{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
729 visninger | Oprettet:

hjælp forkortelse {{forumTopicSubject}}

Jeg skal kun have det vigtigste med fra denne tekst, hvad synes du det er .


Resumé:

Bogen ’Strømsvigt’ handler om to unge mennesker, og deres miljø og familie. Pigen ved navn Sofia, hun lever sammen med sin far i Jylland, går i 10 klasse og er 16 år. Sofia har lige mistet sin mor i en ulykke, så Sofia har det svært, men det hjælper dog lidt da de i hendes skole skal skrive med en fra provinsen. Sofia bliver sat sammen med en dreng, ved navn Tobias som bor i København han er 14 år, og bor på skift, da hans forældre er skilt. De får skrevet sammen, og hvad de ikke ved er at de er blevet sat sammen med vilje, Tobias har nemlig mistet sin bedste ven David. Som dagene går får de skrevet mere og mere sammen, og de begynder begge og åbne sig mere og mere, Sofia fortæller om sin store drøm om at komme ind på Dramaskolen i København, og om sit store tab i hendes mor, hun har hele tiden i baghoved at hun skal, jo alligevel ikke møde, ham hun skriver med. Tobias sender et billede til Sofia, men det hun ikke ved er at det er ikke af ham selv, men hans ven David som han mistede i badeulykken.

Hjemme hos Sofia, går det ikke som forventet, hun bliver afvist fra dramaskolen, og hun finder sin far sammen, med hendes dansk-lærer Dorte. Det går ned ad bakke for Sofia, og hun føler ikke rigtig hun har noget at leve for, hun er frustreret, det eneste der holder hende oppe, er hun kan komme ud med tingene via sin provinsven Tobias. Men så en dag får Sofia brev fra Dramaskolen, hun får en chance til! Sofia er glad, men så slår det hende, hun plejede og kunne bo hos sin mors ven i København, men hun kan ikke få fat i ham, hun får skrevet det til Tobias, og de aftaler at hun kan være hos ham, han har et kolonihavehus hvor de kan være. De mødes, og det var meget underligt, de tager ud til kolonihavehuset, og det går fint, men der bliver dog ikke vekslet mange ord, det bliver mørkt, og de har intet lys. Tobias får en idé, overfor er der en mand de sikkert kan låne noget, de går der ind, og pludselig er kommer der en mand, de finder tingene, men når ikke ud, det var en indbrudstyv, de skynder sig over, tilbage til kolonihavehuset, de for snakket, og uden Sofia rigtig tænker over det, spørger hun indtil, David de snakker, og lige pludselig bliver Tobias stille, han begynder og fortælle hende om den dag, hvor David og ham, var ude og bade, han druknede på grund af ham. Sofia bliver stille, og efterfølgende bliver der ikke snakket meget, men de går i seng, og i det, går der ikke længe, så ligger de sammen, og de dyrker sex derpå.

Dagen efter tager de afsked, og Sofia skal videre til Dramaskolen. Optagelsen gik fint, og Sofia besluttede sig for at prøve og tage hen til hendes mors ven Steen. Steen lukker op, de sætter sig ud i køkkenet, og snakker sammen, hende og Steen. I det kigger Sofia hen på en opslagstavle og ser billeder af Steen og hendes mor omfavne, hun spørg ind til det. Steen begynder og fortælle, men inden falder brikkerne på plads, de har haft et Firkant drama.

Spar penge på din forsikring



  • Der er endnu ikke skrevet kommentarer

Kommentér på:
hjælp forkortelse

Annonce