{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
612 visninger | Oprettet:

denne uges artikkel {{forumTopicSubject}}

hej alle!

her er denne uges artikkel.. nogle af jer har måske lagt mærke til det, men de kommer gerne om søndagen. =)
denne gang er temaet takt og tone når vi rider, det er altid rart når ryttere kan opføre sig ansvarligt når de rider...

god fornøjelse, og i er velkomne til at knytte en kommentar..


Ridning på hest falder ind under flere regelsæt, og derfor har der længe hersket en vis tvivl om fortolkningen og rytterens rettigheder og pligter. Hesten betragtes for eksempel i færdselsloven som et køretøj, som derfor skal færdes på højre side af vejen, med undtagelse af motorveje og motortrafikveje. Den skal også have lys på efter mørkets frembrud. Derudover spiller blandt andet Naturbeskyttelsesloven og Mark- og vejfredsloven ind. Det kan være svært som rytter at holde styr på bestemmelserne, men hvis man tænker sig om og udviser hensyn, kan det ikke gå helt galt.

I statsskovene må man ride på såkaldt asfalterede og befæstede veje og stier. Rid så vidt muligt i rabatten, aldrig i galop, og undgå indhegnede og nyplantede områder. Hold desuden øje med de mange ruter specielt til heste. Det er forbudt at ride på stier, der eksklusivt er afmærket til fodgængere og cyklister.

I private skove skal man altid have ejerens forhåndsgodkendelse til ridning, mens ridning på stranden nu er blevet tilladt fra 1. september til 1. juni. Det er en god idé at efterlade så få spor som muligt, der viser, at man har redet i et område. Det gælder både skov og strand.

Vis hensyn
God opførsel på hesteryg betyder først og fremmest, at man tænker sig om og udviser hensyn til både naturen og sine medmennesker. Hesten er et stort og kraftfuldt dyr, der kan skræmme folk ved sin blotte tilstedeværelse.

Når man møder andre ryttere, cyklister eller fodgængere, bør man sætte farten ned og passere i skridt. Hold så stor afstand som mulig. Hils høfligt og spørg eventuelt om lov til at overhale først, hvis der ikke er så meget plads. Med en respektfuld og ikke al for frembrusende adfærd i naturen, vil folk give plads og tilladelse til endnu flere ryttere. Det gælder om at vedligeholde både hesten og rytterens gode image.

Spar penge på din forsikring



  • Der er endnu ikke skrevet kommentarer

Kommentér på:
denne uges artikkel

Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside




Annonce