{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
654 visninger | Oprettet:

ugens artikkel {{forumTopicSubject}}

kommer her:

Heste som har tendens til at være urolige under transport, kan måske få glæde af et spejl, viser en ny britisk undersøgelse på tolv heste udført af Rachel Kay fra Nottingham Trent University.


Alle hestene i forsøget havde ikke været transporteret i 2 år. Nogle blev herefter transporteret helt alene, nogle med selskab af en anden hest og endelig nogle med et brudsikkert spejl ved siden af. Det viste sig, at hestene med enten andre heste som selskab, eller de som havde et spejl i transporten, udviste mindre tegn på stress. Alle havde lavere puls og var mere rolige. Ædelysten påvirkedes også ved enten levende selskab eller spejl hvorimod de heste, som blev transporteret uden selskab, intet spiste i transporten.


Rachel Kay siger således: "Mine anbefalinger fra studiet er at transportere heste med et spejl da de virker meget mere afslappede, selvom levende selskab er bedst. Den positive effekt ædeadfærd var også interessant; Det kunne være interessant at undersøge effekten af et spejl i stalden på heste som er enlige eller under rehabilitering".

Rachel Kay vandt prisen for sidste års bedste veterinære afhandling i England.

Spar penge på din forsikring



  • Der er endnu ikke skrevet kommentarer

Kommentér på:
ugens artikkel

Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside




Annonce