vi glæder os til nogle skønne dage med de bedste tøltere og deres ryttere. Der er nemlig mange kendte navne i programmet. Men hvordan er det nu lige med de der islandske navne?

Kært barn har mange navne...

Islandske heste har islandske navne uanset hvor de er født. Det er en gammel tradition, som viser den store betydning hesten har haft gennem tiderne for det islandske folk. 
Bønderne valgte med omhu navnet til hestene i det forår hvor hesten blev et år. Der havde de nemlig haft til til at se føllene an, lære deres særpræg at kende og se hvilken farve hesten ville få som voksen. Hestene fik ofte et navn som beskrev deres udseende, temperament eller årstiden og vejret den dag de blev født. Man opkaldte også heste efter guder og personer fra de islandske sagaer.
Alle islandske heste har også et efternavn f.eks Jarl fra Midkrika eller Hringur fra Sønderby. Efternavnet fortæller hvor hesten er avlet og det er også en tusindårig tradition fra Island som bliver efterlevet den dag i dag.

Mange gode tilbud
Vi har selvfølgelig altid nogle gode tilbud på islænderudstyr med når vi er til messe. Men ingen skal snydes! Derfor finder du mange nyheder og vilde tilbud på vores webshop lige nu. Se for eksempel de nye smarte Jodhpurs Ridetights på vores shop eller facebook side.


PS: Vi trækker lod om et gavekort blandt alle som er tilmeldt vores nyhedsbrev 15/3. Du finder det hele på https://www.islænder.dkFølg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Annonce