DSP Tranholms Maici - SOLGT DSP Tranholms Maici - SOLGT DSP Tranholms Maici - SOLGT DSP Tranholms Maici - SOLGT DSP Tranholms Maici - SOLGT
Asta !
Følg
Følger Følg ikke

Asta !

Kvinde, 25 år, Storkøbenhavn
Oprettet: 28. dec 2007
Offline - Senest online: 13. jun 2016 Bruger er på filterliste

OBS OBS OBS... Ser gerne en grund til Lav eller middel!
Og hvis du skriver når du har bedømt, bedømmer jeg tilbage .. !

Hey. Jeg er en pige på 16 år (12-06-94). Jeg har lige mistet min bedste ven, min gamle part Sorte. jeg savner ham dybt og inderligt, og i kan høre hans historie længere nede. Frede som ejede mine 2 gamle parter Maici og Sorte, har fået en ny hest, Wonderful Fly (Fluen) som hun får hjem d. 28-07-10. Hende skal jeg også have part på.

Her kommer min historie: (fordi jeg keder mig SYGELIGT x'D)
Det hele startede da jeg var 4 år. Jeg begyndte at gå til ridning på Exmoor sportsrideklub. Der red jeg i omkring 4 år tror jeg. Det var egentlig et super dejligt sted, og har mange gode minder deroppefra :D Men vi havde haft nogle problemer deroppe, så vi besluttede os for, at jeg skulle flytte rideskole. Vi kiggede os lidt rundt omkring, og endte så med at vælge Holte rideklub. Jeg lærte rigtig meget af at gå der, men lærte aldrig helt rigtigt hvordan tingene skulle gøres. Jeg begyndte også at gå til springning der, og fandt straks ud af, at det da nok var noget af det sjoveste :b Min far og min underviser sagde altid, at jeg havde et KÆMPE smil i hele hovedet hver gang jeg sprang :b
En dag spurgte en, som hedder Camilla, om jeg ville have part på hendes kommende pony, Agazi. Jeg havde INGEN anelse om, hvad det var x'D Men jeg fandt ud af det, prøvede ham, og fik så part på ham :D Han var super sød, men meeeeget hidsig! Jeg lærte en del på ham, men han fik vidst en skade en dag, tror jeg nok det var, som gjorde, at han skulle stå stille i omkring i mdr. Jeg kan faktisk ikke huske hvor længe jeg havde part på ham, men det var vidst omkring ½ år tror jeg :)
Jeg stoppede så på ham da han blev rask igen, fordi at Camilla gerne ville have ham for sig selv. Kan jeg sagtens forstå nu, og hvis jeg skal være ærlig, tror jeg også, at det var fordi jeg ikke kunne styre ham så godt x'D Men det var sjovt at prøve!
Efter at have part på Agazi ville jeg prøve at finde en ny part. Jeg kunne ikke rigtigt finde nogen, men jeg ville ikke på rideskolehold igen. Efter 1 mdr. fandt jeg ud af, at jeg ikke ville undvære at ride, selvom det betød, at jeg skulle tilbage til rideskolen :s Min mor fik så skrevet mig på venteliste, og der gik et helt halvt år, før jeg startede igen.
Der red jeg så i et par mdr, og så fandt jeg en pony på HRK, som hed Eileen, og hende begyndte jeg så at få part på. Jeg er faktisk ikke helt sikker, men tror nok, at jeg både red på rideskolehold og Eileen samtidig, men er ikke helt sikker. Jeg havde nogle okay mdr. på Eileen, men hun blev redet af 3 forskellige ryttere, som red hende på 3 forskellige måder, så hun var rigtig strid :/ En dag fik jeg så af vide, at Eileen var blevet lånt ud, og det var min sidste dag på hende den dag. Jeg fortalte det så til en af de andre parter, og hun vidste slet ikke, at hendes sidste dag havde været der :s Jeg ville ikke rigtig indrømme, at jeg var ked af at hun skulle væk, men blev faktisk rigtig rigtig ked af det. Jeg fortsatte så noget tid på HRK rideskole, hvor jeg blev rigtig glad for 2 ponyer. Først en ved navn Rain. Jeg red Rain rigtig meget, og blev super glad for hende. Hun fik så vokseværk, og stod stille i ret lang tid. I mellemtiden fik vi ny ridelære, og jeg ved, at min gamle ridelære havde forslået, at jeg som den eneste skulle begynde at ride Rain. Men en af mine veninder som hedder Cille havde sprunget hende lidt, så den nye ridelære valgte hende i stedet. Blev rigtig ked af det, fordi jeg holdt rigtig meget af hende. Men tilgengæld begyndte jeg at ride de nye ponyer, og nogle af det lidt mere stædige. Vandt endda et lille trav-dressur stævne på en pony ved navn Chana. Hun havde altid jernet rundt på banen til stævnet, så var super glad!! :D Så kom der en ny pony som hed Choko. Ham sprang jeg en del på, og blev også rigtig glad for ham! Savner ham stadig rigtig rigtig meget! Rain har i øvrigt fået en ny privatejer som hedder Trine, og de starter en masse stævner, og hun har det super godt :D !
Men lidt før sommerferien 07, havde jeg fundet en pony, som jeg gerne ville ud og prøve part på. Jeg skrev til ejeren, og hun sagde, at hun ikke regnede med at jeg kunne styre hende, men jeg måtte da gerne prøve hende hvis jeg havde lyst.
Jeg tog så afsted til ordrupdal rideklub, og prøvede hende. Hun var en DRØM! Maici! Godt nok var hun ret stædig, men var helt skudt i hende. Frede (ejeren) godkendte det også, og jeg begyndte at få part på hende. Vi havde nogle fede tider på OD. Sammen med Caro og alle de andre :D ! Jeg begyndte at springe en del på hende og vi havde de dejligste skovture i dyrehaven! Jeg begyndte også at starte nogle få stævner, men med knap så gode resultater :b
I Marts 2008 flyttede vi til Ibstrup rideskole. Jeg fadt hurtigt til, og mødte en masse nye skønne mennesker <3 sommeren 2008 tog jeg på springcamp hos Hanne sammen med en af mine veninder, Clara. Jeg har aldrig oplevet Maici være SÅ god! Det var nok den næstbedste tid i mit liv!! <3
Vi kom så tilbage, og fokuserede en del mere på dressuren. Der blev hun også RIGTIG god!!
Lige da hun bare var pérfékt, satte Frede hende til salg :'( Frede var 17, næsten 18, og ville gerne starte nogle dressur stævner. En pige kom ud og prøvede hende, og fik hurtigt af vide, at hun skulle købe hende. Har aldrig nogensinde fået det så dårligt! Havde oplevet så meget med den pony, og kunne slet ikke forstå det skulle være slut! d. 27 Oktober 2008, red Maici væk, og skulle nu rides af Cici. Frede kiggede så efter hest, og tror det var omkring december eller sådan noget, at hun fandt Ascot(Sorte)! Hun havde kigget på en del, men ham her ville hun have. Han kom så hen på Ibstrup, og han var jo SÅ smuk!!!!
Da Frede så skulle ride ham for første gang på IR, smed Sorte hende af, og hun kom vist ret slemt til skade. Hun ville gerne selv have ham de første 2 uger. Der lavede hun så nogle tillidsøvelser, så hun kunne ride ham. Efter 3 uger, begyndte jeg så at lave tillidsøvelser. Jeg kom også op på ham efter en uge ca, og NØØØRJ hvor var han stor x'D Men han var slet ikke den samme som da Frede havde prøvet ham hos den gamle ejer. Han var rigtig nervøs, og meget hidsig. Han kom jo ikke på fold, og blev stresset af, at stå inde hele dagen.
Da han kom, kunne han knap nok springe over en bom i galop. Hvis han kom over, så var han MINDST 40cm over den. Vi begyndte så at springe en del, og kom op på noget LB (110) baner i spring.
Men han begyndte at tabe sig voldsomt, og pludselig var han nærmest bare skind og ben. Frede og Milz besluttede sig for, at ville flytte Sorte og Honey. De fandt så mit gamle sted; Exmoor! :D
Tror det var omkring maj 2009, at vi flyttede derned. Der var STORE dejlige folde, og hestene nød det rigtig meget! Men Sorte ville ikke tage på, så vi stoppede næsten helt med at ride ham. Det hele gik så bare helt ned af bakke for ham, og han fik kolik, og kunne pludselig ikke gå på det ene bagben. I en mdr ca. døjede vi med forskellige ting som var galt med ham, men han fik bagsko på, og havde det fint igen.
I mellemtiden begyndte jeg at ride en pony ved navn Kallisto. Han var super skøn, og jeg skulle træne ham op i springningen. Men efter 3 uger ca. begyndte han at halte. Det gik ikke væk.. Han fik dyrelæge, og det viste sig, at han havde en gammel skade i højre bagben, som var gået op. Han blev så desværre aflivet. Han var en SKØN pony i både dressur og spring! Han havde virkelig et stort talent inde for begge dele. Men i mellemtiden var Sorte kommet på sommergræs, og havde taget en del mere på. Vi begyndte så at træne ham op igen.
Han er nu blevet fantastisk!!!! både i spring og dressur!! :D Skal starte mit første stævne på ham siden han stod stille her d. 10/10.
Sorte har i øvrigt aldrig været til stævne før med gamle ejer, så har selv startet de første stævner på ham :D Det er vores 4. vi skal til d. 10.

Lille opdatering.
Mens vi stod på Exmoor, begyndte jeg at ride en hest ved navn Shogun. Jeg har ham oprettet herinde, og sprang ham en gang om ugen, og red ofte lidt ekstra for hans ejer Henny. Jeg mugede hos ham 3 gange om ugen, hvor hun så betalte min spring undervisning. jeg er SÅ glad for jeg fik den mulighed, for Shogge er og var en SKØN hest, selvom han er forholdsvis gammel. I starten da vi begyndte at springe, kunne jeg slet ikke holde ham tilbage, han elskede det virkelig! Det var en SÅ fed følelse at sidde på en hest, med SÅ stor en springlyst, men endnu federe var det, da vi rent faktisk udviklede os en del! Vores springning blev MEGET mere kontrolleret, og han var bare en perle!! Men fordi det jo er dyrt at have hest, skulle Henny finde en part til ham, og min veninde Caroline fik så part på ham, og begyndte selv at springe. Derfor stoppede jeg med at ride ham, men red ham dog lidt engang imellem :-)

Da det var vinter på Exmoor, begyndte vi at tvivle på, om det var der vi ville stå. Faciliteterne var ikke i top, og der var nogle små problemer. Derfor besluttede Frede og Clara sig for at flytte til Birkerød Rideforening i stedet. Jeg tror vi flyttede omkring April/Maj, og der står vi så nu. Stedet er fantastisk, faciliteterne er i top, og menneskerne er virkelig flinke! Men stort set kun en uge efter vi var flyttet derop, kunne vi mærke på sorte, at han ikke forbedrede sig. Altså sin tilstand. Han var stadig meget tynd, og han rakte stadig tunge når man red, og kastede meget med hovedet. Og det var selvom vi red med Hackamore, som jo er en bidløs trense. Han blev så tjekket af dyrelægen Jens Thuen, og han kunne godt se der var noget galt, så vi måtte ikke ride ham på ubestemt tid. Sorte blev så kørt frem og tilbage til Hørsholm hestepraksis, for at få taget røntgen og blive skannet. Dyrelægerne konstaterede så, at han havde Kissingspine, slemt mavesår og sikkert også noget andet, men da det han i forvejen havde var slemt nok, så ville de ikke bruge tid og kræfter på at undersøge resten. Vi fik så af vide, at det eneste rigtige der var, ville være at aflive ham. Men fordi der var en minimal chance for, at han kunne komme sig, ville forsikringen ikke godkende det. Vi ventede derfor i rigtig lang tid på, at de kunne finde ud af, hvad de ville gøre. Men for at han skulle komme sig lidt, skulle han igennem nogle meget smertefulde processer, og han ville aldrig blive den ridehest, som vi ville have ham. Og hans smerter ville sikkert aldrig kunne gå helt væk.
Onsdag d. 30. Juni blev Sorte kørt op på klinikken, og fik sprøjten. Frede holdt ham imens Jens gav ham den, og så sagde Jens, at han nok lige skulle tage Sorte, og vi skulle vende ryggen til, for det kunne godt være ret voldsomt. Det gjorde vi så, og mens vi stod der med ryggen til ham, hørte vi pludselig et brag bag os. Jeg vendte mig om, og der lå min elskede engel død.

Jeg har aldrig i mit liv følt mig så tom, og jeg savner ham hver evig eneste dag. At miste ens bedste ven, som man holder af, af hele ens hjerte, er noget af det mest smertefulde og forfærdelige jeg nogensinde har prøvet. Jeg kan ikke beskrive med ord hvor meget jeg savner ham, og det piner mig at vide, han aldrig kommer tilbage.
Sorte min engel.. Uanset hvad, vil du altid have en kæmpe plads i mit hjerte, og jeg vil altid elske dig, og aldrig glemme dig!! Hvil i fred min skat. Jeg savner dig mere end du aner... :'(<3


Da vi fik af vide Sorte ikke havde flere chancer, begyndte Frede at kigge på ny hest. Nogle dage efter Sorte var væk, kørte hun til Jylland, for at kigge på heste. Hun prøvede en Rød hoppe på 11 år. Tror hun er 173-174 i stg og er oldenborger, men kåret i holstener. Dog ligner hun ikke en oldenborger. Hendes navn er Wonderful Fly (Fluen) og hun gik igennem dyrelægetjekket, så vi får hende hjem onsdag d. 28-07-10.
Jeg glæder mig rigtig meget til at komme i gang igen, men jeg ville for alt i verden ønske, at det var Sorte jeg kunne udvikle mig med...
Brugerens bedømmelser af andres {{ratings.itemMoreItems}}
Antal stemmer i alt

Lav
{{ratings.lowCount}}
Middel
{{ratings.middleCount}}
Høj
{{ratings.highCount}}
Ekstra høj
{{ratings.extraHighCount}}
Stemmer: {{ratings.totalCount}}
x