Hurtig og lækker aftensmad {{forumTopicSubject}}
Squashsuppe med hvidløg og porrer
Ingredienser: 2 squash (mellem store)
5 porrer
4 -5 fed hvidløg
kød og melboller
hønsebouillon terning (1 terning pr ½ liter vand)
1/4 piskefløde
vand
Squash og porrer skæres i skiver, hvidløgs feddene halveres og det hele puttes i en stor gryde. Vand hældes i gryden og bouillonterningerne tilsættes - vandet skal bare lige præcis dække grøntsagerne. Retten småkoger i ca. 45 min.
Gryden tages af varmen, og suppen blendes (jeg bruger stavblender) fløde, kød og melboller tilsættes. Suppen varmes op igen, men må ikke koge. Suppen er færdig, når bollerne er varme.
Suppen serveres med godt brød eller flutes.
Tip:
Man kan evt. bruge fine ærter, i stedet for kød og melboller.
jun 2006
Følger: 13 Følgere: 12 Heste: 2 Emner: 82 Svar: 881
4 store bagekartofler
Kartoflerne skrubbes godt og lægges i et fad. Fadet stilles på en rist midt i ovnen ved 200°C i en time. Fadet tages ud af ovnen, og kartoflerne afkøles, til de er til at røre ved. Skær toppen af kartoflerne og udhul forsigtigt kartoflerne med en teske, så skallen ikke går i stykker.
Kartoffelfyldet moses og blandes med æggeblommerne, persille, revet muskatnød, salt og peber.
Æggehviderne piskes stive og vendes forsigtigt i kartoffelmassen.
Kartoffelblandingen fyldes i de tomme kartoffelskaller. Der bliver top på.
Drys den revne ost hen over de fyldte kartofler, som sættes tilbage på fadet.
Sæt fadet i ovnen i endnu 10 min. indtil osten er gylden.
Som ekstra fyld kan man bruge skinke i tern + peberfrugt eller røget laks.
jun 2006
Følger: 13 Følgere: 12 Heste: 2 Emner: 82 Svar: 881
ca. 750 g kalkunbryst i tern (skinkekød kan også bruges)
5 tsk. karry
3 tsk. paprika
2 fed hvidløg
1 fintsnittet løg
1 stor dåse konc. tomatpure
½ l piskefløde
1 l mælk (gerne mere)
fedtstof til stegning
salt, peber
Kødet brunes i fedtstoffet.
Løg, hvidløg og krydderier tilsættes og svitser med et par minutter.
Derefter tilsættes konc. tomatpure og fløde, og retten småsnurrer til til kødet er mørt.
Smages til med salt og peber.
Serveres med ris eller kartofler og evt. brød
Tilsæt gerne mere mælk for at få mere sovs. Det kan jævnes med maizena.
Hurtig og lækker aftensmad
Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside