{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Mandy´s forløb..

473 visninger | Oprettet:

Da Mandy egentlig er til salg, men der pt er problemer idet hun er urent gående, og jeg ikke syntes hun skal være "TILSALG" -tilsalg, men lidt "på pause" til problemet forhåbentlig falder til ro, laver jeg et album her, hvis nogen fortsat ønsker at følge med..


SELVE ANNONCEN:

Connemara hoppe til tur, avl el.selvskab.
Priside: 10.000 kr.

Smuk kåret Connemara hoppe sælges.

Da hun ikke er stabil under rytter, vælger jeg ikke at sælges til avl eller selvskab. (Hun er dog tilredet).
-NYT : Der har ikke været problemer med dette indenfor de seneste ca.to måneder, hvor hun udelukkende har været brugt på ture, så måske hun skal være tur pony, hvis det er dét man søger :)

Født: 2004.
Højde: 143cm i stg.
Farve: skimmel.
HWSD status: Negativ/Negativ. (HWSD er en hovsygdom).
Far: Mannin Bay Cuckoo CH99.
Mor: Lilleskov's Juvel C 897 IIA .

En nysgerrig, lærenem og glad pony, som elsker menneske kontakt og meget gerne vil arbejdes med.

Hun er en hoppe der har brug for en mindre folk, eller en flok hvor der ikke er for meget udskift, da dette nemt kommer til påvirke hende/ at stresse hende.
Egner sig ikke som føre hoppe.
Har godt lange og regelmæssige brunster.
Har endnu ikke selv haft føl, men er sød og rar over for andres føl, og en rigtig god lege tante. -Billedet her er med "låneføl".
Absolut en dejlig pony, jeg ønsker at kunne komme til at følge fremover.


FORHISTORIE:

-Jeg købte Mandy med en to år gammel seneskade i 2014.
Hun er købt med avl for øje, men der var da også et håb om hun ville kunne genoptrænes og rides lidt på hygge niveau.
-Skaden opstod i 2012, hvorefter hun har gået som selvskab, brugt lidt til horsemanship/ jordarbejde og hygge pony et par år.
-Man opdagede i sin tid skaden idet Mandy løb ved gødning under rytter + hun har været halt på flere ben (kender ikke rækkefølgen).

Mandy har i den første periode hos mig, ikke vist tegn på at være halt, eller at have ondt, og blev derfor i december 2016 forsøgt roligt opstartet i ridning. Hun blev dygtig til at komme ned og blive lang i skridten, og fin den skønneste overlinie (Jeg er bare glad for at muskler husker, for det vil jo sige at hun ret hurtigt bliver super flot igen efter pauser ;-) ).
Mandy ville dog kun tage hovedet ned i skridt. Lige så snart det hed trav eller galop, pakkede hun sig sammen, hovedet smuttede højt op, og farten gjorde det samme! Det var tæt på konstante halve parader, eller fuld fart frem!
Da det ikke var blevet bedre i juli 2017, og der var meget stor tvivl om, om det var pga.hun havde ondt, enten i sit ben trods det der intet var at se, låsninger i kroppen eller det simpelthen var manglende balance under rytter (der har været snak om, om der kan være gået noget galt i hendes grund ridning, da hun ofte er meget nervøs ved opsidning, hun har en "nervøs" underlæbe når man samler tøjlen op mm).

ALT dette er dog hvad vi oplevede i ridehus!
Det var en helt anderledes pony at ride på tur. Her er hun glad, slapper mere af, hun tager gerne føringen og husker at slappe mere af og komme ned med hovedet -også i trav!

Hun tog på sommerferie, hvor der kun var få rideture.
Desværre har hun formentlig trådt forkert på en af de ellers så hyggelige ture. Hvilket resulterede i en god uges tid hvor Mandy var halt. Selvfølgelig lige op til at hun skulle med på dyreskue i Oktober.
Mandy fik bare ro efter den uheldige ridetur og hun nåede at få tilpas ro til at kunne komme med på skue :D

December 2017 vil jeg igen prøve at starte hende mere op, hun var dog nogle dage lidt uren i longen, og vi tog den helt med ro, da der var bestilt kiropraktisk gennemgang, så vi kunne få be-eller afkræftet om der skulle være tale om skade, låsninger eller....??


OG LIDT OM HVORDAN DET GÅR NU:

Januar 2018. Der kom dyrlæge + kiropraktor i stalden, og Mandy fik tjekket tænder. Der var ikke noget voldsomt at komme efter, og dyrlægen mente ikke de ridelige problemer kunne stamme herfra. -Vigtigt at have med i overvejelserne ;-)

Rent kiropraktisk var der lidt låsninger over krydset. Ikke noget man ikke kan forvente vil komme på et tidspunkt, men heller ikke noget som bør væreårsag til de ride mæssige problemer.

Til gengæld var hun, også nu, urent gående i longen, udpræget på venstre for, rundt på venstre volte... ØV!!

Dyrlægen mistænker at det kAn være gaffelbåndet den er gal med, og vi fik at vide Mandy nu skal have tre fridage (ro efter behandlingen), herefter skal vi ud og gå i 14 dage + vi har fået nogle øvelser..
Hvis der er bedring/ Mandy er rentgående, kan vi begynde longe arbejde. Er hun fortsat urent gående, vil dyrlægen råde til at skanne benet, så vi ved OM der er en skade derinde... Skrammel! Men håber det beste, og må væbne mig med tålmodighed og se tiden lidt an...

Fortsættelse følger..

pernille k
Kvinde | 39 år | Oprettet: 1. aug 2005


Kommentér på:
Mandy´s forløb..


  • Der er endnu ikke skrevet kommentarer

Annonce