{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
2.252 visninger | Oprettet:

referat fra raceguids og opvisningskoordinator {{forumTopicSubject}}

syntes lige i skal have mulighed for at læse referatet og få information fra mødet for raceguides og opvisningskoordinatore smiley
da jeg mener at der står flere ting som vedkommer jer alle smiley



Referat fra dyrskuemøde
for raceguides, opvisningskoordinatorer m.m.
Mandag d. 19. marts 2012 kl. 19.00 på Centrovice, Damsbovej 11, 5492 Vissenbjerg
Dagsorden:

1. Velkomst v/ Bjarne Poulsen, formand for Fynsk Hesteforum
Præsentation af mødedeltagere


2. Meddelelser
a. Meddelelser om kommende arrangementer v./ Centrovice’s Hesteansvarlige Lykke Pi-legaard
Lykke informerer om kommende hesterelevante arrangementer på Centrovice. Planen er at holde et foredrag om lovgivning omkring hestehold til efteråret. Hold øje med Centrovice hjemmeside www.centrovice.dk under samarbejdspartnere i menuen Fynsk Hesteforum.
Der opfordres til at komme med gode ideer og forslag til relevante foredragsemner, send disse pr. mail til Lykke på lyp@centrovice.dk


3. Det Fynske Dyrskue 2012 v/ ansvarlig for Det Fynske Dyrskue Gitte Nyberg Bech
a. Generelt
Info om maskinforhandlere, en gruppe fra dyrskueledelsen har været ude og besøge de forskellige maskinhandlere, de er imødekommende, men mener ikke at deres kun-der kommer på dyrskuet mere. De vil gerne have at flere af de professionelle land-mænd kommer, derfor er indgået en aftale om at uddele et antal billetter til de prof. Landmænd der medlem af Centrovice og Patriotisk Selskab.
En del maskinforhandlere har allerede meldt sig eller ytret ønske herom.

Odense Kommune plejer at afholde en reception fredag aften på rådhuset for udstil-lere m.m. I år kan vi imidlertid ikke være på rådhuset grundet et andet arrangement. I stedet afholder kommunen en større reception ude på selve dyrskuepladsen fredag aften for alle udstillere. Morgenbordet for udstillere, der normalt ligger lørdag mor-gen, slås sammen med denne reception således der i stedet afholdes en stor reception. Den vil blive holdt i bygningerne ved hovedindgangen.

Vedr. spørgsmålet om medlemskab af avlsforening vs. en landøkonomisk forening er reglerne for at deltage ved Det Fynske Dyrskue som de altid har været: For at kunne udstille dyr (heste, æsler, køer, får, geder, kaniner, høns m.m.) skal man enten være medlem af en avlsforening der er godkendt under Landscentret eller være medlem af en Landøkonomisk forening. Da det er Landboforeningerne der afholder dyrskuet, har man valgt, ikke at nægte at deres medlemmer deltagelse. Dyrskuet værdsætter det store arbejde Hestefolket ligger op til og i forbindelse med dyrskuet, og opfordrer naturligvis folk til at melde sig ind i de respektive foreninger, men kan ikke nægte folk adgang såfremt de opfylder reglerne.


Vi håber naturligvis at foreningerne ikke ser dette som en ”torn i øjet”, men i stedet udnytter muligheden for at prøve at hverve nye medlemmer. Da det er avlsforenin-gerne der udpeger deres raceguides og opvisningskoordinatorer, må man gå ud fra de har sat folk på disse poster, som i den grad kan påvirke udstillerne i en så positiv retning, at de efter 3 dyrskuedage får lyst til at melde sig ind i avlsforeningen, således der herigennem er mulighed for, at deltage i foreningsarrangementer.

b. PR
Der er hyret et reklamebureau til at lave tv spots, flyers, plakater, avisannoncer m.m. Radio- og bannerreklamer er fravalgt grundet stramt budget.
Hesteudstillingen laver desuden det årlige optog i gågaden i Odense hvor vi rekla-merer for dyrskuet og deler flyers med børnebilletter ud.

Rundt om på pladsen kan man i år downloade ”aps” til smartphones med kort over forskellige områder og tilbud på pladsen.
Alle fynske skole/børnehaver/daginstitutioner m.m. kan få gratis billetter til fredag, ved at gå på hjemmesiden www.detfynskedyrskue i menuen skolekontakt. Den ansvarlige skal udfylde og udskrive en gældende formular som gælder som billet.
Spørgsmål hertil rettes til Marianne Neumann pr. mail mn@fynsklandbrug.dk


c. Gennemgang af dyrskuemateriale, herunder regler, priser mv.
Se Priser og Regler m.m. på hjemmesiden www.detfynskedyrskue.dk i menuen dy-reudstilling under Hest/Æsler. Vær OBS på at hestepas skal medbringes under dyr-skuet, da det ifølge gældende dansk lovgivning skal følge hesten. Dyrlægen kan på forlangende kræve at se hestepasset.
Bemærk at der i år kun modtages betaling med betalingskort. Dvs. der i år ikke kan betales via girokort. Har man ikke mulighed for at betale med kort og ikke kan låne et, kan man ifølge aftale med Gitte Nyberg Bech gnb@fynsklandbrug.dk enten overføre penge til hendes konto og derigennem betale, eller komme forbi Centrovice og betale.
NB! Vær OBS på at politiet sandsynligvis vil stå ved indsyningen torsdag og evt. ved udkørslen søndag bl.a. mhp. af trailerregler osv.

d. Det elektroniske tilmeldingssystem
Gitte Nyberg Bech demonstrerer tilmeldingssystemet.
Ved at indtaste reg.nr. på tilmeldingsskemaet og trykke ”Hent Data” er det er i år muligt at hente de fleste af hestens oplysninger fra Landscentrets database såfremt he-sten er registreret her. Er hesten ikke registreret i Landscentrets database skal oplys-ningerne tastes ind og en kopi af stamtavlen sendes pr. mail til hpa@fynsklandbrug.dk eller pr. post til Det Fynske Dyrskue, Hesteudstillingen, Damsbovej 11, 5492 Vissen-bjerg, att. Heidi Andreasen

I år er opvisningshestene gratis, til gengæld uddeles der kun en billet pr. opvisningshest. Opvisningshestene kan tilmeldes fra ca. d. 26. marts. Hold øje med hjemmesiden. OBS! Når opvisningshestene er tilmeldt skal de stadig godkendes af racens opvis-ningskoordinator.

Da der i år bruges et andet tilmeldingssystem, kan raceguides og opvisningskoordina-torer i år ikke kan se hvem der er tilmeldt. Derfor sender Heidi et skema ud til alle ra-ceguides og opv.koor. ved tilmeldingsfristen d. 16. april, således I kan se hvem der


har tilmeldt, og dermed hvem I skal ud og have fat i så de kan nå at tilmelde inden den 23. april.
Hvis nogen gerne vil ind i den gamle database og se oplysninger på tidligere oplys-ninger, kan I stadig bruge jeres gamle password hertil. Har i mistet jeres log-in kan i få et nyt ved henvendelse til Heidi på mail hpa@fynsklandbrug.dk


4. Optoget i Odense centrum inden dyrskuet lørdag d. 9. juni 2012
I lighed med tidligere år laver Hesteudstillingen et optog gennem gågaden i Odense hvor vi reklamerer for dyrskuet og deler flyers med børnebilletter ud. Vi går turen gennem Ve-stergade og Kongensgade og tilbage igen 2 gange lørdag formiddag.
I den forbindelse vil vi gerne have 1-2 heste af så mange racer som muligt til at deltage i optoget. Hestene skal være så rolige at de kan gå op og ned af Odenses gågade, og der skal foruden rytter/kusk være en person pr. hest til at gå ved siden af hesten, til at gribe
ind i situationer der kan blive farlige for hest/rytter/kusk/publikum m.m. Det opfordres til at iklæde sig festtøjet eller flotte kostumer.
Alle deltager får naturligvis frokost samt drikkevarer.
Nærmere info herom følger ved 2. dyrskuemøde for raceguides og opvisningskoordinato-rer.
Tilmelding hertil skal ske til Heidi Andreasen på mail hpa@fynsklandbrug.dk eller på medsendte skema senest den 23. maj.


5. Administration – Hesteinformationen v/ Heidi Andreasen
a. Raceguides og showkoordinatorer

b. Vigtige datoer - se også medsendte kalender
Mandag d. 19. marts: 1. dyrskuemøde for raceguides, opvisningskoor. m.m.
Mandag d. 19. marts: Heste/æsel tilmeldingen starter
Mandag d. 16. april: Sidste frist for tilmelding af heste og æsler
Mandag d. 23. april: ABSOLUT sidste frist for tilmelding af heste og æsler
Mandag d. 23. april: Sidste frist for tilskrivning af racedommere
Mandag d. 23. april: Sidste frist for ønsker om opvisningtider, planer m.m.
Onsdag d. 23. maj: 2. dyrskuemøde for raceguides, opvisningskoor. m.m.
Onsdag d. 23. maj: Frist for oplysning om ærespræmier
Onsdag d. 23. maj: Frist for tilmelding til åbningsoptoget
Onsdag d. 23. maj: Frist for tilmelding til optog i Odense by
Lørdag d. 9. juni: Optog gennem Odense by
Torsdag d. 14. juni: Indsyning af dyr åbner kl. 15.00
Fredag d. 15. juni: Det Fynske Dyrskue
Lørdag d. 16. juni: Det Fynske Dyrskue
Søndag d. 17. juni: Det Fynske Dyrskue
Onsdag d. 20. juni: Evalueringsmøde for raceguides, opvisningskoor. m.m.


c. Dommere
Mandag d. 23. april er sidste frist for tilskrivning af racedommere til Heidi Andreasen pr. mail hpa@fynsklandbrug.dk

d. Ærespræmier
Onsdag d. 23. maj er sidste frist for oplysning om ærespræmier fra din races avls-forening til Heidi Andreasen pr. mail hpa@fynsklandbrug.dk

e. PR-boks/Stande
Alle racer får så vidt muligt tildelt en PR-boks. Såfremt flere racer ikke er så talrigt repræsenteret, kan det dog blive nødvendigt af hensyn til pladsmangel, at de deler en boks.

f. Kaperkørsel
Der vil blive kaperkørsel på pladsen som de tidligere år.

g. Praktiske opgaver
Praktiske opgaver deles rundt på de forskellige racer. Vi mangler dog stadig frivillig hjælp til en række opgaver. Se medsendte skema.


6. Jubilæumsracer og/eller jubilæumsudstillere
a. Dansk Varmblod
b. Frieser
c. Shire
d. Dansk Tinker Forening
e. Pinto


7. Staldmesterfunktionen – praktiske forhold på pladsen
Staldmestre Knud Erik Rasmussen og Claus Godskesen har sagt ja til tjansen igen iår.
Nærmere info herom følger ved 2. dyrskuemøde for raceguides, opvisningskoor. m.m. onsdag d. 23. maj


8. Hesteguides
Anika Buur Leth fra Fuldblodsaraber har påtaget sig tjansen igen i år, med at organisere og tage imod tilmeldinger til Hesteguides. Hun har allerede samlet en del og der afholdes et møde i første halvdel af april for de Hesteguides der allerede har meldt sig.
Der vil være 2 andre personer til at styre slagets gang i dyrskuedagene på pladsen.
Vi mangler stadig flere Hesteguides, se medsendte opråb. Tilmeldinger sendes til Anika pr. mail: buurleth@gmail.com


9. Aktiviteter og Program for heste
a. Bedømmelse
Foregår fredag d. 15. juni fra 8.30 til 11.30. Racerne opfordres til at stille med deres egen dommer. Nærmere info om bedømmelse samt tidspunkt for de enkelte racer føl-ger ved 2. dyrskuemøde for raceguides, opvisningskoor. m.m. onsdag d. 23.maj.


b. Den officielle åbning
ALLE udstillede heste møder op i store ring kl. 12.00 fredag til den officielle åbning. Regionrådsformand Carl Holst står igen i år for åbningstalen og han hentes i heste-vogn ved indgangen ved Børnedyrskuet sammen med formand Niels Rasmussen. DV vil prøve at stille med et firspand hertil. Foran hestevognen skal være en fanerytter samt en hjælperytter. Frieserne stiller med ryttere hertil. Der opfordres til at stille med ryttere og vogne fra flere racer, især fra jubilæumsracerne, til at danne et flot følge efter vognen.
Frist for tilmelding til åbningsoptoget er onsdag d. 23. maj og skal ske via medsendte opvisningsskema eller pr. mail til Heidi Andreasen hpa@fynsklandbrug.dk

c. Mønstring
Se mønstringsregler m.m. på hjemmesiden www.detfynskedyrskue.dk i menuen dy-reudstilling under Hest/Æsler

d. Travløb in hand
Se regler m.m. på hjemmesiden www.detfynskedyrskue.dk i menuen dyreudstilling under Hest/Æsler

e. Brugsklasser
Dressur og springning:
Se medsendte proportioner. Kontaktperson vedr. dressur og spring Vibeke Jørgensen fra DV kan kontaktes pr. mail virynkeby@sol.dk eller tlf. 29498728.

Topkørsel:
Se medsendte proportioner.


10. Opvisninger
a. Racernes planer for opvisninger i hesteringen og evt. store ring
Racerne fortæller kort om deres opvisningsplaner.
Nærmere detaljer vedr. ønske om minutter, musik, speaker m.m. noteres i medsendte skema og retuneres til Heidi Andreasen pr. mail: hpa@fynsklandbrug.dk

b. Hestegalla – Disney
Racerne vælger sig ind på en Disney klassiker. Se medsendte skema. De racer der endnu ikke har valgt en fortælling bedes vælge mellem en af de fortællinger der står på fgl. liste:
Disney Klassikere: Race:
Snehvide og de syv små dværge
Shetlandspony
Løvernes Konge
Haflinger
Aladdin
Fuldblodsaraber
Mulan Frieser + Islandske Heste
Cars Jysk Hest
Mickey Mouse Shire
Askepot Fjordheste
Peter Pan New Forrest
Robin Hood
Pinto/Paint
Tornerose Miniature
Pirates of the Carabbien Belgier

c. Aftenshow
Der vil igen i år være aftenshow lørdag aften. Det er dog afkortet i forhold til sidste år, således det starter kl. 18.30 og slutter allerede kl. 21.
Hestegallaen plejer at være et kæmpe tilløbsstykke og ligger derfor i år som en del af aftenshowet. Tidspunktet herfor er ikke fastlagt endnu, men det vil sandsynligvis ligge ca. kl. 20.00.
Det arbejdes på at lave et endnu flottere show end sidste år.
Der vil i år igen blive mulighed for at købe picnic kurve over nettet.
Nærmer info om aftenshowet følger ved 2. dyrskuemøde for raceguides, op-visningskoor. m.m. onsdag d. 23. maj.


Spar penge på din forsikring



  • Der er endnu ikke skrevet kommentarer

Kommentér på:
referat fra raceguids og opvisningskoordinator

Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside




Annonce