Pura Raza Española Tremendo Pura Raza Española Tremendo Pura Raza Española Tremendo Pura Raza Española Tremendo Pura Raza Española Tremendo
Louise D
Følg
Følger Følg ikke

Louise D

Kvinde, 47 år, Sønderjylland
Oprettet: 6. jun 2007
Offline - Senest online: 20. sep 2018 Bruger er på filterliste

Min mand, vores børn og jeg bor på en gård i Vejen og har to heste.

Mine heste træner jeg med fokus på deres biomekanik og jeg er desuden meget interesseret i kommunikation med og imellem hestene, horsemanship, "lege" med hestene (at styrke ens samarbejde på andre måder end blot træning) o.lign.. Det skal være sjovt både for hest og rytter at træne og tilbringe tid sammen :o)

Vi har vores heste i løsdrift og vi prøver at gøre omgivelserne og tilværelsen for dem så naturlig som mulig i forhold til, hvordan deres krop fungerer.

Vi har haft fornøjelsen af forskellige undervisere her, bla. Pauline Preston (stalddeluxe.dk), Ute Lehmann (horseinharmony.dk) og Maja Caspersen (livsridekunst.dk).

Foredrag, opvisninger, kurser og i det hele taget materiale, der vedrører naturligt hestehold, samarbejde med hestene på deres præmisser, træning af hestene for at smidiggøre dem og ikke mindst styrke dem til at bære vi ryttere osv. har selvfølgelig også min interesse :o)

Jeg er medlem af klubben Hestevelfærd (hestevelfaerd.dk), der står for en masse spændende arrangementer i området omkring Kolding.

********************************
For at se billeder af hestenes hjem, kan du kigge på min side "Lille Skovgaard" på Facebook.
Vi har plads til to opstaldere, hvis du er interesseret i at vide mere om os og vores sted, kan du læse her;

******* KUN VALLAKKER *******

Vi bor på en gård i mellem Vejen og Brørup og kan tilbyde opstaldning i løsdrift til søde og omgængelige vallakker.

OM OS
Pt. har jeg kun mine egne to heste herhjemme og har derfor plads til to vallakker mere. Vi er et lille sted og det er vigtigt, at vi er gode til at hjælpe hinanden. Det, der kommer i første række for os, er hestenes trivsel. Mht. samværet med hestene er jeg lidt "hestehippienørd", der er sammen med hestene for at lære sammen og ikke mindst for hyggens skyld. Træningsmæssigt går jeg op i, at vi træner hestene til at bære os som ryttere, både fysisk og mentalt og i at træne deres fysiske form med udgangspunkt i deres biomekanik. Træningsretningen er ikke det vigtigste for mig, det vigtigste er, at hestene behandles med kærlig omsorg og respekt og at vi har dem for at give dem det bedst mulige liv. Jeg træner hovedsageligt selv dressur med fokus på hestens biomekanik og derudover jordtræning, bomtræning, HMS-håndtering, dual/pro-prio træning, agility og hvad jeg ellers kan finde på af sjove ting at supplere dressuren med. Jordtræningen er mindst lige så vigtig som ridningen og jeg går og/eller rider desuden ture med hestene.
Mine heste er en lusitanovallak på 13 (164 cm) og en oldenborgvallak på 8 (164 cm).

OM STEDET
Vi har en ret stor løsdrift med særskilt afdeling med "spiltove" som spisepladser og stor soveplads/hvileplads med bund af sand, hvor den ene halvdel er strøet med halm. På folden er bygget et "hø-hus", som er en stor overdækket foderstation med støbt bund. Her har hestene adgang til hjemmedyrket lavfruktan wrap (vintermåneder)/hø (sommermåneder) ad libitum i slowfeedernet, så deres naturlige spisemønster med at kunne "græsse" døgnet rundt følges og hestene altid har noget at holde maverne i gang med.
Vores folde er en stor græsfold og en lille græsfold forbundet af stier, så de er opbygget som vandrefolde og hestene dermed er "tvunget til" at spadsere rundt og få rørt sig. Fra løsdriften til hø-huset er der knap 500 meter spor, så hestene får hurtigt nogle km i benene. Midten af foldene er hegnet ind og lavet til græsgange og der bliver lukket op for én/to græsgang(e) ad gangen i 2-4 dage, hvorved hestene altid får langt, "ikke-stresset" græs og det øvrige græs får ro.
Mudder er nærmest uundgåeligt, når man har med heste at gøre, men der er støbt gulv i løsdriften, område med støbt beton på folden, støbte spisepladser i hø-huset og vi har fået gravet et stort område af rundt om hø-huset, fået fyldt det og stampet med sand og knust beton og så toplag af stenmel, så hestene altid har 'tørskoede' områder at være på uanset vejr.

Vi har en 20x40 oplyst sandridebane, der afhængigt af vejret kan bruges meget af året og vi har "forvandlet" vores lille maskinhus til en træningshal, så vi har et sted at være, når vejret ikke tillader at være ude. Det er ikke stort nok til at ride i, men jordarbejde kan man lave. I vores "baghave" har vi et ubebygget industriområde, som vi bruger til ture og der er ca. 800m til skov (hvortil man skal ride langs ret trafikeret landevej).
Der er mulighed for at købe ridehuskort ca. 4 km væk til stort lækkert ridehus. Det er en god opvarmings/afskridtningstur – alternativt putter du din hest i trailer og kører.

Inden for de økonomiske rammer, vi har, gør vi alt, der står i vores magt for at gøre hestenes tilværelse hos os så naturlig og optimal for dem som mulig.
For at se billeder af hestenes hjem, kan du kigge på min side "Lille Skovgaard" på Facebook.

OM DIN HEST OG DIG
Vi kan tilbyde plads i løsdriften til rolige og omgængelige vallakker i størrelsen 135-165cm, der går uden sko. Det er selvfølgelig vigtigt, din hest passer ind i flokken, ligeså vel som at du passer ind med os :) Du er en moden og ansvarsbevidst person, der er glad for at bruge tid med og omkring hestene alene, da du som oftest vil være på egen hånd. Vi kan
selvfølgelig lave aftaler om at ride ture sammen osv., men vi er et lille privat sted, der ikke er overrendt af en masse mennesker, så du skal være glad for ro og fordybelse med din hest, lige som jeg er. Hvilken slags træning, du laver med din hest, er ikke så relevant, så længe du har lyst til at være en del af "hestehippienørde-teamet" og selvfølgelig sætter din hests velfærd højt.

PRAKTISK INFO
Prisen dækker opstaldning i løsdrift, krybbefodring 1 x dagligt (du medbringer selv krybbefoder), wrap ad libitum i vintermånederne, hø ad libitum i sommermånederne, foldpleje (hvilket er en meget vigtig ting for os - foldene bekæmpes for giftige planter, eftersås med lavfruktan græs/urteblanding og plejes i øvrigt med div. maskiner for optimalt vedligehold), generelt vedligehold og reparation af faciliteter samt div. nye tiltag.
Som opstalder har du 2 staldvagter/uge, hvor du står for det praktiske arbejde omkring hestene (fodring, samling af klatter, opfyldning af vand), de øvrige dage står jeg for, så der har du "fri" og skal bare komme og hygge med din hest.
Vi har to årlige arbejdsdage, en forår og en efterår, hvor vi alle hjælpes ad med at vedligeholde og forbedre faciliteter samt generelt vedligehold af hestenes hjem.
Vores trimmer kommer hver 5.-6. uge året rundt og vores tandplejer kommer forår og efterår, din hest kan selvfølgelig komme med i disse ordninger, hvis du ønsker det.

Har du spørgsmål, eller vil du komme og hilse på os og se vores hestes hjem, er du meget velkommen til at kontakte mig.

Pris/mdr
Pony 1100kr
Hest 1300kr
Brugerens bedømmelser af andres {{ratings.itemMoreItems}}
Antal stemmer i alt

Lav
{{ratings.lowCount}}
Middel
{{ratings.middleCount}}
Høj
{{ratings.highCount}}
Ekstra høj
{{ratings.extraHighCount}}
Stemmer: {{ratings.totalCount}}
Annonce