{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Anden særlig race Bella * Himmelhest* 2008

2.047 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

carola n
Kvinde | 41 år | Oprettet: 2. mar 2007


Anden særlig race Bella * Himmelhest*

Fødselsår:
2008
Højde:
oktober 2009 målt til 158 cm fortil og 160 cm bagtil

juni 2010 målt til 160 cm i stg fortil er ikke vokset noget bagtil

Forventet stg 164-166 cm i stg

25/02-12 så blev Bella målt hun er præcis 162 cm i stg og er lidt højere bagtil så hun ender på et slutmål på 163 cm i stg. Super højde til mig. Ønskede ikke en højere hest så det er jo fint.
Temperament
Rolig, nysgerrig og lapset som en unghest på 2 år nu er...

Gangarter
God skridt

God trav

Rigtig god ringrider galop....måske hun kommer til at starte stævner på lb-la niveau men vi må se da hun ikke er avlet til at skulle havde super gangarter til dette... Hun er en rigtig oldenborgertype
Stævner
Ingen da hun kun er 2....men måske hendes passer vil starte når hun er 4
Stamtavle
Hun er LU brændt med årstal og nummer på venstre lår

Mor: Emmeli Oldb./ Holst.

Far: Markant Olh 682 dk oldb.

FF: Max Agerbo

FFF: Obmand

FM: Simona

FMF: Sander
Køn
Ja rigtig køn hoppe....
Bemærkninger
Bella er en sortbrun hoppe jeg købte i 2009....Hun skal primært være min hygge/ ringriderhest..Men måske hendes passer vil starte stævner når den tid kommer!!

Bella har meget at lære endnu inden hun bliver ridehest men hun er godt på vej og løfter fint hovene, kan blive trukket med selvom man lige skal passe på hun ikke napper imens man går med hende, især hvis man lige har fodret hende med brød el gulerødder inden. Desuden render hun efter en med ørene tilbage når hun lige har fået en godbid på marken og man så vil gå igen, så er ikke lige så tryg ved at tage min søn med ind til hende da han kun er 2 ½.

Hendes passer har haft hende ud at gå på vejen og hun udtaler at hun er rimelig kold overfor biler hvis ikke lige de kommer drønene bagfra lige pludselig.

Desudden er Bella heller ikke vil med at man strør halm inde ved hende efter udmugning eller bruger skov til at skrabe gulvet hvis hun står inde ved udmugning. Der kan hun godt finde på at bugge af en...smiler....tosse hest..

Alt i alt er hun en ganske almindelig plag med de særheder en hoppe nu engang har og de nykker en plag på hendes alder hygger sig med..

Glæder mig til at ride hende næsteår

OBS!!! Alle billeder er fra sommer/efterår 2009 så der kommer nye billeder fra i år hvor hun er 2 år

Hvor TIDEN dog flyver...Nu har jeg været den heldig ejer af Bella i to år og nu er tilridningen påbegyndt lige så stille.

20/04-11 Bella havde rytter på for første gang. Vi startede med at longere hende først med sadel på da hun ikke har haft den på siden sidste år....Hvis ikke hun ville acceptere sadlen så ville vi flytte opsidningen med rytter til dagen efter...
Men der var overhovedet intet at komme efter så hun fik rytter op at ligge og kort tid efter kunne hendes part Christina svinge benet over og bare trække rundt som vi lystede...Hvor var Bella bare så dygtig...det så virkelig ud somom hun nød det!! Man skulle virkelig havde troet hun havde prøvet det før!!

Så nu må vi til den igen på fredag og håbe på det ikke var begynderheld...smiler

Hun er bare min dejlige baby...har ikke fortrudt jeg købtehende!! Og tusind tak til Christina fordi du lægger så meget arbejde i hende. Det værdsætter jeg.

OBS påske søndag fik Bella rytte på for anden gang ....Men skal da lige hilse og sige hun blev longeret godt først inden, da hun var rimelig livlig !! Men hvor var hun da dejlig rolig , da rytteren først kom op..Er bare så stolt af min store pige...Nu ser vi lige her tredje gang hvordan hun tager det ...men tror ikke det bare er begynder held..!! Så dejlig hun er.

Hun skal nok blive alletiders familiehest for mig og børnene senere og self. stadig med christina i hendes liv...
Snakkede lidt om hvis hun var redet godt i en 2-3 års tid så at få føl i hende..det skal nok blive nogle dejlige afkom hun får!!

OBS: Så kom der lige nye billeder af Bella som 3 års. Hun vokser svingende endnu. Tager lidt på, bliver dejlig bred for så at tage fylden og vokse i vejret og derefter at blive slank igen....Så er virkelig meget spændt på hvor høj og bred hun bliver til slut. Meget spændende. Men vi kommer nok ikke udenom at hun er avlet med meget højt oldenborger procentdel!!

OBS! Nu er der bestilt tid til tilridning. Bella bliver sendt afsted til januar 2012 og der er indtil videre afsat tid i 2 mdr. Derefter er planen at hun kommer hjem og rides til sidst på foråret hvor hun så for sommerferie og sættes i gang igen til efteråret når de kommer ind. Synes lige hun skal havde vokseværket overstået og får jo en ridehest mange år fremover endnu!!

OBS Den 04/10-11 skal Bella havde massør, spændende!!

Så har massøren været!!Det var vidst hårdt påtrængt. Hun brød sig sletter ikke om at bøje sig til den ene side og blev meget irriteret da hun blev trykke/rørt ved/på venstre side ved krydset..Massøren vil ikke udelukke at det kommer sig af et fald da hun stejlede under longering. ( Noget min passer skrev til mig i sin tid, der skete det gamle sted hun stod opstaldet førhen) Ligeledes må tiden vise om det har skadet hende sagde hun. Det tog også sin tid at komme rigtig i bund med hende, da der blevet til meget tripper/dansen og steppen hele tiden. Hun havde endda også lige lyst til at løfte ben efter massøren..Håber det hjalp på min dejlige skat. Hvis jeg mærker mere til det under tilridnigen til januar får jeg kiropraktor til hende, men tror vi slipper let for håbentligt! Det er de små stød verden desværre giver.
Så nu mangler vi bare at tjekke tænder og så er hun klar til tilridning i januar!!

Vi afsluttede lige dagen ved at lave et ordentlig bukspring da vi lukkede på mark!! smiler

03,02,12 Så sker det endelig. Bella er pt flyttet for at blive tilredet. Hun stiftede første gang bekendskab med en ridehal i Søndags og puha hvor var den dog grim. Hun løb og fnøs og ville meget gerne hen til hestene i spejlet skøre tøzzz..

06,02,12 For anden gang i ridehal hvor hun måtte løbe løs...men næ nej om hun gad at løbe. Hun ville hellere stå stille midt inde i hallen og så kunne vi da stå der og se dum ud hihi...MEN har i noget spiseligt i lommerne går jeg da gerne de skridt hen til jer men ikke mere...
Så glæder mig til hun skal i gang nu her en af de nærmeste dage. Bliver så spændende
Kommentér på:
Anden særlig race Bella * Himmelhest*
Annonce