Arabisk fuldblod (OX) Al kahil - a ox Arabisk fuldblod (OX) Al kahil - a ox Arabisk fuldblod (OX) Al kahil - a ox Arabisk fuldblod (OX) Al kahil - a ox Arabisk fuldblod (OX) Al kahil - a ox
~Romanow~
Følg
Følger Følg ikke

~Romanow~

Kvinde, 25 år, Fyn
Oprettet: 10. dec 2011
Offline - Senest online: 24. mar Bruger er på filterliste

Tak fordi i kigger på min profil.

Mit navn er Julie Romanow Nilausen, og jeg er 17 år gammel.


~MIN HISTORIE~

Mit liv inderfor hesteverdenen startede da jeg fyldte 12, som rideskoleelev på Ridecentret Østergård.

Allerede fra første ridetime var jeg bidt af at ride, og jeg lærte hurtigt. Efter blot et halvt år var jeg med til at tilride hest, og red selv en araberhingst og flere andre heste.

Så derfra af, vidste jeg, at det var det jeg ville, det var det der fangede mig.

Efterhånden som tiden gik, ville jeg gerne ride mere, da jeg kun red fast på rideskolen hver anden uge i en halv time, da min plejefamilie ikke ville betale mere. Og da jeg selv ikke havde pengene til det, red jeg derudover kun lidt sammen med veninder.

2 år efter var jeg blevet så træt af den her plejefamilie, at jeg besluttede mig for at rykke på Ringe Kost- og Realskole, hvor jeg så kom igang med min araber, Kahil. Han har virkelig hjulpet mig igang med min ridning, og det var fantastisk at gå fra at kunne ride hver anden uge, til flere gange om dagen.

Efterhånden har jeg udviklet mig mere og mere, og er nu kommet til det stadie, hvor jeg er klar til at have hest, og leder nu efter en springhest som jeg kan låne, og som jeg kan lære sammen med.

Ellers er der ikke andet at skrive, end tak fordi du gav dig til at læse det her.


//Julia Romanow


~UPDATE 02-09-2015~

Efter Al Kahil-A blev aflivet har det stået lidt stille med ridningen. Red i kort periode efter aflivningen vallakken Argon, som jeg vandt nogle enkelte stævner på. Mistede efterhånden interessen, og har siden da kunne tælle på en hånd hvor mange gange jeg har været på hesteryg det seneste års tid. Vil gerne i gang igen, men det kræver bare tiden, overskuddet og den rigtige til til at fange mig igen.


__________________________________________


Man overtaler en vallak, man diskuterer med en hingst, og man spørger en hoppe om lov!

__________________________________________

~HESTENS 11 BUD~

1. Enhver adskillelse fra dig betyder sorg for mig, tænk over det når du anskaffer mig.

2. Giv mig tid til at forstå, hvad det er, du forlanger af mig.

3. Gør mig tillidsfuld - du er hele mit liv.

4. Værd ikke vred på mig længe ad gangen, og slå mig ikke som straf.

5. Du har dit arbejde, dine fornøjelser, dine venner.
men jeg har kun dig.

6. Tal med mig - selvom jeg ikke forstår dine ord, så forstår jeg, når din stemme glæder mig.

7. Jeg glemmer aldrig, hvordan du har behandlet mig.

8. Før du slår mig, så tænkt på, at mine tænder med lethed kan knuse din hånd - men jeg gør det ikke.

9. Når du bliver irriteret på mig, fordi du selv har travlt, så tænk på, at jeg måske har ondt et sted, bare er ked af det, eller mangler din selskab.

10. Tag dig af mig, når jeg bliver gammel
også du bliver gammel

11. Vær hos mig, når jeg har det svært.
Alt bliver lettere, fordi jeg har dig.


__________________________________________

Lige en lille eftertanke omkring bidet.. Man skal bruge biddet med respekt, og det er vigtigt IKKE misbruge det, da det faktisk er et ret stærkt middel. Så tænk lige en ekstra gang over din ridning.... Husk at det, som i sidste ende afgør, hvor skarpt et bid er, er den hånd, som holder tøjlen!

Biddets effekt-

1: Hestens indvendige kæbe (der hvor biddet ligger) er så skarp at den kan skære hul på et æble. Over den kæbe ligger et følsomt og MEGET tyndt lag gummer over. Dvs. hver gang du har kontakt til tøjlen presses dette meget tynde lag gummer ned over de syleskarpe kæber. De fleste heste har en bred nok tunge til at dække disse kæber - dvs. at den nu også kommer iklemme mellem biddet og de skarpe kæber, hvilket ikke er så godt da hestens tunge er det mest følsomme organ på hesten. Den er endda mere følsom end os menneskers læber.

Desuden gør et todelt bids konstuktion at ved lange vedholdene tag i tøjlen vil den banke op i ganen og forårsage stor smerte. Hesten vil så forsøge at ligge tungen over biddet for at lindre smerten. Igen bliver det kun værre da biddet nu banker op i den følsomme tunge. Istedet for at finde ud af hvorfor hesten ligger tungen over, skjuler vi symptomerne med fx. tungebid så hesten ikke kan lægge tungen over biddet og fx. stramme næsebånd så hesten ikke kan åbne munden for at mindske biddets tryk.

2: Når hesten har noget i munden som bliver bevæget giver det signal til hjernen om at hesten er igang med at spise, og derfor producerer en masse spyt som den skal skylle "maden" ned med. Men så er der ikke noget mad og hesten kan ikke komme af med spyttet. Den kan ikke sluge det da biddet ligger i vejen. Så hesten er (alvorlig talt) ved at blive kvalt i sit egen spyt. Til sidst flyder spyttet ud af munden, og det er det vi kalder "at hesten skummer" Det er svært nok for hesten at trække vejret og holde styr på spyttet, så når vi samtidig giver den signaler og opgaver at udføre, stiller vi den i en meget vanskelig situation.

Tjek denne video og tænk over din ridning!
- http://www.youtube.com/watch?v=Y3XWMMSSv60&feature=iv&annotation_id=annotation_92114&src_vid=0a-aV0Rsxmg

Brugerens bedømmelser af andres {{ratings.itemMoreItems}}
Antal stemmer i alt

Lav
{{ratings.lowCount}}
Middel
{{ratings.middleCount}}
Høj
{{ratings.highCount}}
Ekstra høj
{{ratings.extraHighCount}}
Stemmer: {{ratings.totalCount}}
Annonce