Nordsvensk Skovhest Bimmer Nordsvensk Skovhest Bimmer Nordsvensk Skovhest Bimmer Nordsvensk Skovhest Bimmer Nordsvensk Skovhest Bimmer
Mette K
Følg
Følger Følg ikke

Mette K

Kvinde, 31 år, Postnummer ikke angivet
Oprettet: 11. jun 2008
Offline - Senest online: 24. jun 2012 Bruger er på filterliste

Jeg er en frisk pige på 19 år og jeg har redet siden jeg var 5 år. Gik på rideskolehold i 3 år på Stokkemarke rideskole, indtil jeg fik min egen hest. Men det startede ikke sådan, at min forældre skyndte sig at spurte ud og købe en hest til mig.... Nej, min mor fik også lyst til at ride. Hun har nemlig også altid redet, men holdte en pause på 15 år, fordi at hun fik min storebror og mig. Men ihvertfald, efter at jeg begyndte til ridning, vågnede hendes passion for heste op til dåd igen. Og da jeg havde redet i halvandet års tid, tog min mor sig sammen, og tog op til en hestehandler på Sjælland for at finde en hest.
Og det var så Bimmer, hun faldt for. Han var kommet direkte fra Sverige aften før, og hestehandleren vidste ikke noget om ham, andet end at han var 11 år gammel. Min mor prøvede ham, og han var noget hidsig men det gik nok over når han kom til et fast hjem, mente hun.
Men ihvertfald, hestehandleren kom ned med ham en uge senere cirka. Og der gik nogen uger, og han var stadigvæk lige umulig at have med at gøre: han slæbte hende afsted op og ned af staldgangene, og hvis bare nogen smed deres jakke på barrieren, så var Bimmer væk. Med eller uden rytter. Og jeg er også sikker på at han har fået tæv der hvor han kom fra, for kom man i nærheden af ham med en pisk, så var der et eller andet der slog klik i ham, også løb han bare. Og tog man en kost eller noget lign. ind i hans boks farede han sammen og krympede sig sammen i det ene hjørne.
Men på tur var han værst; han kunne stikke af pga et menneske som kom gående imod os, en cykelist eller nogen på rulleskøjter eller skateboards. Alt var han bange for. Han stak sågar engang af så hurtigt, at han overhalede en skolebus. Og det var kun på grund af avisbudet.
Mor var ved at give op nogle gange, men omkring 1 år, blev det noget bedre. Men hun blev dog nød til at ride med jagtkandar på tur for at kunne styre ham.

Så halvandet år senere, skete der noget. Sally, en stor friserhoppe som var en af handikap-hestene på gården, blev forskrækket for handikapliften idet den skulle til at lifte den handikappede over på hende. Og efter det kunne hun ikke bruges til det mere. Normal rideskolehest kunne hun heller ikke bruges til, for hun var noget speciel. Min mor havde længe været forelsket i hende, og da ejeren meddelte at hun røg til hestehandleren, kunne min mor ikke klare det. Hun måtte have Sally. Men hvad så med Bimmer? Ja, ham overtog jeg. Og det var jeg rigtig glad for. Og det var han også, tror jeg. Han blev ihvertfald noget nemmere at have med at gøre, og det tror jeg bundede lidt i, at han kunne mærke at jeg kun var en lille unge på omkring de 8 år. Jeg red dog ikke på tur på ham det første halve år, så når der skulle rides tur, tog min mor ham, og jeg tog Sally. Men så begyndte jeg at ride tur på ham, og det gik da også fint. Selvom vi havde vores uoverensstemmelser og det kostede da osse nogle vabler på fingrene engang imellem.

Men ihvertfald, nu jeg har haft ham i 12 år, og har nydt hver eneste minut. Jeg har ham opstaldet oppe hos nogle dejlige mennesker der hedder Lilli og Per, og der er vi begge rigtige glade for at være :D

D. 8/12 2010 blev Bimmer sendt over regnbuen, 23 år gammel.. Regnede med han skulle blive mindst 30, men sådan gik det desværre ikke.. Han var meget gigtplaget, og havde fået diagnosen Ringfod i alle 4 ben, og den tidlige vinter, gjorde ikke sagen bedre for ham.. Så tog beslutningen, selvom det gjorde ondt.. Vil altid elske ham, og håber på at vi skal ses igen..

- Der gik ikke lang tid efter at Bimmer blev aflivet før det gik op for mig, at jeg bare ikke kunne undvære en hest. Det havde været en stor del af mig siden jeg var helt lille, og savnede det helt vildt. Gik rundt og var rastløs hele tiden, og drev min familie til vanvid.. Så blev vi enige om, at vi hellere måtte finde en ny hest til mig. Så jeg gik igang med at kigge på nettet.
Kravene var at det skulle være en hest magen til Bimmer, altså af racen Nordsvensk Skovhest, og den skulle være mellem 3 og 5 år, så jeg selv kunne ride den til. Og de hang ikke ligefrem på træerne, fandt frem til to på Sjælland, en hoppe og en vallak. Så dem måtte vi jo op og prøve.. Hoppen jeg prøvede, var ryttervant, og vallakken var der ikke gjort noget ved. Efter en masse overvejelser og snakken frem og tilbage, endte det med, at jeg valgte vallakken.

Så præcis to måneder efter at Bimmer blev aflivet, stod min nye hest Lau nede i sin nye boks på Søholt, hos Janni & Torben. Det gør vi stadig, og det er vi begge rigtigt glade for, og tilfredse med :)
Brugerens bedømmelser af andres {{ratings.itemMoreItems}}
Antal stemmer i alt

Lav
{{ratings.lowCount}}
Middel
{{ratings.middleCount}}
Høj
{{ratings.highCount}}
Ekstra høj
{{ratings.extraHighCount}}
Stemmer: {{ratings.totalCount}}
Annonce