Anden særlig race Golden Geisha Anden særlig race Golden Geisha Anden særlig race Golden Geisha Anden særlig race Golden Geisha Anden særlig race Golden Geisha
Kilden
Følg
Følger Følg ikke

Kilden

Kvinde, 41 år, Østjylland
Oprettet: 24. jan 2008
Offline - Senest online: 4. sep 2023 Bruger er på filterliste

Jeg bor i Hadsten på en gård sammen med min kæreste Jakob og dine og mine i alt 4 børn.

Mine heste går i løsdrift om vinteren og bliver primært fodret med grovfoder. Min flok er meget blandet som I kan se i hestenes galleri. Pt. har jeg i alt 13 heste gående og venter 3 føl, hvoraf de to er mikroer og skulle det blive hoppeføl forventer jeg at beholde dem. Hingsteføl kan vi ikke beholde, grundet genpuljen. Jeg har Pippa og Nikoline, som desværre skal videre da de er for store til mit avlsmål og jeg må lære, at man kan ikke beholde alle skønne heste.

Jeg har fået muligheden for at udleve min drøm som avler. Mit hjerte faldt for www.mikroheste.dk og jeg har engageret mig i de mindste heste. Så små ponyer stiller krav til sundheden. selvom det ikke er brugsheste, har jeg fundet, at for at avle så små heste i den kvalitet jeg kræver af mig selv, skal der sorteres meget. Jeg avler ikke bare små ponyer, for hyggens skyld. Så kunne jeg ligeså godt lade vær. Alle føl herfra er nøje avlet og hoppe og hingst sat sammen, med stor omtanke for at kunne avle super sunde og charmerende små. Gerne i sjove og anderledes farver.

En mikrohest er som udgangspunkt under 75 cm som fuldvoksen. Den er lille ved fødslen, dvs. ca. 1/2 meter og 10 kg. Det er målet at lave heste på under 70 cm stg. som voksne. Dette uden at gå på kompromis med sundhed, vitalitet og evnen til at fole ved egen hjælp og uden højere dødelighed end hos andre heste.

Den er bygget med det bedste fra shetlændernes robusthed og miniaturens ædle udtryk. En mikrohest kan have alle farver og farvekombinationer. En mikrohest skal kunne klare sig ude året rundt og i alle slags vejr. Den har derfor kraftig pelssætning om vinteren. Tandstilling er meget væsentligt hos de små og der er sorteret mange fra pga. dette.

Og Rom blev ikke bygget på én dag. :-D

Derfor har jeg både nogle som bliver avlet til 75 cm og nogle som gerne skulle gå under de 75 cm.
70 cm kommer nok til at tage noget mere tid og generationer. Jeg forventer dog at Fiona havner på en 72 cm. Måske 70 cm.

Jeg takker også Kent Sejr og hans familie som har hjulpet mig i gang og støtter mig med al hans viden og kontakter.

Se mere på www.mikroheste.dk.

Ud over de små har jeg to rideponyer. Cassiopeia som er Lea's hoppe og Tarzan, som er Mayas vallak. Tarzan er som I kan se her på min side, også en formidabel kørehest. Cassiopeia skal også tilkøres.

Selv har jeg min ridevallak Rumba. Han er en sensibel men meget reel herre.

En dag ville jeg gerne have en super cool, begynderegnet ridehest mere på over 155 i stg. men jeg har ikke fundet den rette endnu.
Brugerens bedømmelser af andres {{ratings.itemMoreItems}}
Antal stemmer i alt

Lav
{{ratings.lowCount}}
Middel
{{ratings.middleCount}}
Høj
{{ratings.highCount}}
Ekstra høj
{{ratings.extraHighCount}}
Stemmer: {{ratings.totalCount}}
Annonce