Dansk Varmblod Faabækgaards Truely Devinded [himmelhest] Dansk Varmblod Faabækgaards Truely Devinded [himmelhest] Dansk Varmblod Faabækgaards Truely Devinded [himmelhest] Dansk Varmblod Faabækgaards Truely Devinded [himmelhest] Dansk Varmblod Faabækgaards Truely Devinded [himmelhest]
Rikke Nordkvist
Følg
Følger Følg ikke

Rikke Nordkvist

Kvinde, 28 år, Vestsjælland
Oprettet: 14. feb 2009
Offline - Senest online: 24. dec 2022 Bruger er på filterliste

D. 27 september 2009 mistede jeg mit første venskab til disse prægtige skabninger.. Jeg var knust. Hun var min første part, og jeg elskede det halve år jeg havde haft med min lille haffertøs'.. Jeg elskede hvert et øjeblik jeg var hos hende.. Men det krævede også meget arbejde at nå dertil.

Jeg var klar over at dette ikke var mit første tab.. Diza, min haffer, havde kostet mig blod, sved og rigtig mange tårer. Hun var strid, og rigtig stærkt. Noget helt andet når man kommer lige fra rideskolen af.. Der var en periode hvor jeg overvejede at stoppe. Men nej.. Jeg ville kæmpe.. Og jeg nåede mit mål. Jeg fik skabt en hest, der kom når jeg kaldte, jeg kunne styre i dressuren, og tildels i springningen. Jeg var så stolt<3

Så blev hun solgt.. Og jeg fandt mig en ny part. Kritte. En skøn pinto dame, som havde alt i orden. Det var næsten som at starte fra hvor jeg slap med Diza.. Jeg havde store planer.. Ud og starte en masse stævner, og havde nogen fede år sammen.

Men sådan skulle det ikke gå.. Efter 1, måske 2 måneder, blev hun halt.. Og selv samme dag, faldt jeg.. Dette var starten på mit lange sygeforløb. Jeg kom stadig og mugede og nussede selvom hun var halt. Men det varede kun en uge..

Jeg kom ud i stalden. Kiggede alle boksene igennem. Men Kritte var ingen steder.. Hendes boks var tom. Jeg skrev til ejer, som sjovt nok aldrig svarede mig. Et par dage efter finder jeg så ud af, at hun var flyttet til Jylland. Nå.. Jeg var faktisk ikke knust.. Jeg var rasende. En advarsel havde været på sin plads.

Mit knæ blev værre og værre. Min slimstreng i det højre knæ var smadret. Den skulle fjernes ved operation. På dette tidspunkt havde jeg gået på krykker i 2-3 måneder.. Yderligere 2-3 måneder efter, gik jeg også med krykker. Derefter stod der et langt gentoptrænings program, klar til mig.. Det stoppede jeg ved sommeren 2011. Ikke fordi jeg var klar.. Men det hjalp ikke.

Sommeren 2010, prøve red jeg en hest i 3 uger, som muligvis skulle være min part. Desværre kunne mit knæ ikke holde til det i længden.. Og så var jeg så dygtig så jeg faldt på en trampolin, og forstuvede det.. Smart Rikke.. Traumer. Har ikke rørt en trampolin siden.

Sommeren 2012 gik jeg på jagt efter part igen. NU skulle det være! Mit knæ var blevet bedre, og nu skulle jeg ud og ride igen! Ja.. Jeg fandt den smukkeste Trakehner vallak. Han var alt jeg havde drømt om! God til dressur, trafiksikker, sød, smuk og ikke mindst, sprang jeg 110 på ham.. Min rekord. Jeg var stolt af mig selv! Det højeste jeg havde sprunget nogensinde før, var 85, på Diza. Og hun var jo kun 142. Herren her var 168 ;)..

Når jeg var alene ude ved ham, var han ikke nær så sød.. Han var meget urolig, utryg, og virkede lidt som en der var bange.. Men det var vist også noget med at han før var blevet slået over benene eller noget?.. Hvilket også passede fint sammen med at jeg ikke måtte røre ham, men især ikke hans ben. Jeg havde ham ikke så længe, som part.. Efter han fik sat tænderne i mit lår, sparket mig på hoften og nikket mig en skalle, som resulterede i en hjernerystelse (også lige den første uge i 1.g..), og nogen andre dejlige skader, sagde jeg stop. Han var sød når ejer var der, ikke når jeg tog ham alene. Min sikkerhed kommer først.

Jeg gik på jagt igen.. Denne gang fandt jeg den smukkeste 6 årige, oldenborger herre, med kæmpe talent indenfor dressuren. Han havde aldrig set en bom, så om han kunne springe, vidste man ikke.. Kip. Lækker mørkebrun herre på 175. Mums! He was the dream.. Selvom han 2 gang jeg red ham, formåede at snuble over sine egne ben, så vi begge kom en tur, helt ned i sandet, så skulle det være ham.. He was the one.. I just knew.

Vi red intenst dressur indtil jeg halvanden måned senere, skulle have fjernet et modermærke på venstre ryg/skulder (derimellem), hvilket betød mindst 3 uger uden ridning, eller belastning af venstre arm.. Øv bøv.. Nå, men det gik. Vi øvede noget longe, og han kom over sin første bom. Helt uden bøvl! Han gjorde det bare som om det faldt ham naturligt. Vi skulle nok nå langt!

Vi nåede langt. Vi var SÅ klar til at skulle begynde indspringningen, da han begyndte at bukke. Hvorfor han bukkede aner jeg ikke.. Ejer sagde det var pga, for meget 'hår på brystet' og overskuds energi.. Om jeg tror på det, er en anden sag.. Jeg fik undervisning af ejer et par gange, og det gik fint. Brød mig ikke om hendes metoder, og det var også derfor jeg stoppede.. Vi red ikke på samme måde, og jeg ville aldrig komme videre derude.. Kip kunne nå langt, bare ikke med mig, og ikke derude.. Ikke i springningen. Et halvt år med Kip.. Jeg lærte alligevel rigtig meget om ungheste.

Valget lå så mellem at jeg skulle have egen hest, eller stoppe med at ride. Ikke for at være snobbet eller tvinge min mor til at give mig en hest, men simpelthen fordi alle muligheds parter lå en times transport væk.. Det ville ikke være holdbart.

Halvanden gruefuld måned med en masse foreslag om hvordan det med egen hest skulle foregår og hvordan og hvorledes osv..

Det blev besluttet at jeg kunne få egen hest. Menmenmen.. Der er altid men'er. Det skulle være min 18 års fødz-gave, og jeg skulle først have hesten hjem til august. Medmindre jeg selv kan betale for hesten en måned.. Men som arbejdsløs og studerende var det ikke en mulighed.

Vi tog ud og prøvede en Dansk varmblods hoppe, ved navn Faithfuls Queen. Og jeg er nu den lykkelige ejer, af denne fantastiske hoppe :')<3. Hun kan springe, hun kan dressur, hun avler smukt, og hun er selv pisse lækker.. Jeg fik simpelthen hele pakken?!! Og det kan bare kun gå for langsomt med at blive August nu. Så jeg kan få min lille pige hjem<3.

Dagen før vi fik Queen handelsundersøgt (som hun gik igennem med rosende ord fra dyrelægen!) blev jeg ringet om af Netto i Jyderup.. Sørme så om lille Rikke ikke har fået arbejde i Netto?!
De to dage, var nogen af de bedste dage i mit liv.. Ingen dage vil kunne slå den dag, hvor Queen kommer hjem. Alt er i orden.. Vi mangler bare bid, og nogen staldting.

Glæder mig som et lille barn :')<3<3

Vi kommer og indtager Sjælland, og stævnepladserne!

Rikke Nordkvist & Faithfuls Queen :-*

Sjællænderen og Jyden<3
Brugerens bedømmelser af andres {{ratings.itemMoreItems}}
Antal stemmer i alt

Lav
{{ratings.lowCount}}
Middel
{{ratings.middleCount}}
Høj
{{ratings.highCount}}
Ekstra høj
{{ratings.extraHighCount}}
Stemmer: {{ratings.totalCount}}
Annonce