{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Dansk Varmblod Safir [Himmelhest] 2009

6.605 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Line w
Kvinde | 28 år | Oprettet: 19. apr 2008


Dansk Varmblod Safir

Fødselsår:
2009
Højde:
feb 2012: ca 169 I stg, Men stadig høj bagtil.


forventet stang 172.
Temperament
hendes temperament er super godt. Rolig og utrolig samarbejsvillig, med den rette tænding.
Gangarter
Skridt: God taktfast med god overtræden.

Trav: Stor flydende og taktfast med god haseaktion, stor indundergriben og afskub.

Galop: Stor og rummelig med op ad bakke tendens og god balance
Stævner
Følskue den 26/7 2009

Type: 8

Rammer: 7

Fundament: 7

Skridt: 7

Trav: 8

Galop: 7

Helhedsindtryk: 8

Stævner 2013:

Svanninge Millinge D stævne den 3/5-2013
Dommer: Mette Ubbesen
LC1A: 67,91 % 1. plads
Dommer: Lone Snejstrup
LC1A: 68,33 % 1. plads med dommers kommentar: Fint redet program med spændende fremtid

Killerup den 25/5-2013
Dommer: Karina Nyhøj Kristensen
LC1A: 65,41 % 2. plads med dommerens kommentar : Smuk hest.
det var okay program bortset fra et par bukkespring :) skøre hest.

Krikkerne den 1/6-2013
Dommer: Erik Paulsen
LC2A: 68,91 % 1.plads
LC2A: 65,65 % 1. uplaceret

Holmdrup huse den 19/10-2013

Dommer: Nanna Wittenhof
LC3A: 71,67 % 1. plads
LC3A: 70,15 % 1. plads
Kommentar: dejlig hest med masser af kapacitet

Svanninge Millinge den 26/10-2013
Dommer: Anja Rasmussen
LC3A: 71,88 % 1. plads ud af 10
Dommer: Line Meier
LC3A: 70,21 % 1. plads ud af 9

Stævner 2014:

Årslev sdr Nærå rideklub den 24/5-2014
Dommer: Karina Nyholm Kristensen
LB1A: 66,11 % 1. plads ud af 5
LB1A: 67,41 % 1 plads ud af 6

Krikkerne den 21/6-2014
Dommer: Lone Milling
LB2A: 65,83 % 1. ulaceret
LA1A: 68,33 % nr 3 ud af 9

Nyborg Rideklub den 2/8-2014
Dommer: Louise Dall
LB1A: 71,17 % 1. Plads
LB1A: 71,74 % 1. Plads

Krikkerne den 16/8-2014
Dommer: Rikke Kortermann
LB2A: 68,83 % 1. Plads ud af 6
LA1A: 71,48 % 1. Plads ud af 8

Stamtavle
en rigtig fin en :)

Hun har rødt hestepas.


F: Sunny-Boy
FF:Sandro Hit
FFF: Sandro
FMF: Donnerhall

M: Rowena
MF: Midt-West Ibi-Light
MFF: Ibikus
MMF: Blue Hors Romancier
Køn
En dejlig hoppe
Bemærkninger
Jeg fik safir hjem den 3 august 2010. Havde sat en annonce på nettet om at jeg søgte en 1 års, så Safirs gamle ejer kopntaktede mig over mail med billeder af hende. Var solgt med det samme, så få dage efter kørte jeg til Jylland for at se hende. Og hun var lige så smuk som jeg havde regnet med :) Få dage efter blev hun sendt i røntgen og handelsundersøgelse. Da hun var ren kom de med hende samme dag :)
Planen er hun skal tilrides som 3 års og derefter til kåring. Regner stærkt med at få hende kåret i DH.
Tak til stutteri Østergård fordi jeg måtte købe denne dejlige hoppe.
Safir er født den 4. april 2009


Okt 2010:

Jeg har nu haft safir et par måneder, og det går bare så fint. Hun har nu lært at stå bundet på staldgangen, få skyllet ben, have dækken på samt trense. Hun tager alt i stiv arm :)

Januar 2011:

jeg er begyndt at træne Safir med klikkertræning. Det går bare rigtig godt. Hun lærte lynhurtigt hvad klikket betød. Nu skal jeg igang med at lære hende nogle tricks .

feb 2012:

så er det vidst tid til en opdatering. Safir har det sidste års tid udviklet sig rigtig godt. Hun er trafiksikker, går lige i trailer, sadel, trense og longe vant, kan styres for lange liner. Alt i alt min drømmehest, og en fornøjelse at arbejde med. Meget kærlig og elsker at få opmærksomhed og bare stå at nusse :) Hun skal lige en tur til Le Tølbøll og have ordnet tænder, så går vi så småt igang med tilridningen. Glæder mig til mange gode år med hende. Er sikker på hun nok skal nå langt.

22: feb 2012
Jeg har idag haft Safir ved Le Tølbøll. Alt i alt var hun fin, og er klar til tilridning. Så vi starter om en måneds tid :)

30. april 2012:

Safir har nu været redet i en måneds tid. Tilridningen er gået over alt forventning. Hun har hele tiden været super sød og bare taget imod. Hun er begyndt at søge fint ned i skridt, trav har vi haft lidt problemer med fremaddriften. Hun er en smule doven :) Det kommer dog stille og roligt :) om 2 ugers tid kommer hun på sommergræs og får voksepause indtil efteråret.

9. september 2012

Safir har nu så småt været igang i en måned. Det går over alt forventning. Hun bliver redet tre gange om ugen hvor to af dem er af Astrid. Hun udvikler sig for hver gang og arbejder super godt under rytter. Er spændt på at se hvad hun bliver til :)

22. oktober 2012

Safir har nu været redet godt 3 måneder. Det er gået over alt forventning. Hun er nu næsten stabil i både skridt, trav og galop. Nu får hun en velfortjent voksepause indtil engang næste år, og så er planen Astrid skal have hende i ridning og ride championat på hende. Glæder mig til hun skal igang igen :)

juli 2013

Så det vidst tid til en opdatering:)
Safir udviklede dig rigtig godt henover vinteren. Min underviser har redet hende 1-2 gange om ugen og jeg red hende selv en gang om ugen. i april blev hun sendt en måned i ridning ved min underviser for at blive klargjort til championat. Desværre var hun pludselig 2 cm skæv i bækkenet en måned senere hvor jeg skulle have hende hjem.( vi gætter på hun har hængt fast i boksen eller lign) Jeg red hende lidt og fik redet et par enkelte stævner, men hun blev desværre mere og mere træls at ride på. Jeg valgte derfor at lade hende få ro og fik hende behandlet ved Tove due en del gange. Hun var dog stadig meget skæv og ikke glad for at bruge venstre bagben. Jeg valgte derfor et få Charlotte sommer til at kigge på hende og det hjalp en del . Hun fik rettet hende en del op og så gik genoptræningen igang. Valgte at få hende scannet og taget røgten også. scanningen viste intet, men hendes hovben i begge forben er desværre roteret en smule( enten grundet overbelastning sagde dyrlægen) De mener dog de vil rette sig op med tiden. Jeg har brugt de sidste 4 uger på at gå ture med hende dagligt og er nu begyndt at løs longere hende. Om en uge må alm longe arbejde påbegyndes og jeg må begynde at skridte ture på hende. Håber hun bliver fin igen og vi kan komme i gang til efteråret. Havde sådan glædet mig til denne sommer med stævner og championat :(

oktober 2013

efter et par måneder uvished om safirs fremtid ser det heldigvis lyst ud igen. Hun er endelig kommet sig og kan nu rides normalt igen. Hun arbejder super godt under rytter og er blevet glad for at lave noget. Dejligt jeg kan kende min hest igen. Har skiftet underviser hvilket også har vist sig at være en god ide.

November 2015
Siden jeg fik Safir hjem fra ridning som knap 4 års har hun kun fungeret fint som ridehest få måneder af gangen. I perioder var hun helt umulig under opvarmning. Ville ikke svare frem, gik på to spor, piskede med halsen og hvinede når vi lagde ben til hende. Efter et år med mange kiropraktiske behandlinger, og kun en smule fremgang, valgte vi at scanne ryggen. Det viser dig at Safir har fået slidgigt i facetleddene af at have kompenseret for skævheden. Derudover havde hun galle i leddene i ryggen. Om hun bliver ridehest på konkurrence plan vides desværre ikke. Er fuldstændig ødelagt over det og fortryder SÅ meget jeg sendte hende i ridning i sin tid, hvor det hele stammer fra :( Nu er hun sat i fol og venter føl sommer 2016 efter Sam Bastian, og så må tiden vise om hun kan blive dressur hest igen. Indtil da hygger vi bare med nogle ture i skoven.


Kommentér på:
Dansk Varmblod Safir