{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Anden særlig race Isabella PINTO [Tidl. hest] 2007

3.864 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

* Mette Guld  *
Kvinde | 48 år | Oprettet: 5. sep 2008


Anden særlig race Isabella PINTO

Fødselsår:
2007
Højde:
Målt jul 08 til 146 cm.
Målt april 09 til 148 cm.
Målt primo august 09 til 152 cm.
Målt medio marts 2010 til ca 154 cm.
Forv stang ca. 160. Forældres højde oplyst til 158 og 162
Temperament
opmærksom nysgerrig og nem at vise nye ting. puster sig noget op ved potentielle farer
Gangarter
3 lækre fjedrende gangarter og hun træder et godt stykke over
Stævner
ingen endnu
Stamtavle
ukendt
Køn
hoppe
Bemærkninger
Dejlig tillidsfuld hoppeplag fra april 07, købt i maj 08 med henblik på hygge dressur og måske trække et føl på hende. Hun var temmelig tynd og ussel at se da hun havde været syg som lille hos tidligere ejer. Det tog godt et halvt års tid at få hende pæn igen.
Det var planen at hun skulle kåres i Dansk Pinto som 3 års, men jeg synes ikke hendes bentøj er værd at vise frem. Hun har ikke lige den perfekte benstilling og er fransk stillet fortil. Vi har dog ikke mærket noget til evt problemer herved.
Hun har en speciel blis hvor der er en rund brun plet i den ene side. Så har hun også en smule blåt i det ene øje og er egentlig en ganske køn aftegnet pige.
Hun har ikke lært så meget på grund at tidsmangel og det kniber at løfte benene, men hun er tillidsfuld og nysgerrig og elsker at blive striglet. Hun er den første der kommer hen til en på folden og elsker at blive kløet og nusset.
Hun har prøvet at få dækken på for at se hvad hun sagde til at have noget hængende omkring sig og flagre lidt. Hun sagde ikke spor og hverken hoppede eller teede sig unormalt ude på folden. Vi vil snart prøve at lære hende at blive longeret og så skal hun også snart have hovedtøj på for første gang.

Flere billeder kommer senere når hun laver noget andet end at stå og kigge ved hegnet ;-)

Har bestemt at når den tid kommer, så skal hun ifoles med en frieser eller en stor pinto.

Hun havde hovedtøj på første gang d 15 februar og det syntes hun ikke var sjovt. Hun blev lidt urolig og gnaskede løs på biddet og forsøgte at klø det hele af på mig. Hun havde det bare på nogle minutter så kom det af igen.

Der kommer en pige fra Fårvang og træner lidt med Bella et par gange om ugen. Alm ting som løfte ben, stå bundet, gå pænt og have hovedtøj på og det går fint. Det går fint med træningen. Det mest udfordrende er at gå tur med hende da hun er noget voldsom at gå med.
Midt i juli 09 er longering påbegyndt og det går ret fornuftigt. Nete har også været oppe og ligge på Bella uden hun tog sig af det.

Midt august: Bella går rigtig pænt på tur nu både i skridt og trav og ser ud til at nyde at komme ud på opdagelse. Hun kan give et lille spjæt hvis hun bliver forskrækket, men skal så hen og undersøge hvad det var- hun er meget nysgerrig-sæt nu det kunne spises. Hun går nu fint på tur ved siden af føreren både i skridt og trav, superflot arbejde Neda!
Hun går fint i longe og kan longeres med stemmen alene. Hun har haft sadel på et par gange i longe og udover et par buk den første gang går det super. Hun er meget nem at arbejde med og elsker at være centrum. Hun stritter kun lidt imod når gjorden skal spændes, så det arbejder vi på.
Så er hun også begyndt at komme med på tur som håndhest og det går såå fint. Hun er superdygtig og lærenem.

Den 18-04-10: Isabella har haft rytter på for første gang. Har skridtet og travet på banen og gået rundt om naboens hus. Det hele foregik stille og roligt, så mor er stolt ;-D

Efterår 2010: Det går godt med Isabella. Trods det at der kan være uger imellem træningstimerne er der overhovedet ingen problemer med hende på banen. Hun har stadig ikke for meget tålmodighed når det gælder om at opholde sig alene på striglepladsen.

1. januar 2011 er Isabella blevet kørt hen til det lokale ridecenter hvor hun skal 3 mdr i intensiv ridetræning. Midt i forløbet blev hun desværre forkølet så træningen stod stille i 3 uger, men hun er jo nem at starte op igen, så de kløede på. Hun er rigtig dygtig og meget lærenem. Der har været nogle stykker og prøve hende, dog er det ikke blevet til mere. Alle synes hun er så smuk og fin, men det er ikke sælgers marked for tiden.
1. april er Isabella hentet hjem igen og kommet på døgnfold med de andre.
Hun har været på besøg hos en tinkerhingst en måned her i forsommeren, dog uden held, da hun ikke syntes om hingsten og ikke ville vise brunst for ham.

Isabella er til salg, da jeg rider for sjældent til at kunne få noget godt ud af en unghest som hende. Jeg søger istedet en erfaren turhest.

Isabella er d. 3/8 -2011 solgt til en sød familie ved Thorning. Dog venter vi med endelig ejerskifte indtil Bella er gået igennem handelsundersøgelse. De kunne så ikke bruge hende alligevel desværre, men istedet er Bella solgt til Camilla Andersen og det går bare så godt. Skønt at se hvordan Isabella slapper helt af sammen med Camilla. Nå, den handel og den næste gik så i vasken pga pengemangel hos køber (solgt på afdrag), men Isabella bor nu i Pederstrup hos fam. Scmidt Nielsen og har det rigtig godt
Kommentér på:
Anden særlig race Isabella PINTO
Annonce